jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

12. mjesec 2009. godine


31.12.2009. Grad
Naslovnica Svetog Roka i na „Braillovom pismu Neobičan poklon za božićne blagdane svojim je čitateljima darovalo uredništvo Sv. Roka, glasila istoimene virovitičke franjevačke župe, koje je u svom 28. broju u desetoj godini izlaženja, dio sadržaja i najvažnije članke prilagodilo slijepim i slabovidnim osobama koje odsad i same mogu iščitati i informirati se o vjerskim temama i događajima u svojoj župi. U posljednjem broju Sv. Rok tako donosi naslovnicu na kojoj su na prozirnoj foliji Brailleovim pismom ispisane najave važnih naslova lista za pojedine rubrike, te osnovne informacije o izdavaču i samom listu. List donosi i dodatak – CD na koji su volonteri, među kojima i sami autori, snimili važnije članke i intervjue posljednjeg broja, a koje slijepi i slabovidni mogu i preslušati kao audio-čitanku.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Crna kronika
Kod Pitomčana pronađeno nelegalno oružje Policijski službenici PU virovitičko – podravske i PP Pitomača u suradnji sa kolegama iz PU koprivničko - križevačke, temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici, izvršili su pretragu stana i drugih prostorija 52-godišnjeg V.L.
čitanja | Više >>>


31.12.2009. Politika
Josipović na zagrebačkoj špici: “Zagreb ima svoje kumice, ne trebaju mu kumovi!” Čvrstim stiskom ruke danas su brojni Zagrepčani Ivi Josipoviću poželjeli pobjedu 10. siječnja, dali mu svoju otvorenu podršku, pa i rado izrekli kako su mu, uostalom, svoj glas dali i u prvome krugu, a neće propustiti priliku za Josipovića glasati i u drugoj rundi predsjedničkih izbora. Brojni su gosti s terasa kafića u Bogovićevoj ulici oduševljeno zapljeskali kad su vidjeli Ivu Josipovića i njegovu suprugu Tatjanu tijekom šetnje zagrebačkom špicom. Susreo se i s mnogim prijateljima, poznanicima i kolegama, kao što su odvjetnici Čedo Prodanović i Branko Šerić koji su jutarnju kavu posljednjega dana u godini ispijali pred popularnim “Bulldogom”.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Politika
HSP u drugom izbornom krugu neće podržati ni jednog kandidata Kandidati koji su ušli u drugi izborni krug ne predstavljaju konzervativnu politiku i svjetonazor ali svoje članove i glasače pozivamo da iskoriste biračko pravo te glasaju za onog kandidata za kojeg procjenjuju da će kao predsjednik RH bolje zastupati interese hrvatskog naroda i Republike Hrvatske.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Sponzorirana vijest
Branitelji za Ivu Josipovića Mi, istaknuti branitelji u Domovinskome ratu iz cijele Hrvatske, ne želimo da predstavnici bilo kakvih udruga u naše ime daju potporu predsjedničkomu kandidatu Milanu Bandiću i tako pokušavaju stvoriti sliku kako je cijela braniteljska populacija uz njih. Upravo suprotno od toga, u ratu smo se borili za Hrvatsku koja će biti poštena i pravedna, civilizirana i kulturna europska država i želimo da i njezin predsjednik bude takav. Zbog toga iznosimo svoj jasan stav da je Ivo Josipović kandidat kojega podupiremo i kojemu ćemo na izborima dati svoj glas.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Aktualnosti
Javni poziv za dodjelu sredstava poticanja audiovizualnog stvaralaštva Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnog stvaralaštva u 2009. godini. Na Javni poziv mogu se prijaviti projekti namijenjeni javnom prikazivanju u sljedećim kategorijama
čitanja | Više >>>


31.12.2009. Politika
Bandić: Povrat neprihvatljive donacije Prema Zakonu o financiranju izbora nema pravnog mehanizma kojim se može se utjecati na to tko smije, a tko ne smije uplatiti novčanu potporu bilo kojem kandidatu. U slučaju donacije Olivera Beinegela s obzirom na to da je navedeni jučer osumnjičen, smatramo da u ovom trenutku ne možemo prihvatiti njegovu financijsku potporu. Sredstva smo odmah vratili na račun uplatitelja.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Slatina
Pojačani nadzor smanjio broj kaznenih djela i prekršaja Nakon što je vijećnica Zorica Vujanović za govornicom slatinskoga Gradskog vijeća upozorila na neprimjereno ponašanje i remećenje javnog reda i mira mladih sugrađana, a čelnici HSLS-a održali konferenciju za novinare o istoj temi, informacija o stanju sigurnosti na području grada našla se u utorak i na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Grad
Lažna dojava o bombi potjerala tisuću posjetitelja na ulicu Unatoč tome što je utorak bio radni dan, otvaranje novouređenoga narodnjačkog noćnog kluba "Monte Cristo" na Trgu dr. Franje Tuđmana u središtu Virovitice popratilo je više od 1000 posjetitelja koji su u Viroviticu stigli iz okolice i udaljenijih gradova.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Grad
Potpisani ugovori za dodjelu stipendija Grada Virovitice Jučer je u prostorijama Gradske uprave gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa studentima potpisao ugovore za dodjelu stipendija Grada Virovitice za akademsku godinu 2009./2010. Grad Virovitica raspisao je natječaj za dodjelu 6 stipendija za ukupno 10 deficitarnih zanimanja, a uvjete natječaja zadovoljilo je 6 studenata.
čitanja | Više >>>

31.12.2009. Zabava
Fenomen klape ''Intrade'' i dalje traje Šestu godinu za redom grad Viroviticu oduševila je klapa "Intrade". Nakon svog prvog nastupa u Župnoj crkvi sv. Roka teško je bilo za očekivati da će ljubav Virovitičana i klape "Intrade" postati takva da je danas postalo gotovo nezamislivo da u prosincu ova možebitno i naša najbolja klapa ne posjeti Virovitici.
čitanja | Više >>>

30.12.2009. Kultura
Izložba fotografija – Događaji koji su obilježili 2009. godinu U organizaciji Hrvatskog novinarskog društva, a uz potporu Virovitičko-podravske županije, Garda Virovitice, Turističke zajednice Grada Virovitice, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, u srijedu 30. prosinca, s početkom od 18,00 sati, održati će se izložba fotografija članova Hrvatskog novinarskog društva i novinara fotoreportera koji objavljuju u tiskanim medijima pod nazivom - „Događaji koji su obilježili 2009. godinu“.
čitanja | Više >>>

30.12.2009. Obavijesti
Natječaj za prijavu programa i projekata udruga iz Domovinskog rata radi financijske potpore Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, objavilo je Natječaj za prijavu programa i projekata udruga iz Domovinskog rata radi odobravanja financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2010. godini za razdjel 046 Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, aktivnost A 753015 „Udruge branitelja iz Domovinskog rata“.
čitanja | Više >>>

30.12.2009. Aktualnosti
"Kuma" Ava Karabatić se onesvijestila na pozornici Na svečanosti otvorenja narodnjačkog noćnog kluba 'Monte Cristo' u Virovitici u utorak poslije 23 sata dogodio se manji incident.
čitanja | Više >>>

29.12.2009. Slatina
Vikend-dogradonačelnicima 3200 kuna neto mjesečno U vrijeme dok više stotina radnika u slatinskim tvrtkama još nije primilo zarađene plaće za studeni, a nekima su, baš danas, uručeni otkazi ugovora o radu na određeno vrijeme, gradski vijećnici Slatine danas su poslijepodne donijeli skandaloznu odluku.
čitanja | Više >>>

29.12.2009. Grad
Zbog povrede stanarskog prava Grad Virovitica isplatio Vjekoslavu Šibaliću  581.000 kuna  Zbog četiri „kvadrata“ većeg, zamijenjenog stana Vjekoslav je sa suprugom Đurđom prošao svojevrsnu kalvariju sudskih presuda, rješenja, sporova, obrazloženja... Predmetu se na sudovima vodio punih 13 godina, a u Gradu tvrde da to nije kraj jer je Šibalićima dosuđen previsok iznos.
čitanja | Više >>>

28.12.2009. Politika
HSP dr. Ante Starčević i Ruža Tomašić podržavaju kandidaturu Milana Bandića HSP dr. Ante Starčević u drugom krugu izbora za predsjednika Republike podržava Milana Bandića. Kao razlog navode činjenicu da baštini nauk oca Domovine dr. Ante Strčevića te njegov dosadašnji rad. U priopćenju koje potpisuje predsjednica stranke Ruža Tomašić, se kaže kako je u demokratskim državama neprimjerno ponašanje trenutnog predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji poput kralja ili monarha abdicira i preporučuje svog nasljednika Ivu Josipovića. ,HSP dr. Ante Starčević pozvao je svoje članove i simpatizere da 10. siječnja izađu na izbore za predsjednika Republike i glasuju za Milana Bandića.
čitanja | Više >>>

28.12.2009. Politika
SDP-ova zahvala biračima Virovitičko-podravske županije Po prvi puta na demokratskim izborima, nakon bljeska 2000. godine, izabrali ste put pravde, put kojim će SDP-ov kandidat Ivo Josipović povesti Republiku Hrvatsku. Po prvi puta žitelji Virovitičko-podravske županije, županije koju je godinama HDZ-ova elita svojatala kao privatno vlasništvo, pobijedili su u želji za pravednom, poštenom i nekorumpiranom državom. Državom u kojoj će riječ demokracija značiti slobodu za svakoga, posao za sve kojima je potreban, mogućnost izbora svima koji to sada nemaju a ne kao pokriće za manipulacije i kriminal.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net