jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

11. mjesec 2009. godine


17.11.2009. Županija
Sportska dvorana u Čačincima biti će gotova do 16. travnja 2010. godine Župan Tomislav Tolušić, posjetio je danas Općinu Čačinci gdje se sastao s načelnikom Općine Mirkom Mališem, predsjednikom Općinskog vijeća Čačinci Miroslavom Bunetom te izvođačima radova na novoj sportskoj dvorani koja se nalazi pri Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša u Čačincima.
čitanja | Više >>>

17.11.2009. Aktualnosti
Dan siječanja na Vukovar u Virovitici i Suhopolju će se u virovitičkoj Vukovarskoj ulici i na trgu dr. Franje Tuđmana, oko gradskog parka, organizirati paljenje lampiona.U organizaciji Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice, Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, a na inicijativu Mladeži HDZ-a grada Virovitice, u srijedu će u znak sjećanja na sve u ratu poginule i nestale hrvatske branitelje i žitelje koji su svoje živote dali u obrani hrvatskog grada heroja – Vukovara
čitanja | Više >>>

16.11.2009. Zdravlje
Akcija mjerenja šećera u krvi Povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti (14. studenog ), danas su u prostorijama Policijske uprave i postaje Virovitica, patronažne sestre Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije provele akciju mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka za sve službenike policije koji su to željeli. Cilj ove akcije je rano otkrivanje te sprečavanje dijabetesa i hipertenzije u službama koje su podložne stresu. U ovoj akciji odazvalo se 54 djelatnika/službenika policije kojima su patronažne sestre izmjerile šećer u krvi i krvni tlak.
čitanja | Više >>>

16.11.2009. Županija
 Ako dođe do ukidanja županija sjedište nove regije u Virovitici !? U Virovitičko-podravskoj županiji nisu zadovoljni prijedlozima po kojima bi moglo doći do upadanja općina, gradova i županija. Gradonačelnici i općinski načelnici smatraju kako sadašnja regionalna podjela, više nego drugi oblici ustroja, jamči ravnomjerni razvoj svih naselja te da bi, ako je razlog ukidanja županija siromaštvo, naselja koja se nalaze na područjima koja bi se pripojila drugoj regiji, bila još siromašnija.
čitanja | Više >>>

16.11.2009. Prosvjeta
Svečanost obilježavanja druge godine rada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Prije dvije godine, otvorena je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Tadašnji predsjednik Hrvatskog sabora, današnji potpredsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, svečano je, uz nazočnost niza uglednika iz političkog i javnog života, otvorio Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
čitanja | Više >>>

16.11.2009. Crna kronika
Dok ne nađu ubojicu, neću mirno spavati! Od mučkog ubojstva obrtnika Tihomira Vilčeka (38) u selu Gornji Miholjac nedaleko od Slatine prošlo je 385 dana, a ubojica nije otkriven. Tihomir Vilček ubijen je u klasičnoj “sačekuši”, 29. listopada 2008. u 17.35 sati u dvorištu oca Ivana Vilčeka, s tri metka iz automatske puške, gotovo pred očima obitelji.
čitanja | Više >>>

16.11.2009. Zdravlje
U utorak predstavljanja knjige „Problematično i patološko kockanje“ Elvire Koić U utorak, 17. studenog 2009. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica bit će predstavljenja knjiga „Problematično i patološko kockanje“ prim.mr.sc. Elvire dr. Koić. Autorica nas kroz analizu slučajeva uvodi u širu javnozdravstvenu diskusiju o kompleksnom problemu problematičnog i patološkog kockanja i među prvima je u Republici Hrvatskoj problemu problematičnog i patološkog kockanja pristupila na stručni odnosno znanstveni način.
čitanja | Više >>>

16.11.2009. Kultura
Glazbenoj školi ime Milka Kelemena? U prigodi obilježavanja Dana škole, 15. obljetnice njezina postojanja i pete obljetnice osamostaljenja, učenici Osnovne glazbene škole Slatina priredili su prigodni koncert, na kome su nastupili i njihovi gosti, učenici glazbenih škola Franje Kuhača iz Osijeka, "Jan Vlašimsky" iz Virovitice i "Weiner Leo" iz Szigetvara.
čitanja | Više >>>

15.11.2009. Kultura
"Feel free" u Galeriji U popularnom virovitičkom kafiću Galerija u petak je otvorena prva samostalna izložba fotografija mladog virovitičkog autora Ivana Kršića pod nazivom „Feel free“. Publici okupljenoj u klupskoj atmosferi autor se predstavio sa 16 djela na kojima dominiraju detalji prirode tijekom svih godišnjih doba i simboliziraju njegovu fascinaciju bojama, igrom svjetlosti i sjene, te otkrivanju tajni prirode koje rado traži kroz objektiv svog fotoaparata.
čitanja | Više >>>

15.11.2009. Županija
Virovitičko-podravska županija pred ukidanjem zbog siromaštva !? Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska samo su neke od županija koje bi, zbog svog siromaštva, u novom teritorijalnom ustroju zemlje za koju godinu mogle biti ukinute. Proizlazi to iz najava vlasti, ali i njoj bliskih savjetnika, da se kroji novi teritorijalni ustroj zemlje, u kojem bi glavni kriterij za opstanak pojedinih županija, gradova i općina bila njihova ekonomska snaga, odnosno sposobnost da samostalno financiraju vlastite rashode.
čitanja | Više >>>

15.11.2009. Zdravlje
Gripa H1N1: U Virovitičko-podravskoj županiji nema težih slučajeva Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije „Sveti Rok“, dr Miroslav Venus potvrdio nam je danas da prema prijavama liječnika opće medicine, ima četiri ili pet slučajeva oboljelih on nove gripe.
čitanja | Više >>>

15.11.2009. Humanitarna akcija
Danas humanitarni koncert sastava Putnici U organizaciji Kršćanske adventističke crkve Slatina, u nedjelju 15. studenoga održat će se humanitarni koncert etno-duhovne glazbe vokalno-instrumentalnog sastava «Putnici» iz Virovitice. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za liječenje djeteta oboljelog od leukemije. Koncert će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Slatina sa početkom u 18 sati. Suorganizatori koncerta su: Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti «Naša nada», grad Slatina, Pučko otvoreno učilište Slatina, Lyons klub Slatina, VIS «Putnici» Virovitica, udruga «Krik» i Radio-Slatina.
čitanja | Više >>>

15.11.2009. Grad
Svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Podgorje – ostvareno sve zacrtano u protekle 4 godine  Svi projekte koje smo prije četiri godine zacrtali su realizirani od rješavanja problema oborinskih voda, izgradnje zvonika, uređenja okoliša i tri gredice u okviru projekta Ekološkog društva ''100 cvjetnih gredica'', nasipavanja poljskih putova i klanjaca, asfaltiranja gotovo svih odvojaka i drugih manjih projekata – rekao je na svečanoj sjednici Vijeća mjesnog odbora Pogorje Antun Troha, član vijeća i jedan od najaktivnijih mještana. Do svibnja sljedeće godine trebao bi završiti i najveći projekt Podgroja – izgradnja kanalizacije.
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Zdravlje
Centar za krizna stanja: Sve je pod kontrolom, nema panike, nema podatka o broju oboljelih Održana je sjednica Županijskog centra za krizna stanja pod predsjedavanjem koordinatorice dr. Ane Bajer Feketić. Na sjednici se govorilo o informacijama vezanim uz novi virus gripe A (H1N1).
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Obrtništvo
Seminar iz radne pedagogije Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije narednih tjedan dana provodi stručni seminar iz radne pedagogije. Seminar pohađa 16 polaznika koji vode stručnu praksu u obrtima i tvrtkama, a ovim putem će sjeći potrebna znanja za poučavanje naučnika i bolju realizaciju praktične nastave. Seminar je financiran sredstvima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva prema Projektu „Obrazovanje za poduzetništvo“ tako da je za sve polaznike besplatan.
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Kultura
Najavljen koncert Zagrebačkih solista U koncertnoj dvorani Glazbene škole «Jan Vlašimsky» u Virovitici, 14 studenog 2009. godine u 19 sati bit će održan koncert ''Zagrebačkih solista“. Orkestar čini trinaest renomiranih hrvatskih i svjetskih glazbenika sa dugom tradicijom od preko 50 godina i nastupima na svim europskim i svjetskim koncertnim dvoranama. Koncert se održava u okviru odobrenog programa Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Obrtništvo
Dadilje dobile uvjerenja o stručnoj osposobljenosti Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica i dalje nastavlja sa stručnim osposobljavanjima za potrebe lokalnog tržišta rada. Na današnjoj svečanosti podijeljeno je ukupno 24 uvjerenja polaznicama stručnog osposobljavanja za zanimanje dadilja.
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Aktualnosti
Područje Kokočaka - isključeno iz Minsko sumnjivog područja Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, Oto Jungwirth, obavijestio je Virovitičko-podravsku županiju da je područje Kokočaka koje se nalazi u sastavu Orahovice isključeno iz Minsko sumnjivog područja. Površina koja više nije minski sumnjivo područje iznosi 28.353 četvornih metara.
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Gospodarstvo
Novi natječaj iz IPA programa - Lokalna partnerstva za zapošljavanje - faza 3 U sklopu IV. komponente IPA programa, pod prioritetom 1, mjerom 1.1, operacijom 1.1.1b, objavljen je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava (grant shema) 'Lokalna partnerstva za zapošljavanje – faza 3'
čitanja | Više >>>

13.11.2009. Aktualnosti
Prezentiran projekt Hrvatskog Crvenog križa na području zaštite i  spašavanja Prezentaciju je održao Marinko Metličić iz Odjela za pripremu i odgovor na katastrofe Hrvatskog Crvenog križa. Govorilo se o strategiji u 2010 godini, osposobljavanjima građana za odgovore na eventualne katastrofe, edukacijama stanovništva,…
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net