jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

11. mjesec 2009. godine


22.11.2009. Aktualnosti
Kamioni puni bola Na hrvatskim granicama kamioni stoje i preko deset sati unatoč zakonom propisana maksimalna dva sata. Mučna putovanja životinja koje se prevoze iz Europske unije traju nerijetko i nekoliko dana. Transport živih životinja potpuno je nepotreban, neetičan i okrutan, te bi kao takav trebao biti u potpunosti zabranjen.
čitanja | Više >>>

22.11.2009. Aktualnosti
More je kopno: U Virovitici prekupljeno 300 potpisa Građanska inicijativa „More je kopno“ i u Virovitici je počela prikupljati potpise građana koji peticijom traže od Hrvatskog sabora raspisivanje referenduma o hrvatsko-slovenskom graničnim prijeporima. Tijekom subotnjeg prijepodneva prikupljeno je tristotinjak potpisa, a građani će imati priliku potpisati zahtjev tijekom ovog tjedan. U ime građanske inicijative akciju u Virovitici provode članovi HSP-a.
čitanja | Više >>>

22.11.2009. Humanitarna akcija
Pomoć za djecu Stadlerovog dječjeg doma Egipat iz Sarajeva “Dopustimo dobru da raste dalje”, naziv je ovogodišnje dobrotvorne akcije koje organiziraju sestre služavke Malog Isusa kako bi pomogle djeci Stadlerovog dječjeg doma Egipat iz Sarajeva. U svrhu prikupljanja sredstava organiziran je humanitarni koncert te prodajna izložba domaćih proizvoda i predmeta koje su izradila djeca . U akciji u Voćinu sudjeluju sestre Služavke Malog Isusa, Prijatelji Malog Isusa i Zajednica žena Katarina Zrinska Voćin, a ovoj humanitarnoj akciji pridružile su se i članice Zajednice žena Katarina Zrinska iz Virovitice i Suhopolja te Mladež HDZ-a. Organizatori ovog humanitarnog događaja zahvaljuju svima koji su se uključili u pomoć djeci iz Sarajeva i doprinijeli smiješku više na licima djece kojima je ovo uistinu jedini istinski dom kojeg imaju.
čitanja | Više >>>

22.11.2009. Kultura
Volonterski dani u Slatini Povodom proslave Međunarodnog dana volontera, 05.12., Udruga mladih KRIK Slatina organizira manifestaciju pod nazivom Volonterski dani u Slatini (27.11. – 05.12.) s nizom događanja
čitanja | Više >>>

22.11.2009. Aktualnosti
Predsjednik Mesić u Barcsu Predsjednik RH Stjepan Mesić u subotu se tijekom sastanka s mađarskim predsjednikom Laszlom Solyomom u Barcsu zahvalio Republici Mađarskoj na potpori Hrvatskoj u njenom pristupanju europskim integracijama i NATO savezu.
čitanja | Više >>>

22.11.2009. Sponzorirana vijest
Josipović na prvom sučeljavanju: »Tragovi korupcije vode prema Vladi« Sudjelujući u prvoj emisiji sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HTV-u, Ivo Josipović predstavio je osnovne elemente svog izbornog programa zalažući se za hitno uvođenje europskih standarda u politici, gospodarstvu i kulturi ljudskih prava.
čitanja | Više >>>

21.11.2009. Politika
Bandić: Čestitam Kirinu na uspješnom vođenju grada „Molim vas da 27. prosinca otvorite oči i da, već od Nove godine zajedno počnemo graditi bolju Hrvatsku, zemlju solidarnosti, socijalne pravde i jednakih šansi za sve“, rekao je Bandić.
čitanja | Više >>>

21.11.2009. Zdravstvo
Slatina ima najviše zaraženih virusom H1N1 u županiji – veći dio ozdravio Prema najnovijim informacijama Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko – podravska županija trenutno ima 71 oboljeloga od pandemijske, odnosno popularno nazvane svinjske gripe. Slatina po broju zaraženih ovim virusom zauzima neslavno prvo mjesto, a nakon nje slijede Orahovica, Virovitica i na kraju Pitomača.
čitanja | Više >>>

21.11.2009. Politika
Bandić s HDSSB-ovcima pjevao 'Ne dirajte mi ravnicu' Domaćini u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje je danas boravio u Orahovici, Slatini, Suhopolju, Pitomači i Virovitici, nezavisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću bili su članovi Glavaševa HDSSB-a, a svojom pojavom i neposrednošću na središnjim gradskim i mjesnim trgovima Bandić je privukao poglavito radničku klasu i seljake.
čitanja | Više >>>

21.11.2009. Crna kronika
Poginuo 25-godišnji vozač kamiona Na državnoj cesti D2 u Jugovom polju danas oko 11.05 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao Damir Š. (25) iz Čakovca.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Crna kronika
Sudar kamiona u gustoj magli Gusta magla i neprilagođena brzina na državnoj cesti D34 u Slatini danas su oko 16.40 sati doveli do sudara dva kamiona koji je zamalo završio kobno.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Gospodarstvo
Zalata-1 i Dravica-1 donose MOL-u i Ini više od 1,5 milijardi kubika plina Dosadašnja geofizička istraživanja Dravske potoline, od Starog Graca do Donjeg Miholjca pokazala su da Panonska nizina skriva bogata nalazišta nafte i zemnog plina koja se prije nisu mogla koristiti poglavito zbog toga što se radi o pograničnom području.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Gospodarstvo
Orahovački keramičari pronašli rješenje za nastavak proizvodnje Vodstvo sindikalne podružnice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske poduzeća Kio keramika Orahovica složilo se s prijedlogom uprave poduzeća prezaduženog s više od 300 milijuna kuna da se nakon višetjednog čekanja radnici vrate na posao.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Politika
Dožupan i Ured – BEZ PORTFELJA – 90 dana poslije! Sjednica međustranačkog vijeća Virovitičko-podravske županije. Predsjednik Kluba vijećnika SDP, HDSSB, HNS, SDSS, HSU, Ivan Blažinčić, ponovo je zatražio da se na slijedećoj sjednici Županijske skupštine, 24.11.ove godine, u dnevni red uvrsti „Aktualno stanje u poljoprivredi na Virovitičko-podravskoj županiji“ jer su predstavnici vladajućeg HDZ, HSS, HSLS-a to obećali prije točno 90 dana.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Sport
Športske igre Sopje 2009 - Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Općina Sopje organiziraju „Športske igre Sopje 2009“ koje će se odigrati dana 23. studenog 2009. godine (ponedjeljak) u Sopju u vremenu od 16,00 do 19,30 sati.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Aktualnosti
Predavanje na temu - Položaj žena pripadnica nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak 23. studenog, s početkom u 18 sati, u prostorijama Gradske Knjižnice i čitaonice u Virovitici, održati će se predavanje na temu:"Položaj žena pripadnica nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj".
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Zdravstvo
Očekuje nas i drugi val pandemijske gripe S obzirom da je u zemlji, pa tako i u Virovitičko – podravskoj županiji broj sumnjivih a i potvrđenih slučajeva oboljelih od pandemijske gripe porastao promijenjen je i sustav prijavljivanja oboljelih. Tako se sada stanje na području izvješćuje tjedno.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Poljoprivreda
Počela dorada duhana, zaposleno 120 sezonskih radnika - U poganima «Hrvatskih duhana» krenula je dorada osušenog duhanskog lista zbog čega je zaposleno 70 sezonskih radnika, a 1. prosinca, do kada se očekuje otkup zadnjih količina ovogodišnjeg uroda, ta će tvrtka pozvati još 50 sezonaca koji će raditi sve do svibnja iduće godine.
čitanja | Više >>>

20.11.2009. Kultura
Sinoć predstavljena knjiga "Rimokatolička župa sv. Josipa u Slatini" Pred brojnim posjetiteljima sinoć je u Župnom dvoru svetog Josipa u Slatini predstavljena knjiga Dragice Šuvak, ravnateljice Zavičajnoga muzeja - "Rimokatolička župa sv. Josipa u Slatini".
čitanja | Više >>>

19.11.2009. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Policijski kordon - tko se boji radnika još? U 16 sati obično pogledan vijesti na početku emisije «Hrvatska uživo» i s tim vijestima zaključim odmah koliko je sati u Hrvatskoj. Kada sam danas, preko TV, negdje na Gornjem gradu u Zagrebu (Ćirilometodska?) vidio kordon hrvatskih policajaca nasuprot čelnicima nekih sindikalnih organizacija, ali i vjerojatno petstotinjak radnika u koloni, sa zastavama, preletjele su mi glavom mnoge slične slike i prizori..Pa tko «na brdovitom Balkanu», sa pedesetak i više godina nema takvih slika u svojoj «memoriji sjećanja»?
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net