jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 7 »

11. mjesec 2009. godine


28.11.2009. Obrtništvo
U srijedu upisi za stručno osposobljavanje za zanimanje njegovatelj/ica Već petu godinu, a zbog iskazanog interesa i potreba, Pučko otvoreno učilište iz Zagreba organizira u Virovitici stručno osposobljavanje za zanimanje njegovatelj/ica.
čitanja | Više >>>

27.11.2009. Sponzorirana vijest
Digni glas za pravdu Glazbeni spot "Hrvatski glazbenici za Ivu Josipovića", koji prati službenu pjesmu izborne kampanje "Put ka sreći"» večeras je premijerno prikazan novinarima i javnosti u prepunom zagrebačkom jazz klubu BP Club. Prvo prikazivanje spota čiju režiju potpisuje Darko Drinovac, a aranžman i preradu pjesme Gorana Barea Nikša Bratoš ispratio je dugi aplauz i povici odobravanja te pozivi za još nekoliko prikazivanja.
čitanja | Više >>>

27.11.2009. Zdravlje
Osnovana grupa za potporu dojenja Jučer je u prostorijama savjetovališta patronažne službe Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije započela s radom grupa za potporu dojenja djece koju provode patronažne sestre Doma zdravlja pod vodstvom Tanje Melša i Ane Knežević, te koordinatorice Ljiljane Maljak, dipl. med. sestre.
čitanja | Više >>>

27.11.2009. Poljoprivreda
Radni sastanak vezan uz projekt navodnjavanja Novi Gradac - Detkovac U prostorima Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost zamjenika župana Zvonimira Koića, pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu Virovitičko-podravske županije Ane-Marije Petin, održan je radni sastanak za provođenje vodnogospodarskog plana navodnjavanja, odnosno projekta navodnjavanja „Novi Gradac – Detkovac“. Na sastanku se govorilo o rješavanju problema kod izgradnje sustava navodnjavanja (crpna stanica i cjevovod) na poljoprivrednom zemljištu Novi Gradac – Detkovac. Sastanku su se, uz predstavnike Virovitičko-podravske županije, odazvali predstavnici Hrvatskih voda, Zavoda za prostorno uređenje Virovitičko-podravske županije, predstavnici Elektroprojekta,…
čitanja | Više >>>

27.11.2009. Županija
Imenovana Županijska povjerenstvo za provedbu natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Održani su kolegiji ravnatelja osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije na kojima su uz pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesnu Šerepac, nazočili ravnatelji te njihovi suradnici iz osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

27.11.2009. Poljoprivreda
Edukacija poljoprivrednih proizvođača - koncept hranidbe mliječnih krava U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je edukacija poljoprivrednih proizvođača - koncept hranidbe mliječnih krava. Edukacija je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, a održala ju je tvrtka SANO d.o.o. Popovača. Na edukaciji, na kojoj se okupilo dvadesetak proizvođača visokomliječnih grla s područja naše županije, govorilo se o hranidbi mliječnih goveda te refinanciranju i dokapitalizaciji postojećih sistema u proizvodnji mlijeka.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Poljoprivreda
Agroduhan započeo s preradom 2500 tona duhana Na proizvodnom području slatinske tvrtke Agroduhan završen je ovogodišnji otkup osušenog duhana od 250 duhanskih farmera koji su ove godine proizvesti više od 2500 tona osušenog duhanskog lista. Skladišta s prošlogodišnjim zalihama duhana su ispražnjena, a duhan je završio na tržištu: Egipta, Indonezije; Filipina, Njemačke i susjedne Bosne i Hercegovine. Vrijednost ovogodišnje proizvodnje kreće se oko šest milijuna eura, a u poduzeću tvrde da ne očekuju probleme s prodajom dorađenog duhana
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Zdravstvo
Doživljaji s 3. socijalizacijsko-zdravstveno-rekreativnog kampa, za osobe s posebnim potrebama Već treću godinu u odmaralištu Merkur osječkog Crvenog križa u Orahovici održava se osmodnevni socjalizacijsko-zdravstveno-rekreativni kamp za osobe s mentalnom retardacijom iz cijele Hrvatske. Iz 13 udarca u Orahovicu je stiglo 70 sudionika, koji su boravili u školi u prirodi, kreativnim radionicama, terapijskom jahanju i plivanju. Hrvatska je među prvih 15 zemalja koje su lani potpisivale Konvenciju UN-a o pravima osobe s invaliditetom pa preuzete obveze nisu ostale samo slovo na papiru.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Gospodarstvo
Nastavljaju se istraživački radovi na bušotini Dravica-1 kod Čađavice Dosadašnja geofizička istraživanja Dravske potoline, od Starog Graca do Donjeg Miholjca, pokazala su da panonska dolina skriva bogata nalazišta nafte i zemnog plina koja se prije nisu mogla koristiti zbog toga što se radi o pograničnom području. Do 90-ih godina hrvatski i mađarski "naftaši" surađivali su samo formalno, no kada su 2006. predstavnici Ine i Mol grupe potpisivali ugovor o zajedničkom istraživačkom projektu na području Podravska Slatina - Zalata, radovi su se zahuktali, pa im danas ne smeta ni vodena zapeka rijeke Drave niti državna granica.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Slatina
Slatina - za mlade najrizičniji grad u županiji Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Slatine Zorica Vujanović postavila je pitanje stanja sigurnosti djece i mladeži u gradu. - Svakog smo vikenda svjedoci tučnjava koje poprimaju šire razmjere.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Politika
Predsjednički kandidat Nadan Vidošević u petak u Virovitici Predsjednički kandidat Nadan Vidošević u petak 27. studenoga boravit će u Virovitičko-podravskoj županiji. Posjetit će svoj regionalni izborni stožer u Ulici Marije Gupca, tvrtku „Dam“ u Lozanu, punionicu meda „Medena“, tvrtku „Enavigo“ i „Tvin“ gdje će održati konferenciju za novinare. Nadan Vidošević družit će se s građanima u caffe baru „Dora“ od 11.55 do 12.40 sati.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Crna kronika
Uz prijetnju oružjem razbojnik opljačkao ugostiteljski objekt Sinoć oko 22,40 sati, u Koriji, nepoznati maskirani muškarac ušao je u ugostiteljski objekt kada je konobarica ostala sama i uz prijetnju nepoznatim vatrenim oružjem iz blagajne ukrao manju svotu novaca. Razbojnik je bio odjeven u maskirnu odoru sa kapuljačom na glavu. Visok je oko 175 cm i slabije tjelesne građe.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Sport
Sportske igre Sopje 2009. . Natjecale su se momčadi: Udruga HVIDR-a Virovitica, Slatina, Orahovica i momčad Općine Sopje u športskim disciplinama: elektronski pikado, športski ribolov, stolni tenis i šah. Natjecanja u disciplini športski ribolov održano je na prostoru ribnjaka u Vaškoj
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Gospodarstvo
Za nova radna mjesta po milijun kuna nepovratno Odgovarajući na pitanje vijećnika Zvonimira Šimića (HSP) što županija poduzima da bi se zaustavio porast nezaposlenosti, koji je ove godine dosegnuo brojku od 8301 nezaposlene osobe, župan Tomislav Tolušić potvrdio je kako županijska vlast, uz lobiranje za pomoć lokalnom gospodarstvu na državnoj razini, poduzima i druge mjere.
čitanja | Više >>>

26.11.2009. Županija
(Ne)ravnopravnost spolova u Virovitičko-podravskoj županiji Kakvu to ravnopravnost možemo očekivati od Povjerenstva za ravnopravnost spolova županije, kada su u njemu samo žene, izjavio na vijećnik Tomislav Vukelić (HDZ) na sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije u povodu donošenja Odluke o imenovanju novog sastava Povjerenstva u kojem je devetero članova, od čega čak osam žena?!
čitanja | Više >>>

25.11.2009. Slatina
Zbog recesije smanjen proračun Grada Slatine Jučer je u Hrvatskome domu održana peta sjednica slatinskoga Gradskog vijeća. Dnevni red sadržavao je dvadeset i jednu točku među kojima i onu o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Slatine.
čitanja | Više >>>

25.11.2009. Politika
Pomozimo u traženju lijeka za pacijenta teško oboljelog od Münchausen sindroma! Programsko vijeće HRT-a odlučilo je da će tročlana radna skupina sukladno odredbama Zakona o HRT-u do 28. studenog pripremiti nacrt detaljnog obrazloženja za moguće pokretanje postupka razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića. Nacrt će biti dostavljen svim članovima Vijeća koje je sljedeću sjednicu zakazalo za ponedjeljak, 30. studenog. Kada se radi o Hloverki Novak Srzić, Vijeće je od ravnatelja HTV-a zatražilo „da ispita razloge eskalirajućeg nezadovoljstva dijela novinara Informativnog programa te o tome izvijesti Vijeće na nastavku sjednice''.
čitanja | Više >>>

25.11.2009. Sponzorirana vijest
Nasilje nad ženama – zlo i sramota društva “Silovane žene su žrtve koje zaslužuju podršku svakog od nas i podršku državnih institucija. Silovatelji zaslužuju pravednu i strogu kaznu. Savjest društva i društvene zajednice konačno moraju prepoznati patnju i bol koju osjećate. Svi mi poniženi smo i patimo s vama” – upisao je Ivo Josipović na stup koji je u akciji “Silovana” pod nazivom “Neću da me i država siluje”, postavila udruga B.a.B.e., kojom je danas na Cvjetnom trgu obilježen i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
čitanja | Više >>>

25.11.2009. Zdravlje
Dr Sladoljev: Treba reći istinu kako bi ljudi sami odlučili o cijepljenju protiv svinjske gripe Statistički gledano, trebali biste poživjeti 71 000 života da poginete od munje, 137 000 da vas usmrti pas, 807 000 da se udavite u kadi, 2 milijuna da poginete padom s kreveta, a 8 milijuna života da nastradate od 'svinjske' gripe! Tragično je što je ipak sva pažnju usmjerena na 'svinjsku' gripu, a nitko npr. ne pita za 1600 ljudi koji dnevno umiru od AIDS-a!
čitanja | Više >>>

25.11.2009. Gospodarstvo
Željko Zadro: Bez ujedinjenja nema opstanka za hrvatske tvornice šećera Industrija i tržište šećera u posljednje vrijeme doživljavaju velike promjene. Bio je to, između ostalog, i jedan od povoda za razgovor sa Željkom Zadrom, predsjednikom Uprave virovitičke šećerane Viro d.d., za kojeg se u šećeranskoj branši smatra da je trenutačno najupućeniji u zbivanja vezana i uz industriju i kretanja tržišta šećera.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net