jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2009. godine


31.07.2009. Slatina
Više od dvadeset godina sama šiša ovce Zlaticu Kovačić, 62-godišnju Bakićanku za nedavnih nesnosnih vrućina koje su zahvatile i slatinski kraj, zatekli smo u, za ženu, neobičnom i teškom poslu – šišanju janjadi. Time se bavi već više od trideset godina. Dok joj je suprug bio živ imali su i po šezdeset ovaca, no, već godinama, otkako je umro, živi bez primanja te ovaj posao radi sama i iz nužde.
čitanja | Više >>>

31.07.2009. Kultura
Izvorni suvenir – Virovitička grupa Gradski muzej Virovitica dobio je bespovratna financijska sredstva Ministarstva turizma za projekt izvornog suvenira Virovitička grupa. Pod nazivom Virovitička grupa krije se najstarija faza Kulture žarnih polja u kasnom brončanom dobu (13. st. pr. Krista) ustanovljena u Virovitici, na ciglani Nemeček.
čitanja | Više >>>


31.07.2009. To
Ružno i tužno Kad počnem nešto pisati, ponekad mi se čini, kao da nešto od nekoga «posuđujem»!? I ne rijetko pitam se: «Zar baš to, ili vrlo slično, već netko prije mene nije napisao? Iskreno, nisam uvijek siguran!? Ali, ako je i napisao, pa onda bi to bilo prepisivanje ili blaže rečeno kopiranje. A to bi bilo ružno, pa i sramota, zar ne?
čitanja | Više >>>

31.07.2009. Gospodarstvo
Otvoren NTL diskont u Pitomači U Pitomači je otvorena nova NTL-ova prodavaonica „NTL – diskont“, površine 800 četvornih metara, sa 7.000 artikala i 15 radnika. NTL-ovu prodavaonicu, u čijem je sastavu i virovitički „Trgocentar“, najveća domicilna trgovačka tvrtka na području Virovitičko-podravske županije, otvorio je Virovitičko-podravski župan Tomslav Tolušić.
čitanja | Više >>>

30.07.2009. Prosvjeta
Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica odobreno izvođenje programa srednjoškolskog obrazovanja Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, odobrilo je Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica izvođenje programa srednjoškolskog obrazovanja.
čitanja | Više >>>

30.07.2009. Crna kronika
Poznanik obitelji pokušao silovati 12-godišnju kćer Šokantno seksualno zlostavljanje, prema prijavi koju je majka podnijela Policijskoj postaji Pitomača, dogodilo se na livadi uz pitomački aerodrom protekli tjedan u poslijepodnevnim satima kada je 48-godišnjak pokušao silovati 12-godišnju djevojčicu.
čitanja | Više >>>

30.07.2009. Vjerski život
Svečanost za 40.godina misništva Četrdesetu obljetnicu misništva proslavio je župnik orahovačke župe Našašća sv. Križa, monsinjor Ivan Štrbenac, a proslavu toga značajnog jubileja msgr. Štrbenac upriličio je u svojoj rodnoj župi u Velikoj Trnovitici i u župi Orahovica u kojoj djeluje već gotovo trideset godina.
čitanja | Više >>>


30.07.2009. Crna kronika
Pijani vozač kombijem udario u kuću Večeras oko 20,30 sati u slatinskom prigradskom naselju dogodila se nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj, stjecajem sretnih okolnosti, nije bilo povrijeđenih osoba. Upravljajući teretnim kombi-vozilom Ž.P. (38) iz susjednog mjesta Donji Meljani, na ravnom dijelu državne ceste D2 kroz naselje Sladojevci, izgubio je nadzor nad vozilom s kojim je s desne prešao na lijevu stranu kolnika, a potom naletio na parkirani automobil na putnom mostu.
čitanja | Više >>>

29.07.2009. Turizam
Povjerenstvo za „Zeleni cvijet“ Hrvatske turističke zajednice obišlo županijske kandidate Nacionalno Povjerenstvo akcije „Zeleni cvijet“, obišlo je lokacije na području Virovitičko-podravske županije, koje kandidiraju za ovu prestižnu nagradu Hrvatske turističke zajednice. Povjerenstvo je tako obišlo Cvjetni trg na Trgu kralja Tomislava u Virovitici koji kandidira za „Zeleni cvijet“ u kategoriji „Park u mjestu“; „Okućnica privatne kuće“ obitelji Kožnjak u Milanovcu.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Grad
Rokovo 2009. - brojna događanja za znatno manje sredstava Na tiskovnoj konferenciji koja je danas održana u prostorijama virovitičke gradske uprave novinarima je predstavljen program ovogodišnje proslave Dana grada Virovitice - Rokovo 2009.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Obavijesti
Ugostiteljski objekti za Rokovo od 0 - 24 sata Na zahtjev virovitičkih ugostitelja Grad Virovitica produžio se rad ugostiteljskih objekata za Rokovo. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata 7., 8., 14., 15. i 16 kolovoza 2009. godine može trajati od 0 - 24 sata, a u dane 10., 11., 12. i 13. kolovoza 2009. može trajati do 1.00 sat.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Prosvjeta
Nova radna snaga na tržištu su studenti! Poslodavci Virovitičko-podravske županije, kao učinkovitu i jeftinu radnu snaga u posljednjih 7 mjeseci sve više koriste usluge studenata preko Studenskog servisa i to najčešće kao sezonsku radnu snagu kod povećanja obima posla ili kao zamjena radnika za vrijeme bolovanja ili godišnjih odmora.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Gospodarstvo
U KIO Keramici održan zbor uposlenika Strpljenje radnika KIO keramike jučer je dosegnulo vrhunac. Naime, peći Kio Keramike najvećeg proizvođača pločica u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, a zbog zatvorenog plina, ugašene su, od subote su radnici kod svojih kuća.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Kultura
Virovitička Prosvjeta na Kozari i u manastiru Moštanica Članovi Srpskog kulturnog društva Prosvjeta nedavno su posjetili spomen područje Kozara u Bosni i Hercegovini (Republika Srpska) gdje je obilježena 67 godišnjica bitke na Kozari. Bila je to jedna od najtežih bitki u Drugom svjetskom ratu jer se oko 3500 partizana suprotstavilo daleko moćnijem neprijatelju. Na povratku zaustavili su se u Prijedoru i Kozarskoj Dubici gdje su obišli Manastir Moštenicu.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Turizam
Arboretum Lisičine – turistička destinacija Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije dobila je na raspisanom natječaju Ministarstva turizma bespovratnih 40.000 kuna za projekt „Arboretum Lisičine – turistička destinacija“. Sredstva će se utrošiti za analizu i determinaciju biljnih vrsta u arboretumu Lisičine te postavljanje pločica sa stručnim oznakama vrste i areala na latinskom i hrvatskom jeziku.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Zanimljivosti
Noskovački hrast sigurno ima 350 godina, a možda je i mnogo stariji Još je moj djed zapamtio ovaj hrast u ovakvom stanju i ove veličine kakav je danas, rekao nam je 70-godišnji Marko Veriga, koji je rođen u kući točno preko puta velikog stabla u Noskovcima, selu pokraj Drave u općini Čađavica. Veriga danas živi u Zagrebu, ali ljeta ga uvijek iznova vuku u njegovce Noskovce, gdje rado u hladovini svoga dvorišta sjedi i uživa u pogledu na hrast ispod kojega je izmicalo i njegovo djetinjstvo.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Slatina
Sutra rezultati analize na viruse i bakterije Pomor babuški na akumulacijskom jezeru Javorici u Slatini, koji se dogodio prije desetak dana, bio je povod neformalnom sastanku voditelja Vodno-gospodarske ispostave Karašica-Vučica Ive Crnčana, gradonačelnika Slatine Ivana Roštaša i predsjednika Zajednice športsko-ribolovnih udruga Slatine Dragomira Rončevića.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Turizam
Ružica grad - novi Izvorni suvenir Virovitičko-podravske županije Agencija za regionalni razvoj VIDRA Virovitičko-podravske županije, na natječaj "Izvorni suvenir" Ministarstva turizma iz travnja ove godine, prijavila je suvenir "Ružica grad" - kao prepoznatljivu turističku utvrdu iznad Jezera u Orahovici.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Turizam
Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta „Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave“, projekta za koji je Ministarstvo turizma odobrilo bespovratnih 100.000,00 kuna na javnom pozivu Ministarstva turizma za kandidiranje projekata za dodjelu državne potpore temeljem Programa poticanja ulaganja u javnu turističku infrastrukturu „Turizam kroz regije“.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Crna kronika
Poginuo dvadesetogodišnji mladić Tridesetak minuta poslije ponoći u Rezovačkim Krčevinama dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo dvadesetogodišnji H.B. On je upravljao osobnim automobilom virovitičkih tablica kada je u jednom trenutku izgubio kontrolu, prešao na drugi stranu kolnika i sletio s ceste u jarak. Potom je udario u betonski stup javne rasvjete, okrenuo se i nastavio nekontrolirano kretanje. Teško ozlijeđeni mladić prevezen je u Opću bolnicu Virovitica gdje je preminuo 2.45 sati.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net