jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2009. godine


31.07.2009. Slatina
Više od dvadeset godina sama šiša ovce Zlaticu Kovačić, 62-godišnju Bakićanku za nedavnih nesnosnih vrućina koje su zahvatile i slatinski kraj, zatekli smo u, za ženu, neobičnom i teškom poslu – šišanju janjadi. Time se bavi već više od trideset godina. Dok joj je suprug bio živ imali su i po šezdeset ovaca, no, već godinama, otkako je umro, živi bez primanja te ovaj posao radi sama i iz nužde.
čitanja | Više >>>

31.07.2009. Kultura
Izvorni suvenir – Virovitička grupa Gradski muzej Virovitica dobio je bespovratna financijska sredstva Ministarstva turizma za projekt izvornog suvenira Virovitička grupa. Pod nazivom Virovitička grupa krije se najstarija faza Kulture žarnih polja u kasnom brončanom dobu (13. st. pr. Krista) ustanovljena u Virovitici, na ciglani Nemeček.
čitanja | Više >>>


31.07.2009. To
Ružno i tužno Kad počnem nešto pisati, ponekad mi se čini, kao da nešto od nekoga «posuđujem»!? I ne rijetko pitam se: «Zar baš to, ili vrlo slično, već netko prije mene nije napisao? Iskreno, nisam uvijek siguran!? Ali, ako je i napisao, pa onda bi to bilo prepisivanje ili blaže rečeno kopiranje. A to bi bilo ružno, pa i sramota, zar ne?
čitanja | Više >>>

31.07.2009. Gospodarstvo
Otvoren NTL diskont u Pitomači U Pitomači je otvorena nova NTL-ova prodavaonica „NTL – diskont“, površine 800 četvornih metara, sa 7.000 artikala i 15 radnika. NTL-ovu prodavaonicu, u čijem je sastavu i virovitički „Trgocentar“, najveća domicilna trgovačka tvrtka na području Virovitičko-podravske županije, otvorio je Virovitičko-podravski župan Tomslav Tolušić.
čitanja | Više >>>

30.07.2009. Prosvjeta
Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica odobreno izvođenje programa srednjoškolskog obrazovanja Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, odobrilo je Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica izvođenje programa srednjoškolskog obrazovanja.
čitanja | Više >>>

30.07.2009. Crna kronika
Poznanik obitelji pokušao silovati 12-godišnju kćer Šokantno seksualno zlostavljanje, prema prijavi koju je majka podnijela Policijskoj postaji Pitomača, dogodilo se na livadi uz pitomački aerodrom protekli tjedan u poslijepodnevnim satima kada je 48-godišnjak pokušao silovati 12-godišnju djevojčicu.
čitanja | Više >>>

30.07.2009. Vjerski život
Svečanost za 40.godina misništva Četrdesetu obljetnicu misništva proslavio je župnik orahovačke župe Našašća sv. Križa, monsinjor Ivan Štrbenac, a proslavu toga značajnog jubileja msgr. Štrbenac upriličio je u svojoj rodnoj župi u Velikoj Trnovitici i u župi Orahovica u kojoj djeluje već gotovo trideset godina.
čitanja | Više >>>


30.07.2009. Crna kronika
Pijani vozač kombijem udario u kuću Večeras oko 20,30 sati u slatinskom prigradskom naselju dogodila se nesvakidašnja prometna nesreća u kojoj, stjecajem sretnih okolnosti, nije bilo povrijeđenih osoba. Upravljajući teretnim kombi-vozilom Ž.P. (38) iz susjednog mjesta Donji Meljani, na ravnom dijelu državne ceste D2 kroz naselje Sladojevci, izgubio je nadzor nad vozilom s kojim je s desne prešao na lijevu stranu kolnika, a potom naletio na parkirani automobil na putnom mostu.
čitanja | Više >>>

29.07.2009. Turizam
Povjerenstvo za „Zeleni cvijet“ Hrvatske turističke zajednice obišlo županijske kandidate Nacionalno Povjerenstvo akcije „Zeleni cvijet“, obišlo je lokacije na području Virovitičko-podravske županije, koje kandidiraju za ovu prestižnu nagradu Hrvatske turističke zajednice. Povjerenstvo je tako obišlo Cvjetni trg na Trgu kralja Tomislava u Virovitici koji kandidira za „Zeleni cvijet“ u kategoriji „Park u mjestu“; „Okućnica privatne kuće“ obitelji Kožnjak u Milanovcu.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Grad
Rokovo 2009. - brojna događanja za znatno manje sredstava Na tiskovnoj konferenciji koja je danas održana u prostorijama virovitičke gradske uprave novinarima je predstavljen program ovogodišnje proslave Dana grada Virovitice - Rokovo 2009.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Obavijesti
Ugostiteljski objekti za Rokovo od 0 - 24 sata Na zahtjev virovitičkih ugostitelja Grad Virovitica produžio se rad ugostiteljskih objekata za Rokovo. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata 7., 8., 14., 15. i 16 kolovoza 2009. godine može trajati od 0 - 24 sata, a u dane 10., 11., 12. i 13. kolovoza 2009. može trajati do 1.00 sat.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Prosvjeta
Nova radna snaga na tržištu su studenti! Poslodavci Virovitičko-podravske županije, kao učinkovitu i jeftinu radnu snaga u posljednjih 7 mjeseci sve više koriste usluge studenata preko Studenskog servisa i to najčešće kao sezonsku radnu snagu kod povećanja obima posla ili kao zamjena radnika za vrijeme bolovanja ili godišnjih odmora.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Gospodarstvo
U KIO Keramici održan zbor uposlenika Strpljenje radnika KIO keramike jučer je dosegnulo vrhunac. Naime, peći Kio Keramike najvećeg proizvođača pločica u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, a zbog zatvorenog plina, ugašene su, od subote su radnici kod svojih kuća.
čitanja | Više >>>

28.07.2009. Kultura
Virovitička Prosvjeta na Kozari i u manastiru Moštanica Članovi Srpskog kulturnog društva Prosvjeta nedavno su posjetili spomen područje Kozara u Bosni i Hercegovini (Republika Srpska) gdje je obilježena 67 godišnjica bitke na Kozari. Bila je to jedna od najtežih bitki u Drugom svjetskom ratu jer se oko 3500 partizana suprotstavilo daleko moćnijem neprijatelju. Na povratku zaustavili su se u Prijedoru i Kozarskoj Dubici gdje su obišli Manastir Moštenicu.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Turizam
Arboretum Lisičine – turistička destinacija Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije dobila je na raspisanom natječaju Ministarstva turizma bespovratnih 40.000 kuna za projekt „Arboretum Lisičine – turistička destinacija“. Sredstva će se utrošiti za analizu i determinaciju biljnih vrsta u arboretumu Lisičine te postavljanje pločica sa stručnim oznakama vrste i areala na latinskom i hrvatskom jeziku.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Zanimljivosti
Noskovački hrast sigurno ima 350 godina, a možda je i mnogo stariji Još je moj djed zapamtio ovaj hrast u ovakvom stanju i ove veličine kakav je danas, rekao nam je 70-godišnji Marko Veriga, koji je rođen u kući točno preko puta velikog stabla u Noskovcima, selu pokraj Drave u općini Čađavica. Veriga danas živi u Zagrebu, ali ljeta ga uvijek iznova vuku u njegovce Noskovce, gdje rado u hladovini svoga dvorišta sjedi i uživa u pogledu na hrast ispod kojega je izmicalo i njegovo djetinjstvo.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Slatina
Sutra rezultati analize na viruse i bakterije Pomor babuški na akumulacijskom jezeru Javorici u Slatini, koji se dogodio prije desetak dana, bio je povod neformalnom sastanku voditelja Vodno-gospodarske ispostave Karašica-Vučica Ive Crnčana, gradonačelnika Slatine Ivana Roštaša i predsjednika Zajednice športsko-ribolovnih udruga Slatine Dragomira Rončevića.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Turizam
Ružica grad - novi Izvorni suvenir Virovitičko-podravske županije Agencija za regionalni razvoj VIDRA Virovitičko-podravske županije, na natječaj "Izvorni suvenir" Ministarstva turizma iz travnja ove godine, prijavila je suvenir "Ružica grad" - kao prepoznatljivu turističku utvrdu iznad Jezera u Orahovici.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Turizam
Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta „Biciklistička staza – Meandrima rijeke Drave“, projekta za koji je Ministarstvo turizma odobrilo bespovratnih 100.000,00 kuna na javnom pozivu Ministarstva turizma za kandidiranje projekata za dodjelu državne potpore temeljem Programa poticanja ulaganja u javnu turističku infrastrukturu „Turizam kroz regije“.
čitanja | Više >>>

27.07.2009. Crna kronika
Poginuo dvadesetogodišnji mladić Tridesetak minuta poslije ponoći u Rezovačkim Krčevinama dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo dvadesetogodišnji H.B. On je upravljao osobnim automobilom virovitičkih tablica kada je u jednom trenutku izgubio kontrolu, prešao na drugi stranu kolnika i sletio s ceste u jarak. Potom je udario u betonski stup javne rasvjete, okrenuo se i nastavio nekontrolirano kretanje. Teško ozlijeđeni mladić prevezen je u Opću bolnicu Virovitica gdje je preminuo 2.45 sati.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net