jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2009. godine


31.03.2009. Grad
Javni poziv na pristupanje testiranju za kandidate za Prometnu jedinicu mladeži grada Virovitice U cilju povećanja sigurnosti u prometu na području Virovitice djeluje Prometna jedinica mladeži grada Virovitice koja se popunjava sa 10 pripadnika. Zadatak Prometne jedinice mladeži je obavljanje poslova kontrole i upravljanja prometom na raskrižjima i drugim mjestima, preusmjeravanja prometa, pružanja pomoći sudionicima u prometu i sl. Pripadnici Prometne jedinice mladeži će biti angažirani u periodu od 01. lipnja do 30. rujna 2009. godine. Prilikom angažiranja će biti odjeveni u odoru pripadnika Prometne jedinice mladeži, a za izvršeno angažiranje na obavljanju poslova iz djelokruga rada Jedinice će primati novčanu naknadu.
čitanja | Više >>>

31.03.2009. Grad
Info dan o programu Europa za građane Na poziv programa Šalter, a u sklopu promidžbenih aktivnosti koje Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske provodi u svojstvu Kontakt točke, 3. travnja 2009. održat će se u Virovitici u prostoru Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije, Lj. Gaja 21 Info dan o programu Europa za građane, s početkom u 10 sati. Program događanja dostavljamo vam u privitku. Kontakt točka za program Europa za građane oformljena je s ciljem postizanja što bolje informiranosti potencijalnih korisnika - svih vrsta neprofitnih organizacija: organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne samouprave gradova i općina...
čitanja | Više >>>


31.03.2009. Prosvjeta
Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Slatini Nakon što je na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije kojoj je predsjedavao župan Tomislav Tolušić, dana pozitivna ocjenu za izvođenjem nastavnog programa prirodoslovno-matematičke gimnazije u Slatini, isto je došlo i od strane nadležnog ministarstva. Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa udovoljilo je zahtjevu Srednje škole Marka Marulića Slatina i dostavilo rješenje kojim se školi odobrava početak izvođenja nastavnog programa prirodoslovno-matematičke gimnazije za učenike koji upisuju prvi razred u školskoj godini 2009./2010.
čitanja | Više >>>

31.03.2009. Lokalni izbori 2009.
Magistrica Plantak odustala od kandidature za slatinsku gradonačelnicu Bivša SDP-ova gradonačelnica mr. ph. Ksenija Plantak, koja je prije 25 dana najavila ponovnu kandidaturu za "prvu damu Slatine" na predstojećim lokalnim izborima, sinoć je na sjednici Gradskog odbora SDP-a odustala od kandidature iz osobnih razloga. Za novog kandidata za gradonačelnika Slatine istaknut je apsolvent prava Igor Validžić, a za njegove zamjenike predloženi su mr. ph. Ksenija Plantak i mr. spec. Dražen Vujčić. U SDP-u ističu da su s mladim kandidatom za gradonačelnika željeli dati jasnu poruku mladima da ne napuštaju Slatinu, te da će na predstojećim lokalnim izborima SDP izići samostalno.
čitanja | Više >>>

29.03.2009. HGK-Županijska komora Virovitica
Županijski proizvodi na 12. proljetnom sajmu u Bjelovaru Na 12. proljetnom međunarodnom sajmu u Bjelovaru od 27. do 29. ožujka 2009. godine u organizaciji HGK - Županijske komore Virovitica iz Virovitičko- podravske županije svoje proizvode su izuzetno uspješno predstavili - EUROVOĆE iz Orahovice (konzervirano voće i povrće, te novi program pekmeza i marmelada) i PP „Orahovica" d.d. Orahovica (cjelokupnu paletu vina iz svog bogatog asortimana).
čitanja | Više >>>

28.03.2009. Suhopolje
Javna rasprava o raspodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta Udruga poljoprivrednika Općine Suhopolje pozvala je sve poljoprivredne proizvođače s područja Općine Suhopolje koji su voljni sudjelovati u radu Udruge poljoprivrednih proizvođača, a koji nisu zadovoljni dosadašnjom raspodjelom poljoprivrednog zemljišta da dođu na javnu raspravu. Javna rasprava bit će održana u Jugovom Polju, u nedjelju 29. ožujka 2009. godine u 18 sati.
čitanja | Više >>>

28.03.2009. Gospodarstvo
Skupi atest za drvo na domaćem tržištu Smiješno je da hrvatski proizvođači drva moraju atestirati sav namještaj prije nego što ga plasiraju na domaće tržište, dok im za inozemstvo takvi podaci o svojstvu namještaja nisu uvjetovani. Bitna im je samo izjava proizvođača. Na taj ih se način sputava, a pred njih postavljaju nepotrebne barijere koje umanjuju njihov radni učinak, a da ne govorim koliko su takvi atesti skupi - kaže Mladen Balić, vlasnik tvrtke "Hrastico" iz Pitomače, koja se bavi proizvodnjom namještaja od masivnog drva.
čitanja | Više >>>


28.03.2009. Humanitarna akcija
Humanitarni koncert Za novi život U organizaciji Osnovne glazbene škole «Jan Vlašimski» iz Virovitice i vokalno- instrumentalnog sastava «Putnici» iz Virovitice, u nedjelju 5.travnja održat će se humanitarni koncert pod nazivom «Za novi život», a sav prihod namijenjen je opremanju rodilišta Opće bolnice Virovitica. U programu sudjeluju članovi Hrvatskog pjevačkog društva»Rodoljub» iz Virovitice, Kulturno-umjetničkog društva»Seljačka sloga» iz Špišić Bukovice, Kršćanske izviđačke družine»Lavovi « iz Virovitice, Gradske glazbe Virovitica, Osnovne glazbene škole»Jan Vlašimski» iz Virovitice i vokalno- instrumentalnog sastava «Putnici» iz Virovitice.
čitanja | Više >>>

28.03.2009. Grad
Održani 41.susreti literarnih družina «Preradovićev rođendan» U petak, 27.ožujka 2009. godine u malom podravskom mjestu Grabrovnici,rodnom mjestu velikog hrvatskog pjesnika Petra Preradovića održani su 41.susreti literarnih družina «Preradovićev rođendan».
čitanja | Više >>>

28.03.2009. Zdravlje
Zajedno u borbu protiv raka dojke Tradicionalna humanitarna akcija Lige protiv raka, nazvana "Cvijet za dan duže", čiji će se prihod utrošiti za kupnju aparata za automatsko bojanje histoloških, održana je danas u Virovitici na središnjim gradskim trgovima. Akciji koja je organizirana pod pokroviteljstvom Virovitičko - podravske županije i Grada Virovitice ove godine su se zajedno priključile i članice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' iz Virovitice, Suhopolja i Gradine sa članicama žena HSS-a 'Hrvatsko srce'.
čitanja | Više >>>

28.03.2009. Politika
Obilježena 19. obljetnica HDZ-a Općine Čađavica „Uvjereni smo u pobjedu na lokalnim izborima. U proteklom razdoblju odrađeno je mnogo projekata i dovoljno je samo osvrnuti se oko sebe i vidjeti koliko je napravljeno za boljitak svih stanovnika na području i općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske. Mi želimo iste uvjete života i za stanovnike Virovitice i Čađavice i zato ćemo i nadalje raditi na unapređenju svakog našeg naselja, svake općine. Zbog toga, zbog snage Hrvatske demokratske zajednice, jedinstva svih njezinih članova, vjerujem u pobjedu već u prvom krugu načelnika Mirka Rončevića, ovdje u općini Čađavica, kao i pobjedu mladog župana Tomislava Tolušića na području Virovitičko-podravske županije" - kazao je između ostalog Josip Đakić.
čitanja | Više >>>

28.03.2009. Obavijesti
Objavljen je prvi natječaj programa IPA- Prekogranična suradnja: IPA CBC Mađarska -Hrvatska U četvrtak, 26. ožujka 2009. godine otvoren je natječaj za projektne prijedloge prekogranične suradnje između pograničnih područja Hrvatske (Međimurska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska županija) te s područja Mađarske (pokrajine Zala, Somogy i Baranya).
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Kultura
U subotu gostuje Kazališno društvo gradišćanskih Hrvata U izvedbi Kazališnog društva Nova Gora iz Gradišća (Austrija), u subotu, 28. ožujka s početkom u 19,30 sati u Kazalištu Virovitica bit će izvedena predstava Johanna N. Nestroa „Raskinuti". Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Ulaznice možete rezervirati u Kazalištu Virovitica ili na telefon 721-330.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Grad
Irina Flisar dala ostavku na dužnost predsjednice Šape i istupila iz udruge Predsjednica udruge za zaštitu životinja „Šapa", Irina Flisar, večeras je dala ostavku na tu dužnost. U kratkoj izjavi za Virovitica.net, Irina je rekla kako se ne slaže s organizacijom novog prihvatilišta za napuštene životinje koji je smješten na prostoru bivše vojarne.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Crna kronika
Lopovi uhićeni u zasjedi prilikom pljačke tvrtke "7 plin" Jutros u 00,55 sati u Virovitici policajci su zasjedi uhitili su 22-godišnjeg I.B. prilikom krađe plinskih boca vlasništvo poduzeća "7 PLIN". Nedugo nakon toga, u Virovitici je uhićen i drugi počinitelj, 19-godišnji S.S.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Crna kronika
Padom s motocikla teško ozlijedio kralježnicu Jutros o 00,25 sati između Bušetine i Okrugljače dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je pijani 22-godišnji M.M. (0,86 promila) upravljao neregistriranim motociklom, prije stjecanja prava na upravljanje, iz pravca Bušetine ka Okrugljači.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Zdravlje
Uloga liječnika opće medicine u suvremenom konceptu tretmana ovisnika Slijedom dosadašnje uspješne stručne suradnje Povjerenstva za suzbijanje ovisnosti Virovitičko-podravske županije i Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije s liječnicima primarne zdravstvene zaštite održano je stručno predavanje prof. dr. sc. Slavka Sakomana i dr. med. Ante Ivančića.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Obavijesti
Do 26. ožujka 2010. godine pojačano održavanje ceste Virovitica-Suhopolje Od 26. ožujka ove godine do 26. ožujka 2010. godine svaki dan od 10 do 19 sati (ovisno o vremenskim uvjetima i godišnjem dobu vrijeme radova se može produžiti ili skratiti) radit će se na izvanrednom održavanju kolnika DC-2 dionica Virovitica-Suhopolje. Za vrijeme radova promet će se odvijati uz privremenu signalizaciju, po jednom ili oba traka, ovisno o vrsti radova.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Prosvjeta
Osnovna škola Virovitica na 11. INKAZ-u Ovo je treći nastup osnovne škole Virovitica na INKAZ-u, a za ovaj su se susret učenici marljivo pripremali od samog početka školske godine. Učenici su u publici imali glasnu podršku prijatelja iz školskih klupa s učiteljicama Martom Ćalić, Manuelom Miljak, Marianom Odicki, Dubravkom Periša i učiteljem Novicom Stanjevićem.
čitanja | Više >>>

27.03.2009. Obrtništvo
Dodijeljene potpore u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije Nakon što su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec, potpisali Sporazum o provedbi projekta u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2009. godinu te nakon što je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potporu tradicijskim obrtima je donesena je odluka o potporama u svrhu očuvanja i razvoja obrta na području Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net