jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2009. godine


28.02.2009. Gospodarstvo
Neki seljaci danas uopće ne žele saditi duhan i zaraditi Uz recesiju, porast ulaznih troškova i poteškoće na tržištu, proizvođače i dorađivače duhana u Podravini i Slavoniji ove će godine pogoditi i nove zakonske mjere vlade kojima se regulativa državnih poticaja, ali i drugo, prilagođava zbog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, što posredno ugrožava opstanak oko 2500 radnih mjesta u regiji. Unatoč poteškoćama, u Hrvatskim duhanima Virovitica u tijeku je sjetva sjemena duhana u striroporne plitice koje će se prenijeti u hidroponski uzgoj u gospodarstva duhanskih uzgajivača.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Slatina
Na slatinskom području održana vježba potražnih pasa Na akumulaciji "Javorica" u Slatini tijekom vikenda održava se vježba potražnih pasa s područja cijele Hrvatske u kojoj sudjeluje sedam timova s ukupno 12 uvježbanih potražnih pasa. Povodom 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u RH, ...
čitanja | Više >>>


28.02.2009. Crna kronika
Vandali obojili automobil načelnika Nove Bukovice Za vrijeme zasjedanja Vijeća Nove Bukovice večeras između 18 i 18.30 sati nepoznate su osobe crvenom bojom djelomično obojile osobni automobil u vlasništvu općinskog načelnika Zlatka Miloševića (HDZ). Nakon završene sjednice štetu na automobilu koji se nalazio tek 15-ak metara ispred općinske vijećnice primijetili su vijećnici, a općinski načelnik Milošević za Večernji list je izjavio kako sumnja da se u ovome slučaju radi o osveti zbog nekih odluka Općinskog vijeća u vezi s raspolaganjem državnim zemljištem.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Balašević
Večeras rapsodija bogate Đoletove riznice Večerašnji koncert (Ne)nermalnog Balašević tribute benda u dvorani Kazališta Virovitica donijet će Virovitičanima rapsodiju bogate Balaševićeve riznice i cjelovečernje uživanje u đerdanu stihova, vječnim melodijama, sjajnim aranžmanima, nezaboravljenim baladama, panonskim šansonama... Kada je u pitanju Balašević teško je govoriti o hitovima jer Đole nema ni jednog hita. Naprosto zato što on piše Pjesme. I zato što je svaka njegova Pjesma roman koji se čita u dahu ili cjelovečernji dobar film za kojeg poželite da nikad ne završi. I zato što, kad nekoga pitate da kaže koja vam je Balaševićeva pjesma najbolja, najdraža ili najljepša, neće moći izdvojiti ni jednu jer sve su jednako najbolje, najljepše i najdraže...
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Odluka o potporama osoba koje ostaju bez prava na smještaj u udomiteljskoj obitelji Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije donesena je Odluka o potporama za stambeno zbrinjavanje osoba koje nakon navršene 18. godine života ostaju bez prava na smještaj u udomiteljskoj obitelji.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
I do 100.000 kuna za kapitalne investicije temeljene na razvoju i unapređenju lovstva Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije usvojena je Odluka o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije u 2009. godini. Pod novčanom potporom smatraju se subvencije i donacije, a korisnici istih mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo ili veći dio državnog lovišta u Virovitičko-podravskoj županiji) na području VPŽ, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnina i koncesije te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije određene ovom Odlukom.
čitanja | Više >>>


28.02.2009. Županija
Pokreće se postupak zaštite lokaliteta šume „Turski grad" u kategoriji park šume Virovitičko-podravska županija pokreće postupak zaštite lokaliteta šume „Turski grad" u gradu Slatini u kategoriji park šume. Za navedeno, Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije, zadužilo je Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima VPŽ da pribavi potrebnu dokumentaciju i da koordinira sve aktivnosti oko stavljanja pod trajnu zaštitu u kategoriji park šuma lokalitet „Turski grad". Navedeni lokalitet predstavlja područje iznimnih krajobraznih vrijednosti čiji je glavni element prepoznatljivosti dobro očuvana sastojina hrasta lužnjaka.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
U Slatini prirodoslovno-matematička gimnazija, a u Virovitici građevinski tehničar i pediker Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije dano je pozitivno mišljenja na Zaključak o pokretanju postupka za utvrđivanje uvjeta za izvođenje nastavnog plana i programa Tehničke škole u Virovitici za pokretanje postupka utvrđivanja uvjeta za izvođenje nastavnog plana i programa Škole za zanimanje građevinski tehničar.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Raspisivanje Javnog natječaja za dodjelu 30 županijskih stipendija u akademskoj godini 2008./2009. Poglavaristvo Virovitičko-podravske županije, usvojilo je Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije u akademskoj godini 2008./2009. Natječaj će biti raspisan za dodjelu 30 stipendija. Prema njemu, šest stipendija će se dodijeliti studentima prvih godina ...
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Za unapređenje informativne djelatnosti - 100.000,00 kuna Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije, usvojilo je odluku o potporama za unapređenje informativnih djelatnosti u 2009. godini. Pod informativnom djelatnošću podrazumijeva se izdavanje tiskovine, emitiranje radijskih i televizijskih programa, izdavanje nosača slike i zvuka, usluge internetskih portala i slično, a čiji je programski sadržaj usmjeren ka: ostvarivanju prava nacionalnih manjina; poticanju utjecaja civilnog društva i građanske inicijative; promicanju ravnopravnosti spolova,... U proračunu Virovitičko-podravske županije, za navedenu potporu osigurano je 100.000 kuna, a maksimalna potpora po projektu može iznositi 10.000 kuna. Pravo na novčanu potporu moći će se ostvariti podnošenjem zahtjeva, a temeljem Javnog poziva.
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Županija će sufinancirati provođenje katastarske izmjere nekretnina Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije prihvatilo je zaključak o zahtjevu općine Zdenci za sufinanciranje provođenje katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području općine Zdenci za dijelove katastarske općine Zdenci, Orahovica i Dolci. Virovitičko-podravska županija sudjelovati će u navedenom projektu u visini od 10 posto od vrijednosti potrebnih sredstava za provođenje ove izmjere. Ostatak, u iznosu od 50 posto vrijednosti projekta, financirati će općina Zdenci, a 40 posto će sufinancirati Državna geodetska uprava. Procjenjuje se da će vrijednost navedenog projekta iznositi 1.000.000,00 kuna...
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Županija
Postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova na izgradnji sportskih dvorana Vrovitičko-podravska županija započela je postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova - pripremnih radova i temelja za školsku športsku dvoranu pri Osnovnoj školi Mikleuš u Mikleušu te za školsku športsku dvoranu pri Osnovnoj školi Voćin u Voćinu. Nabava je objavljena u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina dana 25. veljače 2009. godine, a potrebna dokumentacija za javnu nabavu, za izvođenje građevinskih radova navedenih sportskih dvorana, može se pronaći i na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Javna nabava".
čitanja | Više >>>

28.02.2009. Turizam
Županija za razvoj turizma na seoskom prostoru u 2009. godini izdvaja 100.000 kuna U Proračunu Virovitičko-podravske županije za navedenu namjeru osigurano je 100.000 kuna. Potpora se može odobriti za: promidžbu ponude registriranog seoskog turizma (do 1.000,00 kuna); tiskanje promidžbenog materijala (do 5.000,00 kuna); izradu Internet stranice (do 5.000,00 kuna). Potpora će se odobriti i za nove smještajne kapacitete na poljoprivrednim gospodarstvima, odnosno za unutarnje uređenje i opremanje novih smještajnih kapaciteta (do 50 posto ukupno dokumentiranih troškova, a najviše do 5.000,00 kuna po uređenoj i opremljenoj sobi); za krajobrazno uređenje poljoprivrednog gospodarstva (do 50 posto ukupno dokumentiranih troškova, a najviše do 5.000,00 kuna); za izradu investicijskog elaborata/studije (do 50 posto ukupno dokumentiranih troškova, a najviše do 10.000,00 kuna).
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Aktualnosti
Dr Jergović: Ostavku nisam dao zbog bolesti već zbog ucjena, laži, licemjerja i osobnih interesa Opet skandal oko Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja! Prošlogodišnja «Pitomača» zasjenjena je odbijanjem pjesme na romskom jeziku i optužbama o segregaciji, a ove godine, na samom početku priprema za novo izdanje, stigla je vijest o ostavci dr Marijana Jergovića, osnivača i umjetničkog ravnatelja festivala, skladatelja, dobrog duha Pitomače i čovjeka bez čijeg znanja i nesebičnog angažmana festival nikada nebi zaživio. Uz opasku da je to učinio zbog bolesti, vijest je objavljena je na Radio Đurđevcu, a nekoliko dana kasnije i na stranici Pitomače koju u koprivničkom «Podravskom listu» sponzorira Općina Pitomača.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Komentar
Bezakonje ugrožava slobodu Internet je zakonski siva zona, ustvrdio je nedavno ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko govoreći o uvredljivim sadržajima koji se pojavljuju na internetu i pitanju treba li policija biti na usluzi građanima koji smatraju da ih je netko na internetu uvrijedio ili oklevetao. Time je dao naslutiti i zakonodavnu inicijativu kojim bi se to područje uredilo ili pokušalo urediti. Međutim, od zakonodavnog uređivanja interneta odnosno onoga što se objavljuje na njemu, ponajprije raznih blogova i sadržaja na blogovima, neće biti ništa.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: Virovitičko-podravska županija u vrenju-izbori se približavaju Često se zna reći neizvjesni izbori, nikada tako neizvjesni, mrtva trka, onaj tko pobijedi pobijedit će prednošću «za prsa». Lokalni izbori u svibnju 2009., u Hrvatskoj pa i u našoj Županiji kucaju na vrata. Vidi se to i po priopćenjima stranaka, ponekom skupu, a najbombastičnije nastupila je vladajuća stranka HDZ smotrom svojih, kažu, 1500 pripadnika, prije sedam-osam dana.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. To
Kako reagiramo na upozoravajuće signale, odnosno znakove U posljednje vrijeme moglo se opetovano čuti pozivanje, pa i prozivanje Vlade RH da se izjasni i prizna da smo u RECESIJI, odnosno KRIZI!? No, bez obzira što tko pod tim pojmom podrazumijevao, umjesto toga, mislim da je mnogo važnije KAKO VLADA, ali i ne samo ona, REAGIRA NA SIGNALE ili ZNAKOVE U DRUŠTVU, odnosno POJAVE koje i bez priznavanja krize , ipak, osjećamo. Nažalost ne svi i jednako.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Blog urednika
Sramota RTL-ove bešćutnosti Vijest da na nekom odjelu virovitičke Opće bolnice već dvije godine leži pacijentica čija obitelj traži eutanaziju u Viroviticu donijeli su suradnici one besprizorne komercijalne televizije kojoj je senzacija u pravilu ispred informacije, čiji novinari ne znaju nalaze li se u Virovitici ili Vinkovcima i čiji urednici, sudeći po sramotnom prilogu u kojemu su bolesnu ženu nazvali noćnom morom, ne znaju ili ne žele znati što je etika u novinartsvu.
čitanja | Više >>>

27.02.2009. Zdravstvo
Za bolesnu ženu rekli da je - noćna mora Prilog o eutanaziji, potkrijepljen primjerima iz SAD-a i Italije, koji je jedna hrvatska TV kuća emitirala u srijedu navečer, zapanjio je obitelj Stjepana Grabara iz Donje Bazije nedaleko od Slatine. U njemu je, naime, objelodanjena i Stjepanova obiteljska drama s teško bolesnom suprugom Nedjeljkom, koja je već više od dvije godine na Odjelu intenzivne njege u Općoj bolnici Virovitica.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net