jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

12. mjesec 2008. godine


31.12.2008. Kultura
"Pismon iz duše" ponovo oduševili Virovitičane Jučer je u športskoj dvorani Osnovne škole IBM u Virovitici održan već tradicionalni koncert zadarske klape "Intrade".
čitanja | Više >>>

31.12.2008. Donacije
Na dar osobno računalo Jučer su povodom božićno-novogodišnjih blagdana predstavnici Vijeća mjesnog odbora J.J. Strossmayer u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Virovitica posjetili i darivali obitelji sa više djece sa područja tog mjesnog odbora. Tom prigodom podijeljeno je osobno računalo. Kako nas je izvijestio predsjednik Vijeća mjesnog odbora J.J. Strossmayer Mate Tolušić, ...
čitanja | Više >>>


31.12.2008. To
Na kraju smo 2008! Kažu: Početak KRIZE!? A ja si pak mislim, pa otkud kriza, a još se nismo niti razvili!? Ipak, da ne bi, kao papiga, ponavljao nametnutu nam riječ kriza, pogledah što ta riječ uopće znači: "KRIZA je težak, sveobuhvatan poremećaj u društvenom, političkom, ekonomskom životu" Tako piše u Rječniku stranih riječi. A što ja mislim o tome? Ma kakva KRIZA! RAZVOJ!!!
čitanja | Više >>>

30.12.2008. Grad
Tolušić i Kirin organizirali domjenak za novinare Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski i Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice na Badnjak su upriličili domjenak za novinare s područja cijele županije. Pred dvadesetak novinara koji su se odazvali domjenku zahvalili su im na korektnom izvještavanju sa svih događanja u županiji. Obojica su podržali slobodu medija ukazujući kako kritički osvrt novinara na pojave, stanja i događanja u društvu treba shvatiti kao borbu za zajednički boljitak svih građana.
čitanja | Više >>>

30.12.2008. Slatina
„Ledena fontana“ obradovala Slatinčane Da blagdanski ugođaj u središtu grada bude još ljepši ove godine pobrinuo se Upravni odjel za komunalno gospodarstvo Grada Slatine. Njemu, naime, možemo zahvaliti za prekrasno ukrašenu fontanu na Trgu sv. Josipa. Riječ je o ukrasnoj rasvjeti nalik vodoskoku s ukupno osam krila koju je, zajedno s ukrasnim jaslicama, Slatini isporučila Vista tim d.o.o iz Pule po cijeni od 23 tisuće kuna.
čitanja | Više >>>

30.12.2008. Sport
Završen prvi dio 22. PRAJO & CO. CUP-a Odigrane su i posljednje utakmice prvog dijela natjecanja malonogometnog prvenstva. Unatoč porazu od favorizirane `Patike` ekipa `Grad Virovitica 1234` se plasirala u završnicu turnira među šesnaest najkvalitetnijih ekipa. Završetkom prvog dijela formirane su i četiri skupine za drugi dio natjecanja i napravljen raspored odigravanja utakmica.
čitanja | Više >>>

30.12.2008. Grad
Održan Kolegij načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije Danas, u Velikoj vjećnici, održan je Kolegij načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije. Na Kolegiju je Sanja Bošnjak ravnateljica Agencije za regionalni razvoj VIDRA prezentirala Strategiju regionalnog razvoja Republike Hrvatske prema kojoj je Virovitičko-podravska županija smještena u Regiju - Panonska Hrvatska gdje se VPŽ nalazi među osam županija (Hrvatska je podijeljena u tri regije).
čitanja | Više >>>


29.12.2008. Vesna Krmpotić - još neobjavljeno
Tri odgovora “Sve te priče o Meni vadiš iz sebe”, rekao je Divni pripovjedačici, dok je spavala bez sna. “Što to govoriš? Iz kakve sebe, o kakvomu Tebi? Ne snalazim se kad nas ima više od jednoga”, odgovorila je.
čitanja | Više >>>

29.12.2008. Kultura
Novogodišnji koncert Brass quinteta U okviru manifestacije `Prosinac u gradu` u velikoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica Brass quintet grada Virovitice održao je svoj Novogodišnji koncert. Na programu su se našla poznata djela zabavne i klasične glazbe. U prvom dijelu koncerta na repertoaru je bila uglavnom klasična glazba, a dominirala su djela Johanna Straussa od uvoda sa `Na lijepom plavom Dunavu` preko `Picikato polke`, pa sve do `Trič-trač polke`.
čitanja | Više >>>

29.12.2008. Grad
Župan Tomislav Tolušić primio županijske dobitnike nagrade Ponos Hrvatske Župan Tomislav Tolušić, primio je danas u posjet dobitnike nagrade s područja Virovitičko-podravske županije koji su dobili - „Ponos Hrvatske“. „Ponos Hrvatske“ je nagrada koju je izabralo uredništvo dnevnika „24sata“, a u suradnji sa žirijem, odabravši pritom 24 dirljive i upečatljive priče koje su obilježile 2008. godinu u Republici Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

29.12.2008. Priča
Ukradeno Otrčala sam iza zaklona crnog platna kazališne scene vlastita života, podigla zidove i bodljikave žice oko osjećaja da ih netko opet ne otrgne od mene, zatvorila vrata za sobom i odlučila odbaciti zvonki smijeh...zbog njega. Nisam mislila da ću biti tako slaba. Nisam mislila da ću odustati od života i da će samo duboke bore na mom licu odavati mjesto gdje se nekad nalazio osmijeh.
čitanja | Više >>>

28.12.2008. SDP
Predizborni proračun Imamo Proračun!! Ovako bi se u dvije riječi najbolje prikazao Proračun Grada Virovitice donesen na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća u utorak, 23.prosinca. Nije bitno kakav je, što je u njemu, važno je da je rekordan!! Da, to je jedino točno: Proračun grada težak je nešto više od 101 milijun kuna. I tako je u medijima i predstavljen, rekordan i kako reče gradonačelnik, prvenstveno razvojni. Podsjetit ćemo samo da je prije donošenja Proračuna za 2009.godinu, na dnevnom redu bila točka Izmjene i dopune proračuna za 2008.godinu a koji je smanjen za devet milijuna kuna! I to u godini koju, makar ne globalno, nismo doživljavali kao recesijsku i kriznu.
čitanja | Više >>>

28.12.2008. Grad
Osnovana nova trvtka za distribuciju plina Grad Virovitica osnovao je novu tvrtku, društvo s ograničenom odgovornošću, «Plin Vtc», za distribuciju i opskrbu plinom. Odluka o osnivanju novog poduzeća, koje će baviti i građenjem, izvođenjem priključaka, instalacijskim radovima i isporukom toplinske energije, donijeta je na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća, a trebala bi početi s radom 1. siječnja 2009. godine. Riječ je o zakonskoj obvezi, prema kojoj se distribucija plina odvaja od ostalih komunalnih usluga, koje je dosad uz vodu, kanalizaciju i toplinsku energiju, obavljao Virkom.
čitanja | Više >>>

27.12.2008. Donacije
Mali Leo dobio lijek protiv epilepsije Počasni građanin Virovitice Charly Haslwanter iz njemačkog prijateljskog grada Traunreuta opet pomaže. Ovoga Božića posjetio je obitelj Tolo u Suhopolju i, uz uobičajene božićno-novogodišnje poklon-pakete, donio skupi lijek Keppra za liječenje teško bolesnog Leonarda, kojem je samo dvadeset mjeseci. Leo boluje od epilepsije.
čitanja | Više >>>

26.12.2008. Crna kronika
Kombijem sletio s ceste i izašao iz njega bez ozljede Sat nakon polnoćke u Bjelkovcu kraj Slatine vozač kombija prebrzo je ušao u lijevi zavoj i prednjim krajem zahvatio vlažnu bankinu. Izgubio je kontrolu nad vozilom i proklizao preko ceste u jarak. U nesreći nije ozlijeđen, a iz kombija je je izašao kroz prozor i zatražio pomoć policije i vučne službe.
čitanja | Više >>>

26.12.2008. Kota Lj. R. Weissa
Ljubo R. Weiss: 2008. hrvatsko-virovitički sumrak, 2009. mrak ili...? Ne, nije to nikako ono što je nekada bilo: ovih dana manje je radosti na licima ljudi, manje kupovina, manje slavlja raznih vrsta; blagdanski ugođaj kao da je zasjenjen svakodnevnim brigama i lošim prognozama za Novu, 2009-tu godinu! Čak i petarde su utihnule, tu i tamo pukne tek pokoja narušavajući tišinu gradaVirovitice, mjesta i sela u Županiji;...
čitanja | Više >>>

26.12.2008. Humanitarna akcija
Natrag u svoje sretne misli: Djeca od novinskog papira izrađivala kostime za junake Hrvatska udruga pripovjedača „ Pričalica", Lions Club Vereoucha i dramska skupina OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja u okviru je projekata «Natrag u svoje sretne misli», «Bolnica prijatelj djece» i «Virovitica - zdravi grad» priredili su dvije humanitarne interaktivne predstave pod nazivom `Božićna akcija`.
čitanja | Više >>>

26.12.2008. Prosvjeta
Potpisani ugovori o izgradnji škola u Velikom Polju i Brezovici Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić potpisao je s predstavnicima građevinskih tvrtki Croming iz Pitomače, Nikola iz Virovitica i Pinus iz Slatine, ugovore o izgradnji, područnih škola u Brezovici (OŠ Gradina) i Velikom Polju (OŠ Ivana Gorana Govačića Gornje Bazje ) i adaptaciji Područne škole Ilmin Dvor (OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica).
čitanja | Više >>>

26.12.2008. Kultura
Otvorena izložba fotografija - Događaji koji su obilježili 2008. godinu U Caffe baru Boom u Virovitici otvorena je 2. Izložba fotografija članova Hrvatskog novinarskog društva, ogranka za Virovitičko-podravsku županiju. Dvanaestero novinara i suradnika «Virovitičkog lista», «Slatinskog petka», «Glasa Slavonije» i «Večernjeg lista» izložilo je 40 fotografija pod nazivom „Događaji koji su obilježili 2008. godinu".
čitanja | Više >>>

25.12.2008. Zdravstvo
Za kapitalna ulaganja županiji bolnici uplatila 4,1 milijun kuna Unapređujući zdravstvene usluge na području Virovitičko-podravke županije, Županija je Općoj bolnici Virovitica, u prosincu, uplatila 4.158.097,00 kuna te će se na taj način značajno poboljšati kvaliteta zdravstvene usluge za žitelje naše županije. Samo za medicinsku opremu, Županija je uplatila 3.625.890,25 kuna. Za 16-slojni CT uređaja plaćeno je 2.396.016 kuna, a između ostalog, kupljen je i jedan RTG uređaj čija vrijednost iznosi 433.180,00 kuna. Izuzev toga, obnoviti će se i podovi na rodilištu u OB Virovitica, a vrijednost investicije je 96.383,66 kuna. Na ovaj način Virovitičko-podravska županija još jednom je pokazala koliko joj je stalo za zdravlje i sigurnost svojih građana.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net