jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

9. mjesec 2008. godine


30.09.2008. Dossier: Štedno kreditna zadruga
HSPD tužio Ministarstvo financija Hrvatska stranka pravne države (HSPD) tužila je Ministarstvo financija Republike Hrvatske jer nije učinilo ništa da spriječi nezakonit rad dviju štedno-kreditnih zadruga zbog čega je 1617 štediša ostalo bez 117 milijuna kuna. «Učinili smo to nakon više od godinu dana bezuspješnih pokušaja mirnog namirenja. Ono što očekujemo u sudskom procesu na Općinskom sudu u Virovitici je poštivanje i primjena zakon. Prilika je ovo za hrvatsko pravosuđe da pokaže pred domaćom i svjetskom javnošću da je Hrvatska pravna država», rekao je konferenciji za novinare predsjednik HSPD-a mr Siniša Prpić dodavši kako će sutkinja u predmetu bit Mirjana Jelavić za koju vjeruje da će biti nepristrana te da se na nju neće vršiti nikakav pritisak.
čitanja | Više >>>

30.09.2008. Turizam
Studijski posjet predstavnika HTZ-a Parku prirode Papuk U sklopu studijskog putovanja direktori inozemnih predstavništva i djelatnika Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) boravit će od 1. do 3. listopada u Parku prirode Papuk. Riječ je o tzv. jesenskom studijskom putovanju koje HTZ po završetku glavnog tijela turističke sezone organizira s ciljem upoznavanja određenih odredišta i održavanja jednog od najvažnijih godišnjih sastanaka predstavnika HTZ-a na kojem se analizira tekuća turistička godina i dogovaraju polazne odrednice Programa rada za iduću godinu.
čitanja | Više >>>


30.09.2008. Reportaža
Vrijeme uvijek stane uz rakiju, konje i pjesmu Baka Ivka Mađar (60) iz Kladara upravo je šila prvi biser na crvenu poculicu, ukrašenu perlicama i zlatnim medaljonima i nudila domaću orahnjaču, sa tri prsta debelim filom, kada smo, nešto iza podneva u nedjelju, stigli u Otrovanec nedaleko od Pitomače. Onima koji su imali strpljenja gledati kako nastaje preteča današnje marame na glavi seoskih žena, baka Ivka strpljivo je objašnjavala da su se bogato ukrašene poculice nosile „k miši", ali da je bilo i onih jednostavnijih, samo sa vrpcama i mašnom, koje su se nosile za svaki dan.
čitanja | Više >>>

30.09.2008. Obrtništvo
Proslavljen Dan obrtnika Pod predsjedanjem Zdravka Šarića održana je u nedjelju, 28. rujna 2008., svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Virovitica na kojoj su se obrtnici družili sa svojim gostima i podsjetili na tradiciju virovitičkog obrtništva. U radu sjednice sudjelovali su i gosti iz gradske uprave, županijske obrtničke i gospodarske komore, ureda državne uprave i dobitnici priznanja za dugogodišnji rad u obrtništvu.
čitanja | Više >>>

30.09.2008. Crna kronika
Pijani vozač teško ozlijeđen u slijetanju Jedna je osoba zadobila teški potres mozga, a još dvije su lakše ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 17,35 sati u Macutama u općini Voćin. Vozač D.J. (24) bez valjane prometne dozvole upravljao je svojim automobilom slatinskih registracijskih oznaka kroz mjesto i zbog alkoholiziranosti (1,24 promila alkohola u krvi) izgubio nadzor nad vozilom. Ispred kućnog broja 2 prešao je na suprotnu stranu kolnika, udario vozilom u prometni znak i sletio u putni kanal,..
čitanja | Više >>>

30.09.2008. SDP
Nada Čavlović Smiljanec: Privatni interesi su ipak ispred javnih Povodom reagiranja gospodina Andrije Petrovića, predsjednika Uprave razvojne agencije Sjever, koji me putem medija prozvao da « manipuliram njegovim izjavama» , te da su njegove izjave dane na sjednici gradskog vijeća Grada Virovitice u vezi odlaska potencijalnih investitora iz Virovitice «izvučene iz konteksta» nakon svih objašnjenja od strane dotičnog gospodina, sada bi zaista svima trebalo biti jasno koji su razlozi da investitori nisu došli u Viroviticu, odnosno nisu našli interes da investiraju u poduzetničke zone.
čitanja | Više >>>

30.09.2008. Kota Lj. R. Weissa
Profsore, dajte dva - za 500 eura Afera INDEKS upravo je dokaz amoralnosti mnogih, sramotna priča s kojom smo se kao hrvatsko društvo, i država, kad-tad morali suočiti, čuti te do sada sive brojke o kojima se samo šuškalo ali «nitko nije ništa konkretno znao, ništa vidio».
čitanja | Više >>>


29.09.2008. Grad
Liječnik sustavno zlostavlja tri djelatnice svoje ordinacije !? Djelatnice Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Hichama El-Zeina u zakupu orahovačke ispostave Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Jasna Radmilović, Gordana Vukelić i Nataša Pustički jučer su u Zajednici Sindikata Virovitičko-podravske županije novinarima ispričale potresna svjedočanstva o zlostavljanju koje svakodnevno doživljavaju na radnim mjestima zbog čega su sve tri na bolovanju. Možda nismo jedine koje ovako što proživljavamo, ali mislim da u vrlo rijetkim slučajevima ponašanje poslodavaca prema svojim djelatnicima doseže ovu razinu.
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Gospodarstvo
Do 10.000,00 kn za poticanje osiguranja usjeva i trajnih nasada na području Virovitičko – podravske Na sjednici Poglavarstva Virovitičko – podravske županije usvojen je Programi poticanja osiguranja usjeva i trajnih nasada na području Virovitičko - podravske županije u 2008. godini. Prema tome, potpora se osigurava, pod uvjetima da se mjesto osigurane proizvodnje nalazi na području VPŽ; da polica osiguranja usjeva i trajnih nasada u 2008. godini bude zaključena najkasnije do 31. listopada 2008. godine.
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Prosvjeta
Obnovljen pod u Školskoj športskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici Obnovljen je pod u Školskoj športskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici, te se na njemu već održavaju sportski događaji. Za navedeno obnavljanje poda, Virovitičko – podravska županija sudjelovala je sa 317.350,96 kuna. Ukupna vrijednost radova iznosila je 467.341,13 kuna. Uz Virovitičko – podravsku županiju, koja je izdvojila najveći iznos, u rekonstrukciji poda s financijskim iznosima sudjelovali su i: Grad Virovitica (64.990,17 kn), Industrijsko – obrtnička škola Virovitica (20.000,00 kuna)...
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Županija
Iznos potpore za poticanje osiguranja visokovrijednih rasplodnih grla u stočarstvu – 15.000,00 kn Poglavari Virovitičko – podravske županije prihvatili su Program poticanja osiguranja visokovrijednih rasplodnih grla u stočarstvu na području Virovitičko – podravske županije u 2008. godini. Pravo na potporu može ostvariti fizička ili pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, s prebivalištem, odnosno sjedištem na području VPŽ, te pod uvjetima, da se mjesto osigurane proizvodnje nalazi na području VPŽ, te da polica osiguranja u 2008. godini, bude zaključena najkasnije do 31. listopada ove godine.
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Županija
Za uređenje općinskih poljskih putova izdvojiti će se 500.000,00 kn Virovitičko – podravska županija izdvojila je u svom Proračunu za 2008. godinu 500.000,00 kuna, u ukupnom iznosu, za uređenje poljskih putova u Jedinicama lokalne samouprave. Prema Odluci koja je danas donesena na sjednici Poglavarstva, kojom je predsjedavao župan Tomislav Tolušić, utvrđeni su uvjeti i način sufinanciranja uređenja poljskih putova na području Virovitičko – podravske županije.
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Prosvjeta
Srednja škola Marka Marulića podijeljena na dvije srednjoškolske ustanove Na sjednici Poglavarstva Virovitičko – podravske županije kojom je predsjedavao župan Tomislav Tolušić donesena je Odluka o podjeli Srednje škole Marka Marulića Slatina. Srednja škola Marka Marulića Slatina, najveća je srednja škola na području Virovitičko – podravske županije sa 1005 učenika i 41 razrednim odjelom. Člankom 3. Državnog pedagoškog standarda, srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja, propisano je da srednja škola optimalne veličine ima 16 – 20 razrednih odjela,..
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Županija
Povećano sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola na 30 % Virovitičko – podravska županije povećala je iznos sufinanciranja dijela troškova prijevoza učenika srednjih škola u školskoj godini 2008./2009. u visini od 30 posto iznosa cijene mjesečne karte prijevoznika koji obavlja uslugu prijevoza, što je povećanje od 10 posto. Do sada je Virovitičko – podravska županija sufinancirala dio troškova prijevoza učenika srednjih škola u visini od 20 posto iznosa cijene mjesečne karte prijevoznika.
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Slatina
Vrtić i starci ostali bez slatkih plodova Male krađe jesenskih plodova u vinogradima i voćnjacima u Slavoniji nisu nikakva novost. Prolaznici ponekad oberu koji čokot vinove loze ili stablo kakve voćke, ali rijetki su voćari koji su prošli kao Dragan Tomljenović iz Slatine, kojemu su nepoznati lopovi obrali doslovno cijeli voćnjak i odnijeli mu stotinjak gajbi jabuka vrijednih više od 7000 kuna. Nakon završetka Domovinskog rata ovaj hrvatski branitelj kupio je u predjelu Lještakov jarak zapušteno zemljište i u njemu zasadio dvjestotinjak stabala jabuka, pedesetak stabala kestena i tristotinjak sadnica borova.
čitanja | Više >>>

29.09.2008. Vesna Krmpotić - još neobjavljeno
Isti On, na dva načina Bila jedna žena, zaljubljena u dvojicu. Dvojica su bili vrlo različiti, jedan tamno ozbiljan, drugi vječito nasmiješen, tako da ih nikako nije mogla pomiješati, odnosno, umijesiti u jednoga. Kad je ispijala vino, jedan se, onaj nasmiješeni, naginjao s leđa i preko njezina ramena pio, drugi je, onaj tamni i ozbiljni, pio gledajući ju u oči.
čitanja | Više >>>

28.09.2008. Sport
TVIN Trgocentar 30, Zamet 30 Odlična utakmica u Virovitici u kojoj je «Zamet» bio dojmljivija ekipa u većem dijelu dvoboja, ali je «TVIN Trgocentar» također mogao do pobjede. «Zamet» je na početku poveo 3:2 i to vodstvo su uz određene «korekcije» (vodstva od najviše pet golova viška u prvoj dionici 7:12 i 8:13), održavale su gošće sve do 43. minute. Tada su «lavice» stigle do izjednačenja (21:21) i utakmica je uplovila u «neizvjesne vode». Do kraja dvoboja, ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. U posljednjoj minuti, «TVIN Trgocentar» je poveo (Dijana Batelka zabila s krila), a gol za izjednačenje, zabila je Sanja Fabijanić u 60. minuti iz sedmerca.
čitanja | Više >>>

28.09.2008. Slatina
Slatinski „Izlet“ među najboljima SLATINA – Kratki igrani film „Izlet“, koji su osmislili i u cijelosti realizirali članovi Medijske skupine Bapatuljak Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine, uvršten je među najbolja filmska ostvarenja na 46. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. Naime, od 25. do 28. rujna u Čakovcu je održana 46. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, tijekom koje su na osam revijskih projekcija prikazana 93 dječja rada po izboru stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu Joško Marušić,..
čitanja | Više >>>

28.09.2008. Slatina
Slatinčanin osvojio Croatia Cup 2008. za AKK Križevci SLATINA - Predsjednik Konjičkog kluba Papuk Slatina Alen Barić sa svojim konjem Mabroukom 76 arapske pasmine već drugu godinu zaredom osvajač je Croatia Cup-a u daljinskom jahanju (endurance) u seniorskoj konkurenciji. I u juniorskoj konkurenciji osvajač Croatia Cup-a dolazi sa slatinskog područja, to je Zlatko Zvonar iz Vaške u općini Sopje sa svojim konjem Sokolom,..
čitanja | Više >>>

28.09.2008. Slatina
Inovatori sa slatinskog područja osvojili pet medalja SLATINA – Na 6. međunarodnom sajmu inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija Arca 2008., koji je održan u sklopu Zagrebačkog velesajma od 16. do 21. rujna, članovi Udruge inovatora Virovitičko-podravske županije postigli su više nego značajan uspjeh. Predstavili su se međunarodnom povjerenstvu sa 17 inovacija, a autori pet inovacija nagrađeni su medaljama i plaketama, koje je u njihovo ime primio predsjednik udruge Josip Tadić.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net