jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2008. godine


30.06.2008. Sport
Uspjeh turnašičkih vatrogasaca U Orahovici je održano 12. županijsko natjecanje vatrogasaca seniora, muških i ženskih ekipa. Vatrogasne ekipe s područja naše općine još su jedanput ostvarile najbolje rezultate, a najuspješniji sudionici natjecanja bili su članovi DVD Turnašica koji su se, u sve četiri natjecateljske kategorije, plasirali na pobjedničko postolje.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Sport
Regionalno prvenstvo u plivanju: Mario Novak prvi, Ana  Frenčević druga Dana 28. lipnja 2008. u Sisku je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju Regije IV u svim uzrasnim kategorijama. Na ovom prvensvu sudjelovalo je oko 260 plivača iz devet klubova. Konkurencija je bila dosta jaka jer većina klubova radi cijelu godinu u zatvorenim bazenima. Plivački klub Virovitica nastupio je s 7 plivača.Mario Novak osvijio je prvo mjesto na 50 m prsno u kategoriji juniora, a Ana Ferenčević drugo mjesto na 50 metara prsno.
čitanja | Više >>>


30.06.2008. Prosvjeta
Osnovano i imenovano Povjerenstvo za podjelu Srednje škole Marka Marulića Slatina Poglavari Virovitičko - podravske županije imenovali su Povjerenstvo za podjelu Srednje škole Marka Marulića Slatina u kojem su: Ivan Kovač (predsjednik), te članovi: Tomislav Boban, Mladen Graovac, Đora Đorđević, Oliver Jukić i Vesna Bedeković. Povjerenstvo ima zadaću obaviti pripremne radnje radi podjele Srednje škole Marka Marulića Slatina na dvije srednje škole u skladu s pozitivnim propisima.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Slatina
Prvo otvoreno natjecanje u kuhanju čobanca na Javorici Nekoliko stotina Slatinčana okupilo je u nedjelju Prvo otvoreno natjecanje u kuhanju čobanca. Slatinska udruga Hvidra i Slatinski informativni centar organizirali su to zanimljivo događanje na izletištu uz akumulacijsko jezero Javoricu, a zamišljeno je da taj hepening predstavlja i neslužbeno otvorenje kupališne sezone. Prvi natjecatelji započeli su s pripremama već oko 8,30 sati. Ukusno jelo pripremalo je 13 natjecateljskih ekipa, a čobanac se kuhao i u velikom kotlu za građane.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Zdravstvo
Imenovan predsjednik i članovi Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Na sjednici Poglavarstva Virovitičko - podravske županije razriješeni su i imenovani predsjednik i članovi Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti. Novi članovi su: Miroslav Venus predsjednik, Vesna Šerepec zamjenik predsjednika, te članovi: Siniša Brlas, Jasna Čupen, Nenad Dobrić, Elvira Koić, Zlata Šljivac, predstavnik Policije uprave Virovitičko - podravske i predstavnik Centra za socijalnu skrb Slatina.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Zdravstvo
Podržavati ćemo aktivnosti usmjerene očuvanju zdravlja djece i mladih U okviru obilježavanja Međunarodnog dana protiv zloupotrebe droge i ilegalne trgovine, održana je promocija knjige voditelja Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko - podravske županije profesora psihologije Siniše Brlasa „Kako pronaći izlaz - vodič za pomoć u suzbijanju ovisnosti među djecom i mladima".
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Gospodarstvo
Otvoren novouređeni Poštanski ured u Virovitici Član Uprave Hrvatske pošte d.d., Mateo Beusan, u Virovitici je, u nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, upravitelja Središta pošte Virovitica Zdenka Blažičevića, i mnogobrojnih uzvanika, otvorio novouređeni poštanski ured u Masarykovoj ulici u Virovitici.Investicija je vrijedna tri milijuna kuna, a obuhvatila je obnovu pročelja zgrade, te je pritom osiguran neometani pristup invalidnim osobama, a izmijenjena je cjelokupna instalacija i zamijenjena je cjelokupna stolarija. «Današnji dan je prigodan podsjetiti se na napore koje Hrvatske pošte čine na planu uređenja poslovnih prostora, poštanskih ureda diljem naše županije kao što su ulaganja u općini Čačinci, Crnac pa sada i u Virovitici, čime se doprinosi ukupnom poboljšanju kvalitete usluga za građane i pravne subjekte - kazao je župan Tomislav Tolušić.
čitanja | Više >>>


30.06.2008. Gospodarstvo
Slatina će koristiti termalne vode u gospodarske svrhe Slatina je na vrhu potencijalnih lokacija za korištenje tople vode u gospodarske svrhe jer ima nalazišta geotermalnih voda temperature čak 183 stupnja. To je i razlog zbog kojeg su gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i član Uprave Ine, dr. Mirko Zelić, potpisali pismo namjere o zajedničkom ulaganju u aktiviranje i korištenje geotermalnih bušotina na području Slatine.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Crna kronika
Sletio u jarak, završio u osječkoj bolnici U Zdencima se u subotu, 28. lipnja oko 9 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila kada je 36- godišnji R.Z., ( u alkoholiziranom stanju 0,5 promila) upravljao osobnim automobilom SL - registarskih oznaka, kroz mjesto Zdence, Kolodvorskom ulicom. Uslijed nedržanja vozila sredinom obilježene prometne trake i na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika i alkoholiziranosti, desnim kotačima zahvatio je desnu putnu bankinu i izgubio nadzor nad vozilom, skliznuo u putni jarak, te prednjim dijelom vozila udario u betonski most kod kbr. 49., gdje se zaustavio.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Aktualnosti
Bolji uvjeti života na području posebne državne skrbi Budnicom kroz mjesto, polaganjem vijenaca za hrvatske branitelje na mjesnom groblju i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Čađavici je u nedjelju proslavljen blagdan sv. Petra Apostola, općinskog zaštitnika i Dana općine. U nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepana Mikolčića, ravnatelja Robnih zaliha Tomislava Tomića, župana Tomislava Tolušića i velikog broja uglednih gostiju, načelnik Mirko Rončavić predstavio je svoju općinu i brojne projekte koji znače razvoj i ostvarenje boljih uvjeta života na tom području od posebne državne skrbi.
čitanja | Više >>>

30.06.2008. Zdravstvo
Od sljedećeg vikenda stomatološka pripravnost Grad Virovitica i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije sklopili su Ugovor o suradnji kojim se osigurava stomatološka pripravnost za stanovnike Virovitice u neradne dane i dane blagdana. Pripravnost počinje od prvog vikenda u srpnju od petka u 15 sati i traje do ponedjeljka ujutro do 7 sati.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Grad
Ugovor o adaptaciji Palače Pejačević pred raskidom Ni pola godine nakon službenog početka obnove Palače Pejačević upriličenog uoči izbora nosu počeli radovi na obnovi Palače Pejačević iako je dvadesetak radnika zagrebačke tvrtke Emporion plus d.o.o. u ožujku ove godine «uvedeno» u posao. Došli, vidjeli, izmjerili, pripremili i - otišli.«Stalno se nadamo da će se radnici pojaviti, a njih nema. Poslali smo upiti godina tvrtki Gramatinvest d.o.o. iz Zagreba s kojom je sklopljen ugovor o koncesiji na 20 godina da se žurno očituju o čemu je riječ. Ukoliko sljedećeg tjedna ne počnu radovi raskinut ćemo ugovor. Navodno je nastao problem između Gramatinvesta i njihovih kooperanta, ali se nas to ne tiče», izjavio nam je jučer virovitički gradonačelnik Ivica Kirn dodavši da već sada ima nekoliko virovitičkih tvrtki koje su zainteresirane da preuzmu posao.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Grad
Što je Virovitičanima otpad, njima je zarade za život „Napišite da zahvaljujem svim Hrvatima koji mi daju da radim. To napišite. Da nije ovog smetlišta, ja, muž i naše devetero djece umrli bi od gladi. Od ovoga ja imam brašno, mi imamo kruh - priča 55. godišnja muslimanka Razija Šečić na virovitičkom odlagalištu otpada Bajeru.Okružena crnim vrećama polupunima plastičnih boca, starog željeza, žicama i drugim viškom iz virovitičkih domaćinstava, Razija pokazuje „blago" kojeg ona i još desetak drugih žena sakupljaju na Bajeru svakog radnog dana od 9 ujutro do 15 poslijepodne.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Ekologija
Sopjani i rode se razumiju Ljubitelji prirode i ekološki osvješteni mještani Sopja pobrinuli su se da rode koje obitavaju na tom području budu «stambeno zbrinute». Zamolili su djelatnike HEP-a da ne uklone stari drveni stup, koji je nekad služio kao nosač električnih vodova, pa su na njegovu vrhu napravili postolje za veliko gnijezdo. I rode su prionule poslu, pribavile materijal i uredile svoju nastambu. Sopjani i rode se razumiju, dokazuju i ove fotografije.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Slatina
Pokrenut postupak zaduživanja grada Slatinsko je Gradsko poglavarstvo na posljednjoj sjednici usvojilo nekoliko dokumenata kojima se utvrđuje mogućnost zaduživanja Grada za 15 milijuna kuna kreditom kod poslovne banke za kapitalne investicije. Jedan od tih dokumenata je i odluka o prihvaćanju kapitalnih investicija planiranih u gradskom proračunu za 2008. godine.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Vjerski život
Virovitički franjevci i na web-u Vjernici virovitičke župe Sv Roka od prošlog tjedna mogu pratiti novosti vezane uz duhovni život na internetskim stranicama virovitičkih franjevaca. Na adresi www.franjevci-vtc.hr nalaze se informacije vezane uz župnu crkvu sv. Roka, njen povijesni i sakralni značaj, liturgija, franjevci koji su obilježili Viroviticu. Stranica donosi obavijest o rasporedu svetih misa, najave događanja, duhovnu misao vezanu uz tjedno evanđelje, a u budućnosti će vjernici moći slušati i duhovnu glazbu, te pratiti i druge sadržaje kojima će se stranica nadopunjavati iz franjevačkog samostana u Virovitici.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Crna kronika
Prva žrtva Javorice Danas popodne, nakon otvorenog prvenstva u kuhanju čobanca, na slatinskoj Javorici utopio se Ivan Tot (65) iz Slatine. Nakon što ga nigdje nisu viđali više od sat vremena, a znali su da je preplivavao jezero, prijatelji su odlučili pozvati policiju sumnjajući na najgore. "Sjedili smo na klupi. Rekao je da se ide kupati. Kad je prošlo sat vremena pitao sam se gdje je.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Grad
Prvi put u povijesti Virovitice zaprašivanje dosadnih krvopija Prvi put u povijesti Virovitice danas će neki dijelovi grada biti tretirani protiv komaraca! Virovitička gradska vlast i komunalna tvrtka «Flora Vtc» uslišali su apele građana i odlučili objaviti rat neviđenoj najezdi tih napasnika. Iako u Virovitici ne postoji organizirano praćenje komaraca na osnovu kojih bi se mogli izvesti pouzdani zaključci, stariji građani tvrde da ih nikada nije bilo više nego ove godine. Jednako puno ih ima i u gradu, prigradskim naseljima i selima te na poljima i u šumama što otežava život građana. Stručnjaci tvrde da su nezapamćeno veliki broj komaraca uzrokovale oborinske naplave i dizanje razine podzemnih voda.
čitanja | Više >>>

29.06.2008. Kota Lj. R. Weissa
"Tuđmanova djeca" pod kukastim križem Nema podataka o tome koliko je ukupno prodano hrvatskog «Mein Kampfa», ali kukasti križ, teza «IV d razred Ueber alles», prijedlog za himnu mladih te generacije «Jasenovac i Gradiška stara» Thompsona već je zaokružen program provokacije, ali i igranja VATROM! I nije problem Thompson sam, ni notorna antisemitska, anticivilizacijska literatura, problem je u tome što te poruke padaju na tlo koje čine frustrirane mlade generacije, Tuđmanova djeca - koja ojađena i ogorčena koječim u hrvatskom društvu, pokazuje svoj opravdani inat i revolt - na najčudniji, neprimjereni način!
čitanja | Više >>>

28.06.2008. Crna kronika
Sletio s ceste i «razbio» betonski most Robert Z. (36) iz sela Duga Međa pored Orahovice je u subotu ujutro s 0,5 promila Fiatom Unom na ravnom dijelu prometnice, skrenuo u jarak. Izbjegao je jedan putni most i betonski rasvjetni stup i udario u drugi betonski most. Od siline udarca most je doslovce pukao.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net