jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

3. mjesec 2008. godine


31.03.2008. Kultura
Rijeka Drava vrelo hrvatske baštine SOPJE, STARIN - Izvođenjem stotinu godina starog običaja Vazmeno kolo na Mladi Uskrs i dvodnevnim druženjem uz prikazivanje starih hrvatskih narodnih običaja, plesova i pjesama, mještani Sopja i Hrvati mađarskog sela Starin prošli su vikend opet potvrdili kako ih ni državna granica ni prirodna prepreka ne mogu razdvojiti.
čitanja | Više >>>

31.03.2008. Gospodarstvo
Najbolja vina   predstavili Jurlina i Stoponja SLATINA - Branko Jurlina, Zvonko Benc i Nebojša Stoponja najuspješniji su izlagači na tradicionalnoj, 14. izložbi vina slatinskog vinogorja, koju je organizirala Turistička zajednica grada Slatine u suradnji s tvrtkom Stari podrum.
čitanja | Više >>>


31.03.2008. SDP
Milanović u Virovitici: Dobro smo prošli na parlamentarnim izborima, još bolje će biti na lokalnim Na sastanku sa SDP-ovcima Virovitičko-podravske županije Milanović je ustvrdio kako je rezultat od 30 postova glasova koliko je SDP na parlamentarnim izborima osvojio u Virovitičko-podravskoj županiji dobar. «Posebno dobre rezultate smo ostvarili u urbanim sredinama, a očekujemo da će SDP na lokalnim izborima proći još bolje. Zato moramo pojačati aktivnosti u selima i objasniti stanovništvu da socijaldemokracija njihova alternativa», rekao je Milanović.
čitanja | Više >>>

30.03.2008. Aktualnosti
Nakon mosta suradnje, izgraditi i pravi most preko Drave U Sopju nedaleko od Slatine u subotu je održan prvi dio ovogodišnje manifestacije hrvatske baštine pod nazivom Dravsko proljeće, koja od prošle godine na jedinstven način povezuje pripadnike hrvatskoga naroda nastanjene uz sjevernu i južnu stranu hrvatsko-mađarske granice. Tom manifestacijom Hrvati uz Dravu u Mađarskoj pokazuju da čuvaju svoje hrvatske korijene i nacionalni identitet kroz njegovanje jezika, običaja, etnografske baštine i vjere. Njihovo stoljetno Vazmeno kolo na Mladi Uskrs pozdrav je početku proljeća i buđenju novog života.

U osam sela i dva grada u južnoj Mađarskoj živi šest tisuća hrvatskih duša, porijeklom, tradicijom i običajima vezanih s Hrvatima uz desnu obalu Drave. Oni se napokon sjedinjuju sa svojom maticom zemljom i žele pokazati da ih Drava ne razdvaja, nego spaja s njihovom pradovinom. Sopjanski načelnik Zvonimir Kovačec na početku je programa odgovario na pitanje zašto je Dravsko proljeće manifestacija hrvatske baštine.

čitanja | Više >>>

29.03.2008. Crna kronika
Teško ozlijeđen biciklist u Čačincima Damir Muselin (32) iz Slatinskog Drenovca teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 8,05 sati u Ulici bana Jelačića u Čačincima. On se biciklom kretao svojom desnom stranom Podravskom magistralom iz smjera Orahovice, a u blizini ugostiteljskog objekta počeo ga je preticati osobni automobil našičkih oznaka kojim je upravljao Z. B. (36) iz Orahovice. Kad je automobil bio nekoliko metara iza njega, biciklist je naglo, bez pokazivanja smjera, skrenuo ulijevo.
čitanja | Više >>>

29.03.2008. Crna kronika
Mlada vozačica pokupila pijanog pješaka koji je "hodao četveronoške" U petak oko 20.15 sati, u prometnoj je nesreći u mjestu Dinjevac u teško je ozlijeđen pješak Stjepan Bukovac (67) koji je od zadobivenih ozljeda preminuo u virovitičkoj Općoj bolnici u 22.55 sati. Na njega je, dok je na desnoj trci Ulice Vladimira Nazora, prema priopćenju Policijske uprave Virovitičko-podravske bio u položaju «četveronoške». osobnim automobilom naletjela mlada vozačica Marija T. (21). Odbacila ga je nekoliko metara u lijevu stranu ispred vozila, dok je pješakov bicikl ostao ispod kotača automobila.
čitanja | Više >>>

29.03.2008. Crna kronika
Za vrijeme vožnje dr Malešević najvjerojatnije umro od srčanog udara!? Pitomačkom liječniku opće medicini u mirovini Veljku Malešiviću (68) pozlilo je za vrijeme vožnje u petak oko 17 sati dok je osobnim automobilom Opel Astra vozio Ulicom Ljudevita Gaja iz pravca Virovitice prema središta Pitomače. Izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega se zabio u betonski putni most. Najvjerojatnije je riječ o srčanom udru nakon kojega je preminuo na licu mjesta. Liječnicu su, naime, utvrdili, da dr Malešević nije umro zbog ozljeda nastalih uslijed prometne nesreće,
čitanja | Više >>>


29.03.2008. Prosvjeta
U utorak u Brlićima međužupanijska smotra Globe učenika Međužupanijska smotra GLOBE škola, učenika osnovnih i srednjih škola, održat će se prema uputama objavljenim u Katalogu natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2007/08.u utorak, 1. travnja 2008. godine. Domaćin 4. međužupanijske smotre hrvatskih GLOBE škola za našu regiju je Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić, Virovitica.
čitanja | Više >>>

29.03.2008. Obrtništvo
Župan razgovarao s obrtnicima Jučer je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić primio predsjednika Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josipa Novogradeca, komorskog tajnika Božidara Jeremića i savjetnika za obrazovanje Franju Petrića na razgovor u svezi poboljšanja suradnje između Županije i Obrtničke komore, kao jednog od važnijih partnera regionalne vlasti.
čitanja | Više >>>

29.03.2008. Aktualnosti
Stiglo 1408 zahtjeva za građevinske licence Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva do jučer je stiglo je 1408 zahtjeva za izdavanje suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja (licence). Dan ranije broj zaprimljenih zahtjeva bio je 1301 što znači da je samo u jednom danu stiglo 107 zahtjeva. Budući da su zahtjevi stigli u zadnjih par tjedana Ministarstvo je u vrlo kratkom roku, s 27. ožujka 2008., izdalo čak 325 suglasnosti. Zakonski rok za odgovor na zatraženu suglasnost je 60 dana od dana zaprimanja zahtjeva što znači da Ministarstvo vrlo ekspeditivno rješava zahtjeve.
čitanja | Više >>>

29.03.2008. Politika
Smijenjen Mijodrag Kovačević, novi predsjednik Stjepan Krahulec Nakon što je sada već bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan zbog neaktivnosti smijenio predsjednika Gradske organizacije HSU-a Slatina Mijodraga Kovačevića i pokrenuo stegovni postupak protiv njega, rukovodstvo slatinskog HSU-a službeno je razriješeno i na izvanrednoj izbornoj skupštini stranke. Informaciju o stanju u Gradskom odboru HSU-a podnio je Stjepan Krahulec, koga je Jordan imenovao privremenim predsjednikom.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Grad
Umjesto da zbrinjavaju neki građevinari pale građevinski otpad Zbog crnog dima koji se jutros nadvio nad dijelom Rusanove ulice, preko puta autobusnog kolodvora u središtu Virovitice, na poziv građana, interveniralo je komunalno redarstvo. Građevinski radnici palili su otpad srušenih građevinskih objekata na mjestu gdje će niknuti nova stambeno-poslovna zgrada. Odmah po upozorenju vatra je ugašena, a radnici su se pravdali kako nisu znali da je paljenje građevinskog otpada zakonom zabranjeno. Naime, paljenjem otpada prekršen je Zakon o zaštiti okoliša, Pravilnik o gospodarenju otpadom i Zakon o otpadu.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Europske integracije
Virovitičko-podravska županija pozvana na Konferenciju Europskih regija Predsjednik Instituta europske regije (IRE), Franz Schausbergera, boravio je danas u Virovitici gdje se sastao sa županom Tomislavom Tolušićem, njegovim zamjenikom Zvonimirom Koićem i pročelnikom Službe za europske integracije i regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije, Antunom Mihokovićem. Gospodin Schausberger je objasnio ulogu, prilike i mogućnosti koje IRE može pružiti u razvoju županije u suradnji sa drugim regijama, u pružanju mogućnosti razmjene ideja sa onima koji su imali ili imaju slične probleme ili su ih imali pa riješili. Ponudio je pomoć u privlačenju investitora za projekte koje bi županija željela nominirati u provođenju razvojne strategije, uključujući i korištenje Europskih fondova za regionalni razvoj.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Slatina
Projektima ususret djeci Nedavno su u projekt Vratimo osmijeh na lice djeteta u školi primljena oba slatinska dječja vrtića. Njemu su pristupili i Dječji vrtić iz Pazina, škola u Splitu, Savez izviđača Hrvatske, koji broji četiri tisuće članova. Ne zaboravimo ni slatinski OŠ Josipa Kozarca koji je suradnik u tom projektu već pune dvije godine, baš kao i osječka OŠ Ljudevita Gaja.Projekt je to, prilagođen UNESCO-ovom projektu, koji ima za cilj ostvariti osnovna dječja prava, pa tako i obrazovanja i zdravstvene zaštite, borbe protiv nepismenosti, podizanja obrazovanja u zemljama gdje ono ne postoji, nastavljanja obrazovanja na ratnim područjima i područjima pogođenim prirodnim katastrofama. Podiže i kvalitetu obrazovanja u zemljama već izgrađenih obrazovnih sustava.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Zanimljivosti
Majke će rađati uz narcise i maslačke Ovo što radim za mene je posebna draž. Sve se otkriva usput, nema tu planiranja. Radiš i svaki te potez povuče na nešto novo. Zapravo, nikad ne znaš što će sljedeće ispasti i kako će sve na kraju izgledati - povlačeći sigurne poteze suhim pastelom po papiru, te uspoređujući slikanje i porođaj - objasnila je Veronika Brabec.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Aktualnosti
Crkvi u Mikleušu dograđen zvonik Mikleuška crkva sv. Terezije Avilske, koja se temeljito rekonstruira od 16. lostopada prošle godine, uskoro će ponovno otvoriti svoja vrata vjernicima. U najvećoj od pet župnih filijala Župe Nova Bukovica misna slavlja privremeno se služe u zgradi mjesnog doma, a u crkvu se vraćaju po dovršenju njezine obnove za približno mjesec dana.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Kultura
Dravsko proljeće povezuje Hrvate i pomaže razvoj U subotu će u Sopju biti održana druga manifestacija pod nazivom Dravsko proljeće, koja oživljava stoljetni običaj podravskih Hrvata da početkom proljeća vazmenim kolom obilježe buđenje novog života i predstave djevojke spremne za udaju. Prvo Dravsko proljeće održano je prošle godine na poticaj Hrvatske nacionalne samouprave iz Starina u Mađarskoj, gdje u osam sela uz Dravu nasuprot općine Sopje u susjednoj državi živi oko 3000 Hrvata.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Županija
Poziv za prijavu programa udruga za financijsku potporu Objavljen je Poziv za prijavu programa udruga za financijsku potporu iz Proračuna Virovitičko - podravske županije za 2008. godinu. Naime, pozivaju se udruge čija je djelatnost od interesa za Virovitičko - podravsku županiju da podnesu prijave za financijsku potporu za ostvarivanje planova i programa udruga iz Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2008. godinu.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Aktualnosti
Druženje motociklista - predavanje, vožnja spretnosti i besplatni servis U prostorijama autoškole Autokluba Virovitica u Virovitici, Zbora narodne garde 13, u subotu u 10 sati bit će održano edukativno predavanje za vozače mopeda i motocikla. HAK i djelatnici prometne policije Policijske uprave Virovitičko-podravska pozvali su sve vozače da dođu sa svojim vozilima jer će se nakon predavanja, na prometnom vježbalištu, moći okušati u vožnji spretnosti svojim mopedima i motociklima. U isto vrijeme će se u servisnoj radionici Autokluba Virovitica moći besplatno obaviti preventivni tehnički pregled mopeda i motocikala.
čitanja | Više >>>

28.03.2008. Kultura
Dokumentarni film „Najslađa županija“ na Međunarodnom filmskom festivalu „Revija   amaterskog filma“ Dokumentarni film „Najslađa županija“, koji je premijerno prikazan povodom Dana Virovitičko – podravske županije 3. rujna, nakon što je prošao prijavu na natječaju, biti će prikazan u sklopu 8. Međunarodnog filmskog festivala „Revija amaterskog filma“, koji će se od 30. ožujka do 5. travnja održavati u Zagrebu.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net