jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

1. mjesec 2008. godine


31.01.2008. Zdravstvo
U Domu zdravlja 2 milijuna kuna gubitka Ravantelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, Tomislav Boban izvjestio je na sjednici Županijskog poglavarstva o financijskim poteškoćama u toj zdravstvenoj ustanovi. U devet mjeseci prošle godine Dom zdravlja je poslovao s gubicima od 1,7 milijuna kuna, a za cijelu godinu oni bi mogli iznositi približno 2 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

31.01.2008. Aktualnosti
Sajam poslova u Virovitici Područna služba Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica 9. travnja ove godine organizirati će „Sajam poslova“. Sajam će biti namijenjen poslodavcima, nezaposlenim osobama, ustanovama za visoko obrazovanje, studentima, maturantima i osobama koje žele graditi svoju karijeru. Cilj sajma je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada.
čitanja | Više >>>


31.01.2008. Grad
Predstavljen detaljni plan uređenja Južnog bloka Članovima Gradskog poglavarstva predstavljen je detaljni plan uređenja virovitičke četvrti „Južni blok“ u kojem je, uz već postojeće stambene zgrade i obiteljske kuće sagrađene prije dvadesetak godina, samo u protekle dvije godine niknulo četiri nove zgrade. O tome je govorio dipl. inž. građevinarstva Željko Lovreković, iz virobitičke tvrtke „VTC projekt“, čiji je tim stručnjaka osmislio plan.
čitanja | Više >>>

31.01.2008. Kancerogena korupcija i politička prostitucija
Tvrdnja „svaki deseti sudac je korumpiran“ uljepšava sliku pravosuđa Uvjeren sam da tvrdnja „svaki deseti sudac je korumpiran“ uljepšava sliku pravosuđa, s tim više što se značenje riječi korumpiran uglavnom dovodi u svezu davanja mita, što je u principu samo pola istine. Naime korupcija je pokvarenosti i nemoral pripadnika institucija i društva koji se davanjem i primanjem mita daju podkupiti da učine nešto što nije u skladu s moralom i dobrim običajima. Svaka osoba s deficitom morala je plodno tlo za korupciju, a korupcija ne mora uvijek biti davanje i primanje mita.
čitanja | Više >>>

31.01.2008. Crna kronika
Počelo suđenje dvostrukom ubojici iz TVIN-a Na Županijskom sudu u Virovitici danas je, pod predsjedanjem suca Radenka Miličevića, održana glavna rasprava u predmetu protiv Roberta Djurčevića (37) zbog dva kaznena djela teškog ubojstva i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja. Djurčević je detaljno opisao detalje iz bračnog života, sumnje u nevjere svoje supruge i okolnosti koje su prethodile ubojstvu pri čemu je više puta zaplakao. Rekao je kako se ubojstva Zlatka Kiralja ne sjeća, a ubosjtva svoje supruge „kao kroz maglu“. Izrazio je duboko željenje i kajanje što je ubio dvoje ljudi i kako mu je žao što nije ubio i sebe.
čitanja | Više >>>

31.01.2008. Crna kronika
Teško ozlijeđen četrnaestogodišnjak, vozač pobjegao s mjesta nezgode Četrnaestogodišnji dječak teško je ozlijeđen u prometnoj nezgodi koja se dogodila večeras oko 18.45 sati u Ulici Matije Gupca u Virovitici - izvjestila je večras Policijska uprava Virovitičko-podravska. Na njega je naletio osobni automobil čiji je vozač pobjegao s mjesta nezgode u nepoznatom pravcu.
čitanja | Više >>>

30.01.2008. Aktualnosti
Osnovano Županijsko vijeće SSNH U Slatini je održana osnivačka skupština Županijskog vijeća Saveza samostalnih sindikata Virovitičko-podravske županije koje čine povjerenici 17 sindiklanih podružnica. Na skupu je bilo riječi o teškom položaju radnika i učestalom kršenju radničkih prava tijekom 2007. godine. Istaknuto je, kako unatoč smanjivanju broja nezaposolenih ta stopa i dalje visoka, za desetak posto veća od hrvatskog prosjeka.
čitanja | Više >>>


30.01.2008. Viroexpo
Sljedeći Viroexpo od 22. – 25. siječnja 2009. godine I dok se još uvijek zbrajaju pozitivni odjeci 13. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrde, koji je po broju stranih zemlja, broju izlagača, iznajmljenom izložbenom prostoru, broju posjetitelja bio rekordan, definiran je i datum održavanja 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede. On će se u Virovitici održati od 22. do 25. siječnja 2009. godine.
čitanja | Više >>>

30.01.2008. Viroexpo
Čak 99,29 posto anketiranih izlagača može se očekivati i na Viroexpu 2009 Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Virovitica na ovogodišnjem 13. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprirede Viroexpo 2008 je provela anketu (osmislila pitanja, distribuirala, prikupila i obradila anketne upitnike). Anketi se odazvalo 73,37 posto izlagača (372 izlagača od 507). Svih 372 anketiranih izlagača odgovorili su da podržavaju daljnji razvoj Viroexpa. Njih 34,29 posto je sajam ocijenilo odličnim, a od 48,57 posto anketiranih izlagača, Viroexpo 2008 je dobio ocjenu vrlo dobar. Nitko od anketiranih sajam nije ocijenio lošim (1,43 posto ga je ocijenilo sa zadovoljava, a 15,71 s „dobrim).
čitanja | Više >>>

29.01.2008. Crna kronika
Pse vežu za tračnice da ih pregazi vlak SLATINA – Otkako je na području Slatine počela redovita akcija cijepljenja pasa protiv bjesnoće i drugih bolesti, građani sve češće pronalaze lešine ubijenih pasa kojih se vlasnici rješavaju kako bi izbjegli trošak cijepljenja od 118 do 162 kune.Neki vlasnici čak vezuju pse za tračnice kako bi ih usmrtio vlak!
čitanja | Više >>>

28.01.2008. Aktualnosti
Virovitičani kupovali zečiće i ptice kao da se dijele Poput starinskog sajma, sa stotinama prodavača i kupaca koji razgledaju zečeve velike poput pasa, ili ptice tako male da bi stale i u kutiju šibica, dok se u kavezima i kutijama sve šareni, glasa, od paunova, golubova, sve do dalmatinaca - atmosfera je 13.
europske klupske izložbe engleskih gušana i 33. međugradske i županijske izložbe malih životinja, koja je prošlog vikenda održana u Virovitici.
čitanja | Više >>>

25.01.2008. Aktualnosti
Predsjednik Mesić otvorio novouređeni Turistički ued Orahovice Predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, otvorio je večeras u Orahovici novouređeni ured Turističke zajednice grada Orahovica
„Otvaranje ureda nije značajno samo za razvoj turizma u ovom kraju već za promidžbu svega onoga što Orahovica ima, od bogate tradicije života do gospodarstva. Sada je potrebno osvjetliti simbol Orahovice, stoljetni spomenik Ružica grad, kako bi ga putnici mogli vidjeti. Na žalost premalo ulažemo zaštitu ovog spomenika i svi zajdno, od lokalne uprave do resornih ministarstava moramo učiniti sve da bi ovaj prvorazredni spomenik zaštitili“, rekao je predsjendik Mesić.
čitanja | Više >>>

25.01.2008. Crna kronika
Vepar nasrnuo na lovca i ugrizao ga za butni mišić i kažiprst desne ruke Sreću u nesreći imao je četrdesetdevetogodišnji lovac Vladislav Starčević iz Dugog Sela kada je na njega nasrnuo vepar, danas ujutro u šumi u blizina mjesta Kuzma, nedaleko od Voćina. Trogodišnji, ranjeni vepar težak stotinjak kilograma, srušio je Stračevića i zario kljove u butni mišić najnjevši mu razderotinu od 12 centimetara. Iskusni lovac se nije prepao nego se počeo braniti uhvativši vepra za glavu ali ga je rajarena životinja ugrizla za kažiprst desne ruke.
čitanja | Više >>>

25.01.2008. Aktualnosti
U subotu akcija Manje oružja-manje tragedija Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava Virovitičko-podravska u subotu će u Virovitici, u Rusanovoj 1, u vremenu od 11 do 13 u okviru predstaviti akciju "Manje oružja-manje tragedija".
Akcijom se nastoji senzibilizirati javnost i potaknuti je na legaliziranje i dragovoljnu predaju oružja. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito za oružje kategorije A - zabranjeno oružje. Legalizirati se može oružje B kategorije - dozvoljeno oružje za koje je potrebno prethodno odobrenje.
čitanja | Više >>>

25.01.2008. Donacije
Petrova trudionica - Što osjeća mama, osjeća i beba Od ukupno 40.000 poroda godišnje u Republici Hrvatskoj, čak 8000 trudnoća su visoko rizične za majku i dijete. uvjeti Odjela na kojima su ležale iznimno su loši. Male bolničke sobe dijeli i po 10 trudnica, loši higijenski uvjeti, sanitarni čvorovi koje u prosjeku koristi po 20 pacijentica, nedostatak klimatizacije te manjak osnovne opreme problemi su koji otežavaju već ionako tešku situaciju svake od njih.
čitanja | Više >>>

25.01.2008. Crna kronika
Prronađeno neprijavljeno oružje Policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske jučer su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražili kuća i druge prostorije S.D.(28) i M..D.(33) također sa područja općine Pitomača. Pronašli su jednu pušku s optičkim ciljnikom, jednu detonatorsku kapslu, dijelovi oružja, 25 komada streljiva raznog callibra koje su nepovlasno posjedovali.Protiv počinitelja, slijedi podnošenje Kaznene i Prekršajne prijave nadležnim sudovima.
čitanja | Više >>>

24.01.2008. Viroexpo
Predstavljena austrijska vina Uz asistenciju Maje Petrić, project managera za zaštitu okoliša i infrastrukture Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, na glavnoj pozornici ovogodišnjeg Viroexpa predstavljena su posjetiteljima austrijska vina. Uz degustaciju vina, posjetiteljima je i ponuđen eventualni jelovnik koji se može koristiti uz svako prezentirano vino. Što je sve prezentirano i što su posjetitelji mogli kasnije kušati?
čitanja | Više >>>

24.01.2008. Aktualnosti
Udruga ljubitelja starina – s novom upravom nove aktivnosti Održana je sjednica inicijativnog odbora Udruge ljubitelja starina Virovitica (U.LJ.S.V.) na kojoj se raspravljalo o dosadašnjem i budućem radu. Nedugo zatim održana je sjednica Skupštine, na kojoj su donesene odluke o novom vodstvu i o izmjeni i dopuni Statuta. Dragan Kutija je izabran za novog-starog predsjednika, za tajnika je izabran Stjepan Kapoli, isto tako je izabran upravni i nadzorni odbor.
čitanja | Više >>>

24.01.2008. Novo na Virovitica.netu
Najčitaniji, najkomentiraniji... Kako bih vas, poštovani čitatelji i drage čitateljice, podsjetili na 2007. godinu napravili smo top listu najčitanijih i najkomentiranijih članaka. Zanimljivo je vidjeti što vas je to najviše zanimalo i što vas je natjeralo da javno, potpisani ili ne, iznesete svoj stav, polemizirate, kometirate, hvalite, kudite, vrijeđate...
čitanja | Više >>>

24.01.2008. Poljoprivreda
Hrvatski duhani nagradili najuspješnije proizvođače Uprava Hrvatskih duhana na današnjem skupu proizvođača duhana organiziranom u povodu početka ugovaranja ovogodišnje proizvodnje, nagradila je najuspješnije proizvođače duhana u 2007. godini. Plakete Veliki zlatni list i novčanu nagradu od 2000 kuna za duhan tipa virginia dobili su Slavko Maturanec, OPG Haisler i OPG Zora, a za duhan tipa burley, Ružica Tuđek. Plakete Zlatni list i po 1500 kuna dobilo je 16 proizvođača duhana.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net