jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 »

7. mjesec 2007. godine


14.07.2007. Intervju
Hrvatskoj potrebno 3000 doktora znanosti, a mi ih proizvodimo 300 O iskustvima personale kampanje, reakcijama na knjigu «Ostvarenja» čija je promocija u tijeku, trenutačnom rejtingu i razvoju regija razgovarali smo s varaždinskim županom i premijerskim kandidatom Radimirom Čačićem.
čitanja | Više >>>

14.07.2007. Virovitica.net
Redakcija na godišnjem Na kolektivni godišnji odmor danas odlazi redakcija Virovitica.neta. Bit će to prilika da uredništvo i svi suradnici promjene sredinu, dobro se odmore i nafilaju baterije kako bi vas nakon 1. kolovoza ponovno izvještavali o svim događanjima u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji. Do tada s našeg portala linkovima možete doći do drugih stranica ili blogova, a svakodnevno će računalo samo mijenjati sadržaje u rubrikama Sretan rođendan, Danas u gradu, Foto dana i Lice dana. Ostaje Vam zabava na Chatu i prepiska na Forumu, a tu i novo pitanje u Anketi. Možete surfati i po arhivi - imamo šest tisuća članaka i, vjerujte, mogu se naći vrlo zanimljive teme.
čitanja | Više >>>


13.07.2007. Gospodarstvo
Viro i AZ najavili osnivanje zatvorenog mirovinskog fonda Na juečrašnjoj zajedničkoj konferenciji za medije virovitička tvornica šećera Viro i AZ dobrovoljni mirovinski fondovi najavili su osnivanje dobrovoljnog zatvorenog mirovinskog fonda za zaposlenike šećerane. Tom prilikom Željko Zadro, prokurist tvornice šećera Viro istaknuo je: „Želimo biti odgovoran poslodavac i omogućiti našim zaposlenicima ulaganje u sigurnu budućnost".
čitanja | Više >>>

13.07.2007. HGK-Županijska komora Virovitica
Stabilizirana pozicija i dinamičan razvoj gospodarstva Na sjednici Gospodarskog vijeća, HGK – Županijske komore Virovitica raspravljalo se o aktualnom stanju u gospodarstvu na području Virovitičko-podravske županije. Polazna osnova za raspravu bili su temeljni pokazatelji o gospodarstvu Virovitičko-podravske županije, prezentirani u publikaciji „Aktualnosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije“ iz srpnja 2007. godini.
čitanja | Više >>>

12.07.2007. Slatina
Veleposlanik SAD-a Robert Bradtke posjetio Slatinu Robert Bradtke, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, koji je na tu dužnost stupio 7. srpnja 2006. godine, posjetio je Slatinu, gdje se sastao s gradonačelnikom Ivanom Roštašom i njegovim suradnicima, županom Virovitičko – podravske županije, dr. Stjepanom Feketićem, te pomoćnikom ministra u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Ljudevitom Hercegom.
čitanja | Više >>>

12.07.2007. Slatina
Otvorena rekonstruirana Frankopanska ulica U Slatini je veleposlanik SAD –a u Republici Hrvatskoj Robert Bradtke, uz asistenciju pomoćnika ministra u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, Ljudevita Hercega, gradonačelnika Ivana Roštaša i župana dr. Stjepana Feketića, otvorio rekonstruiranu Frankopansku ulicu u Slatini čija je ukupna duljina tisuću metara i čija je vrijednost radova iznosila 1.140.560,00 kuna.
čitanja | Više >>>

12.07.2007. Viroexpo
Od 2008. godine četiri dana Trinaesti Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2008, koji će se održavati u Virovitici u siječnju iduće godine, po prvi puta će biti za otvoren četiri, a ne kao do sada – tri dana. To je, na želju gotovo svih izlagača, odlučio Izvršni odbor sajma.
čitanja | Više >>>


12.07.2007. Blog urednika
Kad policija krivo procijeni Još jedna obiteljska svađa završila je tragedijom – na svom radnom mjestu ubijena je žena, majka dvoje malodobne djece i teško ranjen njen prijatelj, otac također dvoje malodobne djece, a zbog šoka i stresa nekoliko je očevidaca zatražilo liječničku pomoć. Dva dana nakon stravičnog zločina, kada se poslože kockice i rekonstruira kretanje ubojice, javnost se s pravom može pitati: Da li se tragedija mogla spriječiti?
čitanja | Više >>>

12.07.2007. HSS
Bolnici Zlatnu longetu, a ne Zlatnu plaketu Na sjednici Skupštine Virovitičko podravske županije, održanoj 10. srpnja 2007 godine, usvojen je prijedlog da najviše županijsko priznanje, “zlatnu plaketu“, dobije Opća bolnica Virovitica. Klub HSS-a nije podržao taj prijedlog jer HSS-ovci smatraju da zbog izrazite neaktivnosti u razvoju zdravstvenih kapaciteta, te nenamjenskog i netransparentnog trošenja proračunskog novca, ne zaslužuje to priznanje.
čitanja | Više >>>

11.07.2007. Županija
Pecek javno zatražio očitovanje Državnog odvjetništva o reviziji poslovanja   Županije Vijećnik u Skupštini Virovitičko-podravske županije predsjednik Županijske organizacije HSS-a Željko Pecek javno je zatražio očitovanje Državnog odvjetništva o Reviziji poslovanja Virovitičko-podravske županije u 2006. godini. «Prema izvješću poslovanje vrvi nepravilnostima i protuzakonitim radnjama. Tridesetak tisuća kuna je potrošeno za kupovinu tonere za printere i faks aparate za što smo mogli kupiti 15 do 20 novih printera.
čitanja | Više >>>

11.07.2007. Županija
Usvojene Izmjene i dopune Prostornog plana Virovitičko – podravske županije Skupština Virovitičko – podravske županije usvojila je Izmjene i dopune Prostornog plana Virovitičko - podravske županije. Prostorni plan usvojen još u prosincu 2000. godine, a tijekom vremena ukazala se potreba da se ublaže određeni kriteriji iz odredbi za provođenje plana.
čitanja | Više >>>

11.07.2007. Županija
 Imenovani suci porotnici Općinskog suda u Virovitici Skupština Virovitičko – podravske županije imenovala je suce porotnike Općinskog suda u Virovitici. To su Vlado Vranek, Marija Kovačić, Doris Rujer, Danijela Mandić, Mirko Mikolčić, Danica Stubičar, Branko Krušelj, Marija Vida, Mirjana Raptavi, Josip Osvaldić, Miroslav Sabo, Josip Tomac, Zdravko Kovačević, Goran Turkalj, Andrija Novoselac, Marijan Brlek, Pavao Pipić, Veselka Rajnović, Zlatko Budiša i Mirko Šimić.
čitanja | Više >>>

11.07.2007. Županija
Određeni dobitnici županijskih javnih priznanja Na sjednici Skupštine Virovitičko – podravske županije, usvojena je Odluka o dodjeli javnih priznanja Virovitičko - podravske županije. Zlatnu plaketu, kao najviši izraz priznanja za izuzetan doprinos razvoju zdravstva te općem napretku i promicanju ugleda položaja i ugleda županije dobit će Opća bolnica Virovitica. Zlatni grb Virovitičko – podravske županije, kao nagrada koja se dodjeljuje kao nagrada za životno djelo, dodijeliti će se istaknutom sportskom djelatniku, Maksu Šenjugu iz Virovitice.
čitanja | Više >>>

10.07.2007. Županija
Bez glasovanja o Šimićevoj ostavci, umalo zvani zaštitari Skupština Virovitičko-podravske županije na današnjoj sjednici nije prihvatila prijedlog klubova vijećnika HSS i SDP-a da se na dnevni red uvrsti izglasavanje nepovjerenja virovitičko-podravskom dožupanu Zvonimiru Šimiću.
čitanja | Više >>>

10.07.2007. Gospodarstvo
U RS Metali počelo preuređenje i proširenje ljevaonice Na vrućinu sam navikao, to mi ni ne smeta toliko. No, uvijek sam oprezan na komadiće žeravice koji iskre i jako peku. Ne smijem skinuti majicu, odmah se zalijepe za kožu! Sva su mi leđa već puna ožiljaka. Zato sam pokraj peći obučen od glave do pete. Ako žeravica padne na odjeću, brzo je stresem, a ako ipak padne na dio kože, znoj mi pomaže, na njega se ne hvata, nego samo brzo sklizne.
čitanja | Više >>>

10.07.2007. Etika svakodnevnice
Vratite nam stare huligane! >“Što radi pravna država?” – to je pitanje koje najčešće postavljamo između 18,30 i 20,00 sati navečer kada naše domaće televizijske kuće emitiraju svoje središnje informativne emisije. Vikendom je ovo pitanje isto kao i promet, tj. – pojačano. Razlog tome leži u činjenici da je vikend rezerviran za parade, festivale, proslave, odmor i opuštanje. To je vrijeme kada se održavaju koncerti, zabave, sportska natjecanja i prosvjedni skupovi…ili, jednostavnije rečeno, sve ono što u zadnje vrijeme svrstavamo u događaje visokog rizika, jer se u neposrednoj blizini istih uvijek nalaze skupine kojima je prije mjesto među stanovnicima zoološkog vrta nego među ljudima, iako bih se za ovu usporedbu nekim pitomim vrstama svakako morao ispričati.
čitanja | Više >>>

10.07.2007. Crna kronika
Ja idem u zatvor na 40 godina, a ti ćeš biti mrtva Na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj demantirana je priča kako je policija zbog prijetnji na dan ubojstva prepatila Danijelu do tvornice. Oko 18.30 sati osumnjučeni za ubojstvo Robert Djurčević je prividen u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru. Dežurna istražna sutkinja Dajana Barberić Valentić odredila mu je pritvor u trajanju od 48 sati zbog teških okolnosti počinjenog djela. Robert se brani šutnjom, a odvjetnik mu je određen po službeonoj dužnosti.
čitanja | Više >>>

10.07.2007. Crna kronika
Zbog ljubomore ubio suprugu i njezina ljubavnika U proizvodnom pogonu virovitičkog Tvina sinoć oko 19.55 sati dogodilo se teško ubojstvo i pokušaj ubojstva.Zbog bračnih razmirica suprugu Danijelu Jurčević (35), majku dvoje malodobne djece, na radnom je mjestu posjetio suprug Robert koji je u trenutku rastrojstva pucao iz pištolja, te, prema neslužbenim izvorima, s tri metka na mjestu ubio suprugu. Istražna sutkinja nije mogla potvrditi o koliko se metaka radi dok se ne obavi obdukcija.
čitanja | Više >>>

09.07.2007. Aktualnosti
Demonstriran rad vatrogasnih hidrauličnih ljestvi Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ivica Kirin predao je danas Anti Tutiću zapovjedniku Javne ustanove - vatrogasne postrojbe Virovitica ključeve novog vatrogasnog vozila marke Mercedes s hidrauličnim ljestvama dužine 39 metara. Vrijednost novog vatrogasnog vozila je 6,5 milijuna kuna od kojih je Grad Virovitica osigurao 30 posto. To je jedno od 17 novih vatrogasnih vozila koja su kupljena u okviru Vladinog programa nabave novih vatrogasnih vozila, projektu vrijednom 82 milijuna eura.
čitanja | Više >>>

09.07.2007. Aktualnosti
Novogradec: Ne možete me uspoređivati s Iharošem, javio sam se za zemlju koju nitko nije htio Nakon uzastopnog prozivanja od strane gradonačelnika, gospodin Zvonka Kožnjaka, a u vezi dodjele državnog zemljišta, osjećam obvezu da, zbog javnosti i naših građana, iznesem određena pojašnjenja.

Obrtnik sam 26 godina, hrvatski državljanin, prebivam u gradu Virovitici i dragovoljac sam Domovinskog rata.

čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net