jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2007. godine


30.06.2007. HNS-liberalni demokrati
Prezentacija HNS-ovog programa «Novi Hrvatski suverenitet» Aršanj – vinogradarski kraj u blizini Pitomače bio je u petak 29. lipnja mjesto prezentacije HNS-ovog programa «Novi Hrvatski suverenitet». Program je prezentiran igrokazom u kojem se u dva susjedna kafića Kaffee Croatia i Kafić Europa gosti i osoblje svojim komentarima osvrću na stanje u Hrvatskoj. Uloge gostiju i osoblja odigrali su HNS-ovci iz podružnica Virovitica, Pitomača, Slatina i Orahovica
čitanja | Više >>>

30.06.2007. HNS-liberalni demokrati
Delegacija HNS-a iz Virovitičko-podravske županije kod Čaćića Delegacija županijske organizacije HNS-a iz Virovitičko-podravske županije posjetila je Radimira Čačića u njegovom uredu župana u Varaždinu. U sastavu HNS-ove delegacije bili su Marijan Keserica predsjednik županijske organizacije HNS-a, glasnogovrnik Mirko Kovačević i tajnik Županisjke organizacije Zdravko Čačinović. Cilj posjeta bio je razmijeniti mišljenja o tijeku priprema za predstojeće parlamentarne izbore, te konzultacije o dijelu gospodarskog programa HNS-a za područje Virovitičko-podravske županije a i Slavonije u cijelini.
čitanja | Više >>>


30.06.2007. Grad
Proširen prostor pod naplatom parkirališta Prostor pod naplatom parkiranja u Virovitici bit će proširiti na nove ulice. Parkiranje će se uskoro plaćati u Strossmayerovu ulici do Ođenice, u ulici Matije Gupca do «Vodičanke», Pejačevićevoj i Masarykovoj ulici, te na Trg dr. Ante Stračevića. Javnio parkiralište je svaka djelomično uređena stabilna površina koja ima neposredan pristup na javnu prometnu površinu i koja je označena propisanom vertikalnom signalizacijom za parkiranje motornih vozila.
čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Virovitica i Poreč budući gradovi prijatelji Virovitičko Gradsko vijeće donijelo je odluku o sklapanju Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Virovitice i Poreča. Cilj suradnje je ostvarivanje zajedničkih interesa na unapređivanju gospodarskog, kulturnog i svekolikog drugog razvoja. Gradonačelnici dvaju gradova, Zvonko Kožnjak i Edi Štifanić, prethodno su već potpisali pismo namjere za uspostavljanje međusobne suradnje.
čitanja | Više >>>

30.06.2007. Politika
SDP dobiva 30, HDZ 18 posto glasova! Dok se prošloga ljeta vodila mrtva utrka između dva glavna politička konkurenta, četiri mjeseca prije parlametnarnih izbora birači su izrazito naklonjeni SDP-u! Da se sutra održavaju izbori, gotovo svaki drugi opredijeljeni birač njih 44 posto zaokružio bi SDP, a tek svaki četvrti prepustio bi HDZ-u da još četiri godine kreira državnu politiku. Ovisno o pobjedniku, za prvog koalicijskog partnera logično se nameću HNS, kojemu bi se sada priklonio svaki deseti birač sa stavom, dok je HSP sa 8 posto opredijeljenih birača četvrtka politička stranka.
čitanja | Više >>>

30.06.2007. Grad
Uz prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade za životno djelo profesoru Zelenbrzu Gradsko vijeće usvojilo je odluku o nagrade za životno djelo profesoru Ibanu Zelembrz. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Ivan Zelenbrz, prof. diplomirani knjižničar, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, radio je kao srednjoškolski nastavnik, ponajviše u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici, gdje je 1992. godine izabran za ravnatelja i tu je dužnost obnašao do 1995. godine kada je postao ravnateljem virovitičke Gradske knjižnice i čitaonice.
čitanja | Više >>>

30.06.2007. SDP
Ako uspješnost mjerimo po broju stepenica i čitanosti Jubita onda su Đakić i Kirin zaslužili odličja Gradska organizacija SDP-a Virovitice prokomentirala je odluke o javnim priznanjima koje je donijelo virovitičko Gradsko poglavarstvo. Predsjednica SDP-a Virovitica Andreja Horvat Carevski piše:U Virovitici vlada demokracija zasnovana na, dakako, trodiobi vlasti i to između Đakića, Kirina i Kožnjaka. Zato nas ne bi trebalo čuditi što je gradonačelnik Kožnjak spreman izvršiti dodjelu Zlatnih plaketa «Grb grada Virovitice» saborskom zastupniku Josipu Đakiću i ministru Ivici Kirinu, zbog, kako navode, velikog doprinosa ukupnom razvoju Virovitice i Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>


30.06.2007. SDP
Razina znanja naših učenika poražavajuća, Šimićevi razlozi smiješni Bez ulaganje u obrazovanje nema ni boljeg životnog standarda ni razvoja naše županije. Poznato je da će obrazovna struktura ubuduće određivati tempo i sadržaj gospodarskog rasta. A podaci o obrazovnoj strukturi naše županije su blago rečeno nezadovoljavajući. Samo 2,2 posto stanovnika je s fakultetskim obrazovanjem, 5,6% više i visoke spreme a 56,4 posto s osnovnim ili manjim obrazovanjem od toga. I zato vraćamo na početak gdje smo rekli da nismo iznenađeni podacima o razini znanja. Jer obrazovanje je temelj svakog razvitka. Pa sa ovakvim i ne možemo dalje od republičkog dna.
čitanja | Više >>>

29.06.2007. Prosvjeta
U ponedjeljak počinju prijave za prvi upisni krug u srednje škole Više od tisuću upisnih mjesta ponuđeno je u sedam srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije, a za gimnazije, strukovne, industrijsko-obrtničke ili tehničke škole mladi će se moći opredijeliti već od ponedjeljka, kada u osam sati počinju prijave za prvi upisni krug. Bivši osmaši u Slatini, uz gimnaziju, moći će birati jedno od sedamnaest zanimanja, u Orahovici sedam, uz opću gimnaziju, dok će srednjoškolci u školi u Pitomači, koja je od strane ministarstva dobila 120 upisnih mjesta, moći birati između sedam zanimanja.
čitanja | Više >>>

29.06.2007. Aktualnosti
Odbijen zahtjev za osnivanjem povjerenstva koje bi ispitalo Kirinove izjave Zahtjev SDP-a za osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva koje bi ispitalo Kirinove izjave o načinu na koji se nekoliko nastavaka filmova koji ismijavaju njego lik i djelo pojavilo na popularnom YouTubeu, odbijen je. Trideset zastupnika opozicije izjasnilo se za osnivanje povjerenstva, dok su 64 zastupnika vladajuće koalicije bila protiv. Jedan je zastupnik bio suzdržan.
čitanja | Više >>>

29.06.2007. Priča
U igri šumama sa satirima Skupiš jezikom sve ekstrakte moje predaje, i čuvaš ih u utorima svoje pohlepe, u žljebovima opscenosti nemoj balansirati granicama priličnosti. Purpur plete mrežu, baca ju na kapke koji ispod nose istetovirane sve tvoje uzdahe. Pretvaraju ih u slike jednog niza prilika koje nismo htjeli iskoristiti, da se ne potroše. A u maštanjima uvijek istim intenzitetom
čitanja | Više >>>

29.06.2007. Aktualnosti
Noćna rasprava o Kirinu je prvorazredan politički skandal SDP-ovi zastupnici Nenad Stazić i Slavko Linić danas su prvorazrednim političkim skandalom nazvali jučerašnje otvaranje rasprave o SDP-ovu prijedlogu osnivanja istražnog povjerenstva koje bi istražilo izjave ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina o "praćenju servera" u kasnim noćnim satima. Stazić je, na konferenciji za novinare u Saboru, podsjetio da je osnivanje istražnog povjerenstva SDP zatražio zbog Kirinove izjave da je otkrio kako je video materijal s njegovim izjavama na internetsku stranicu YouTube poslane s SDP-ova servera, te da je do te spoznaje došao "praćenjem servera".
čitanja | Više >>>

29.06.2007. Blog urednika
Dva puta je dovoljno Nakon što je u «Otvorenom», znalačkim vođenjem, konkretnim i kratkim pitanjima i upornošću na dobivanju konkretnih odgovora uspio izvući što god je htio od premijera Ive Sanadera i predsjednika SDP-a Ivice Račana, za što je dobio godišnju nagradu Hrvatskog novinarskog društva i svima na televiziji pokazao kako se rade intervjui, Mislav Bago je u srijedu navečer sučelice postavio i predsjednika Republike Stjepana Mesića.
čitanja | Više >>>

29.06.2007. Aktualnosti
Kirin: Platio sam čaj svoje neposrednosti i svoje naivnosti Ministar policije Ivica Kirin, kratkim je govorom u Saboru uvjerio SDP-ovce da nije zloupotrebljavao ovlasti, ali ne i da nije potrebno osnivanje istražnog povjerenstva. Rasprava je završena u 1.24 sata, glasovanje je sutra. "Rekao sam da sam čuo kako momci rade dobre uratke, a to što su novinari rekli ostavljam njihovoj savjesti. Mediji bi da je to istina prvi istražili",rekao je Kirin.
čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Obrazloženje uz prijedlog Odluke o proglašenju Vladimira Šeksa počasnim građaninom Gradsko vijeće usvojilo je danas odluku o proglašenju Vladimira Šeksa počasnim građaninom Virovitice. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak pišeVladimir Šeks, rođen je 1943. godine u Osijeku gdje završava osnovnu i srednju školu (Gimnaziju), te Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Rođenjem Slavonac, a Hrvat u srcu i duši, čiji je radni, politički i životni put sve drugo nego uobičajena ravna crta, a Vlado, kako ga uobičavaju zvati prijatelji, nije samo šutljivi svjedok ovozemaljskog života, već aktivan kreator zbivanja, posebno u posljednjih petnaestak i više godina.
čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Obrazloženje uz prijedlog Odluke o dodjeli Zlatneplakete «Grb grada Virovitice»  Josipu Đakiću Gradsko vijeće usvojilo je danas odluku o dodjeli Zlatne plakete «Grb Grada Virovitice" saborskom zastupniku Josipu Đakiću. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Josip Đakić, saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, rođen je 1960 godine u Pitomače, gdje pohađa osnovnu školu, a srednju u Đurđevcu i Zagrebu.
čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Obrazloženje uz prijedlog Odluke o dodjeli Zlatne plakete «Grb grada Virovitice»  Ivici Kirinu Gradsko vijeće usvojilo je danas odluku o dodjeli Zlatne plakete «Grb Grada Virovitice». U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Odbora za dodjelu javnih priznanja koje je potpisao Zvonko Kožnjak piše: Ivica Kirin rođen je 1970. godine u Virovitici, gdje završava osnovnu i srednju školu, a potom u Varaždinu završava Geotehnički fakultet i stječe zvanje dipl. inž. geotehnike.
čitanja | Više >>>

28.06.2007. Grad
Šeks počasni građanin Virovitice, Kirinu i Đakiću Zlatna plaketa Gradsko vijeće Virovitice na današnjoj je sjednici donijelo odluku o godišnjim nagradama koje će biti uručene 16. kolovoza na Dan grada. Za počasnog građanina proglašen je Vladimir Šeks jer «kao osvjedočeni prijatelj Grada osobno daje nemjerljiv doprinos svim planovima i projektima čiji je gorljiv zagovornik». Godišnje nagrade dobit će tvornica šećera «Viro» za razvoj gospodarstva i Mirna Šenjug za izvanredne rezultate u sportu, a nagrada za životno djelo bit će uručena profesoru Ivanu Zelenbru za unapređenje knjižničarske djelatnosti i kulture te odgoja i obrazovanja.
čitanja | Više >>>

28.06.2007. Prosvjeta
Zašto virovitičke škole daju učenike s najlošijim znanjem Najlošije znanje nakon završene osnovne škole, sudeći prema prvom vanjskom vrednovanju osnovnih škola diljem Hrvatske, imaju učenici iz Virovitičko-podravske županije. Na temelju rezultata jedinstvenih testova iz matematike i hrvatskog, koje je rješavalo 11.000 učenika iz 842 hrvatske osnovne škole, napravljena je svojevrsna rang-lista hrvatskih škola, a u toj županiji nije bilo nijedne škole koja se svrstala među 25 posto najboljih. Upravo suprotno, 81,3 posto škola iz te županije smjestilo se među četvrtinu najlošijih škola u zemlji!
čitanja | Više >>>

28.06.2007. Aktualnosti
 Astronomska udruga na webu Astronomska udruga Mirko Danijel Bogdanić pokrenula je web stranice. Mjesto na Internetu osigurali su na dvije internetske adrese. Na tim adresama od danas se mogu pronaći sve informacije o aktivnostima kojima će se udruga baviti, kao i o aktivnostima Astronomsko-astronautičkog kluba osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net