jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

11. mjesec 2006. godine


30.11.2006. Aktualnosti
Virovitičko-podravska županija najsiromašnija u Hrvatskoj Virovitičko-podravska županija najsiromašnija je županija u Hrvatskoj, a njezini stanovnici žive dvostruko lošije od Zagrepčana. Viroviticu koja stvara samo 67 posto prosječnog hrvatskog dohotka, u stopu prate Karlovac i Sisak, pokazuje jučer predstavljeno istraživanje Ekonomskog instituta o regionalnom siromaštvu u Hrvatskoj.
čitanja | Više >>>

30.11.2006. Politika
Nepravomoćno: SDP nije oklevetao župana Predsjednica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec, odnosno Županijski odbor SDP-a, nisu imali namjeru oklevetati virovitičko-podravskog župana Zvonimira Šimića kada su u priopćenju, između ostalog, konstatirali da župan «niti do danas nije državi vratio više od sto tisuća kuna koje si je prigrabio na teret poreznih obveznika a nije na njih imao pravo». Na završnoj raspravi sudac Ilija Samarđija ustvrdio je da su navodi u priopćenju izrečeni u žaru političke borbe i da nisu prešli granicu uobičajene političke komunikacije već je to bio oblik političkog djelovanja.
čitanja | Više >>>


28.11.2006. Viroexpo
Grafiti Becker dobili posao za nabavu reklamnog i propagandnog materijala Danas je u Županijskom centru za poduzetništvo i razvoj održano otvaranje ponuda po pozivu za ograničeno prikupljanje ponuda za nabavu reklamnog i propagandnog materijala za Viroexpo 2007. Pozivi za ograničeno prikupljanje ponuda upućeni su na pet adresa.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Zdravstvo
Zdravstvenim ustanovama 6,4 posto više decentraliziranih sredstava u 2007. godini Održan je sastanak svih ravnatelja zdravstvenih ustanova Virovitičko – podravske županija sa županom Zvonimirom Šimićem na kojem je govoreno o raspodjeli novca za decentralizirane funkcije.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Viroexpo
Do Viroexpa će voditi smeđa turistička signalizacija Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Viroexpo 2007. bilo je riječi o postavljanju smeđe turističke signalizacije koja će pokazivati kako doći do sajma.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Prosvjeta
HNS-liberalni demokrati: Nemamo radnu snagu za pogon autodjelova Ako se engleski investitor i odluči izgraditi pogon auto dijelova u Virovitici sve će zapeti na stručnoj radnoj snazi. Mi ju naprosto nemamo. To smo isto rekli kada je bila aktualna gradnja pogona auto dijelova Škode.
čitanja | Više >>>

28.11.2006. Politika
Održana izborna skupština Gradskog odbora DC-a Orahovica U nazočnosti predsjednice DC-a Vesne Škare Ožbolt, glavnog tajnika Vladimira Novotnyija i povjerenice za županiju Suzane Knežević u Orahovici je pred 21-ijednim članom održana izborna skupština GO DC-a Orahovica na kojoj je izabrano novo gradsko rukovodstvo. Za predsjednika je izabran Pavo Marko, za zamjenika Dragica Pokos i za tajnika Mirko Rihter.
čitanja | Više >>>


27.11.2006. Blog urednika
Mržnja Što se skriva u glavi mladića koji divljački razbija inventar škole manjinske zajednice i još se policajcima predstavlja kao najveći krvnik u svjetskoj povijesti a onda kaže da je to napravio zato što mrzi Židove? Kakav mora biti čovjek da počini antisemitskom incidentu kakav se u Austriji nije dogodio u posljednjih 20 godina?
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Viroexpo
Astro oprema sajam Na današnjem otvaranju ponuda javnog nadmetanja za „Opremanje sajma Viroexpo 2007“, izabrana je ponuda od Astro d.o.o. Orahovica. Od dvije pristigle valjane i potpune ponude, jedna je bila od tvrtke „Štand expo Zagreb“, a druga od „Astro“ d.o.o. Orahovica.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Crna kronika
Policija pronašla 101 šteku krijumčarenih cigareta, drogu i oružje Službenici Policijske uprave Virovitičko-podravske su u kući i drugim prostorijama dvadesettrogodišnjeg J.H. iz Orahovice pronašli su 101 šteku cigareta raznih marki Tvornice duhana Rovinj ukupne vrijednosti 15.400 kuna – rečeno je danas na konferenciji za novinare Policijske uprave Virovitičko-podravske na kojoj su govorili načelnik Miroslav Lončar i suardnici.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Nema novaca ni druge imovine - vjerovnici ostaju bez 105 milijuna kuna Stečajni postupak u Štedno kreditnoj zadruzi Virovitica najvjerojatnije će biti okončan do kraja godine. Na žalost vjerovnici neće moći naplatiti 105 milijuna kuna jer novaca nema, a zadruga nema niti nekretnina koje bi se eventualno mogle prodati.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Crna kronika
Napadač na židovsku školu Alen Furjan iz Lozana?! Hrvat kojeg se sumnjiči da je devastirao židovsku školu u Beču je Alen Furjanuiz Lozana. Njegovi roditelji Ivan i Anka već mjesecima nisu čuli za sina pa su informaciju o provali i demoliranju škole, navodno, čuli od novinara. Iako su prvotno pristali na razgovor kada smo zakucali na varat njihova doma u Gundulićevoj 8 odbili su fotografirati se i razgovarati za novine.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Crna kronika
Virovitičanin devastirao židovsku školu u Beču !? Virovitičanin A.F. (24) sa prebavilištem u Zagrebu navodno je osumnjičen da je željeznom palicom porazbijao prozore, staklene vitrine i sanitarije na sva tri kata škole židovske Lauder Chabad u Beču - objavio je Odjel za ustavnu zaštitu i suzbijanje terorizma bečke policije, a prenosi Hina. Policija je potvrdila da je u ponedjeljak u Beču muškarac, koji je osumnjičen da je u nedjelju provalio i devastirao židovsku školu, Hrvat.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Slatina
Stručna studija o zaštiti područja Turski grad Grad Slatina je donio odluku o financiranju izrade stručne studije za zaštitu područja "Turski grad" u 2007. godini. Šumica "Turski grad sa starim, autohtonim hrastovima je i predviđena za zaštitu u važećem Prostornom planu grada Slatine.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Prosvjeta
Hrvatska lutrija daruje 10 tisuća kuna Dječjem vrtiću „Palčić“ u Orahovici Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, Hrvatska lutrija i ove će godine donirati određena sredstva najpotrebnijima. Tako će Dječji vrtić „Palčić“ iz Orahovice dobiti vrijednu donaciju od 10 tisuća kuna, a ček na navedeni iznos biti će im svečano uručen na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Prosvjeta
Strukovna škola dobila računalo, laptop i digitalni projektor Župan Zvonimir Šimić uručio je Rikardu Bakanu, ravnatelju Srednje škole Pitomača digitalni projektor, laptop i računalo s LCD ekranom. Šimić je objasnio kako je oprema koju županija poklanja orijentacija prema «kapitalu znanja». «Ulažući u djecu i školstvo,, ulažemo u budućnost», rekao je Šimić.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Aktualnosti
Indijski veleposlanik dolazi u Viroviticu Indijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Rajiv Misra posjetiti će Virovitičko – podravsku županiju gdje će sastati sa županom Zvonimirom Šimićem i njegovim suradnicima u petak 1. prosinca.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Kultura
Kulturna baština Slavonije predstavljena u Westinu U zagrebačkom hotelu Westin predstavljen je film Ferdinanda Medera i Eduarda Galića „Kulturna baština Slavonije“. Nakon promocije, hotelom su zamirisali kulen i šljivovica, a među najzanimljivijim detaljima domjenka, nazočni su hvalili „Županovo vino“, Virovitičko – podravske županije.
čitanja | Više >>>

27.11.2006. Aktualnosti
Potpisan ugovor za dalekovod Virje – Virovitica vrijedan 113 milijuna kuna U prostorijama koprivničke Elektre, potpisan je ugovor o projektiranju dalekovoda Virje-Virovitica. Vrijednost ovog projekta je 113 milijuna kuna, projektiranje počinje odmah, a iduće godine slijedi ishođenje svih potrebnih dozvola. Završetak dalekovoda dugog 45 kilometara planiran je za 2009. godinu.
čitanja | Više >>>

26.11.2006. Etika svakodnevnice
Pedagogija  štrajka Atmosferom u školskim hodnicima i razredima, dignitet struke doveden je toliko u pitanje da je ogorčenje prosvjetara na nisku plaču koje iskazuju štrajkom samo ispušni ventil kojim se više nastoje poravnati neki unutarnji psihološki pritisci nego podići vlastiti standard. Pad općih vrijednosti u društvu srozan je na razinu koja učenike navodi na ponašanje bez uvažavanja bilo kakvih autoriteta, te se sva kulturna i moralna destrukcija društva radikalizira kroz njihovo vladanje i pada na leđa nastavnika i profesora koji, objektivno gledajući, takve prilike nisu u stanju kontrolirati, a sve manje sa time se i nositi. Najblaže rečeno, prosvjeta sve više postaje zanimanje rizično po psihičko i fizičko zdravlje.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net