jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

9. mjesec 2006. godine


28.09.2006. Aktualnosti
Gong podsjeća građene na pravo pristupa službenim informacijama Povodom 28. rujna, Međunarodnog dana prava na pristup informacijama „Građani imaju pravo znati“ nevladina organizacija GONG započela je kampanju informiranja građana. Međunarodni dan prava na pristup informacijama – „Građani imaju pravo znati“, 28. rujan, od 2002. godine obilježava se širom svijeta, kako bi se podigla svijest građana o pravu na pristup informacijama.
čitanja | Više >>>

27.09.2006. Aktualnosti
HSS: Čorić i Štefović moraju braniti zemljišnu politiku u Lukaču   kada su dobili 166 hektara zemlje Zašto je mijenjan program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem kojim se u najam može umjesto 50 dobiti 100 ha bez obzira na činjenicu što je fond zemljišta na Općini Lukač premalen, a interes seljaka velik. Zašto su ponude otvarane prije nego li je natječaj završen? Zbog čega je povjerenstvo za neke ponuditelje lažno iskazalo da su dosadašnji korisnici zemljišta odnosno da imaju izgrađene farme kako bi dobili prioritet pri najmu zemljišta, zbog čega je ministarstvo poljoprivrede odbilo dati suglasnost na velik dio prijedloga Općine Lukač? Odgovor na sva pitanja je jednostavan.
čitanja | Više >>>


27.09.2006. Ekologija
Bez obzira što je Kamen Ingrad u stečaju kamenolom i dalje radi punim kapacitetom Osječki zeleni, nevladina udruga za zaštitu okoliša, danas su, povodom saborske rasprave o problemima u Požeško-slavonskoj županiji poslali tvoreno pismo saborskim zastupnicima. Zahtjevamo proširenje istrage i poduzimanje hitnih zakonskih mjera radi obustavljanja rada i zatvaranja kamenoloma Veličanka 2, kojeg još uvijek koristi tvrtka u stečaju Kamen-Ingrad iz Velike...
čitanja | Više >>>

27.09.2006. Aktualnosti
Preminuo Blaž Lenger, doajen podravske glazbe Doajen podravske glazbe i legenda hrvatske diskografije Blaž Lenger preminuo je nakon duge i teške bolesti u 87-oj godini u svojoj kući u Podravskim Sesvetama - javila je Radio Koprivnica. Posljednjih desetak dana proveo je na bolničkom liječenju u koprivničkoj Općoj bolnici.Prva snimljena pjesma bila je "Podravino moja mila", a zatim slijede "Potočić maleni", "Ala je divan taj podravski kraj" i polka "Ruža, ruža". U restoranu Zagrebačke pivovare 1971. godine održava nezaboravni koncert. Izvedbe pjesama "Ustani bane" i "Hrvatica ja sam mlada" ostale su do danas nenadmašene.
čitanja | Više >>>

26.09.2006. Gospodarstvo
Od početka Akcijskog plana zapošljavanja zaprimljeno 100 zahtjeva za dodjelu potpore Od početka primjene Akcijskog plana zapošljavanja, 21. ožujka ove godine, pa do 25. rujna, Područna služba zapošljavanja Virovitica zaprimila je 100 zahtjeva za dodjelu potpore po mjerama iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2006. godinu i to za zaposlenje 160 osoba - obavio je danas Radio Virovitica.
čitanja | Više >>>

26.09.2006. Aktualnosti
Gradonačelnik policiji poklonio računalo Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak danas je u ime d Grada Virovitice, a u povodu Dana policije i blagdana Sv.Mihovila (29. rujna) načelniku Policijske uprave virovitičko-podravske, Miroslavu Lončaru svečano uručiti novo računalo za informatičku potporu postojećem policijskom računalnom sustavu. Gradonačelnik je policiji poželio uspješno ostvarivanje svakodnevnih teških i odgovornih zadaća, a pogotovo onih u suzbijanju mita i korupcije.
čitanja | Više >>>

26.09.2006. Kultura
Predstava za muževe koju obožavaju i žene Premijernom izvedbom predstave Paška Dizdara «Ubije me nježno» u režiji Draška Zidara, u subotu, 23. rujna počela je nova sezona u Kazalištu Virovitica. Riječ je o takozvanoj laganoj komediji nastaloj prema motivima romana Antonia Ammuria «Kako ubiti suprugu i zašto» iza čijeg se dramatičnog naslova zapravo krije ironični pogled na suvereni, brak svježe i više puta rastavljenog Ammuria.
čitanja | Više >>>


26.09.2006. Aktualnosti
Koordinacija komiteta europskih geoparkova impresionirana geološkom baštinom Parka prirode Papuk Aplikacijom geološke raznolikosti i bogatstva Parka prirode Papuk impresionirana je Koordinacija komiteta europskih geoparkova, među ostalim stoji u pismu Koordinacije koje je danas u JU Park prirode Papuk stiglo iz Francuske - doznaje Večernji list. Odgovor je to na nominaciju Javne ustanove Park prirode Papuk da se park proglasi geoparkom, odnosno da se stavi pod UNESCO-ovu zaštitu. Za sada u Europi ima tek desetak geoparkova, od kojih su nama najbliži u Njemačkoj i Grčkoj.
čitanja | Više >>>

26.09.2006. Aktualnosti
Gong poziva Orahovčane na tribinu i posjet Saboru U sklopu projekta «Politička i demokratska edukacija građana, poticanje lokalnog samoorganiziranja i građanske participacije u zapadnoj Slavoniji» GONG organizira tribinu za građane Orahovice i okolice, koji će na ovom «Građanskom satu» imati priliku od svog gradonačelnika saznati aktualnosti o radu gradske uprave te postaviti pitanja. Gost tribine je gradonačelnik Josip Nemec. Tribina je zakazana u četvrtak, 28. rujna. u 18 sati u prostorijama Gradske vijećnice, Trg pl. Mihalovića 1.
čitanja | Više >>>

26.09.2006. Grad
Papuk - otok Panonskog mora Dan planina, 27.rujna, treba potaknuti ljude na sudjelovanje u očuvanju brdsko-planinskog ekosustava, kao najvrijednijeg dijela našeg prirodnog okruženja, jer se brigom i zaštitom gorja i planina održava prirodna ravnoteža, toliko potrebna našoj planeti Zemlji. U slavonskim brdima Papuk, Krndija, Psunj i Dilj, između Save i Drave, smještene su 3 županije: Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Osječko-baranjska, u kojoj na 9.000 kvadratnih kilometara živi oko 515.000 ljudi, neravnomjerno raspoređenih u 736 naselja, što gradova, što sela.
čitanja | Više >>>

26.09.2006. Kultura
Izlet LIK-a u Mariju Bistricu i Gornju Stubicu Članovi i prijatelji likovnog kluba „Nikola Trick“ u subotu 23. rujna uputili su se na jednodnevni izlet u Zagorje. Izuzev ugodnog druženja zadaća izleta je bila vidjeti umjetničku stranu marijanskih svetišta. Tako su LIK-ovci posjetili svetište Mariju Bistricu, zatim mjesto Belec koje skriva biser barokne umjetnosti i crkvu na Trškom vrhu kod Krapine.
čitanja | Više >>>

25.09.2006. Gospodarstvo
Obrtnici proslavili svoj dan Svečanom sjednicom Skupštine Udruženja obrtnika, virovitički obrtnici proslavili su 22. rujna, Dan obrtnika Virovitice. Svečanosti su bili nazočni predstavnici područne obrtničke komore, županijske i gradske uprave, gospodarske komore, srednjih škola, umirovljenih obrtnika i drugi gosti. Za 20 godina priznanja je primilo 5 obrtnika: Franjo Jakupec, Branko Komar, Zdenko Kovačić, Miroslav Šuper i Adam Švraka, a za 30 godina Jelka Kuda i Dragutin Smiljanec.
čitanja | Više >>>

25.09.2006. Aktualnosti
HSS: Šimić ne poznaje poslovanje županije i u javnost iznosi neistine Pozivajući se na članak 40. i 41. Zakona o medijima Županijska organizacija HSS-a i predsjednik Željko Pecek poslali su Večernjem listu i našoj redakciji ispravak teksta «Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna». Osim toga HSS će, naknadu neimovinske štete prouzročene objavljivanjem neistisnutih informacija potražiti na sudu.
čitanja | Više >>>

25.09.2006. Županija
Virovitičko – podravskoj županiji predana Županijska razvojna strategija Županijska razvojna strategija, dokument koji govori razvoju Virovitičko – podravske do 2013. godine, predana je danas županu Zvonimiru Šimiću. Taj, iznimno vrijedan dokument, daje glavne smjernice razvoja Županije do 2013. godine i prema riječima stručnjaka iz Inženjerskog biroa, Virovitičko – podravska županija je prva kojoj je Nacionalna savjetodavna skupina usvojila Županijsku razvojnu strategiju.
čitanja | Više >>>

25.09.2006. Aktualnosti
Župan se zahvalio izlagačima i organizatorima nastupa županije na Eko etnu Virovitičko-podravska županija osvojila je «Zlatnu povelju za ukupan nastup», najveće priznanje ovogodišnje 4. izložbi proizvoda i usluga ruralnih područja «Eko-etno Hrvatska 2006.», koja se od 19. do 24. rujna održavala u okviru Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma. Povodom osvajanja priznanja virovitičko-podravski župan Zvonimir Šimić danas se na konferenciji za novinare zahvalio svim izlagačima i organizatorima nastupa.
čitanja | Više >>>

25.09.2006. Gospodarstvo
Flora će prikupljati gume na području četiri županije Virovitička trvtka «Flora» sakupljat će odbačene i stare gume na području četiri županije – Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske – izvijestio je danas na konferenciji za novinare direktor Flore Željko Iharoš. Ugovor o tom vrijednom poslu potpisan je 22. rujna s Ministarstvom zaštite okoliša i prostornog uređenja.
čitanja | Više >>>

24.09.2006. Blog urednika
Decentralizacija, napokon! U sjeni velikih riječi s prošlotjednog karlovačkog HDZ-ovog mitinga poput «hapsit ćemo» i «strpat ćemo iza rešetaka», najave još oštrije borbe protiv organiziranog kriminala i poruke Račanu, Čačiću i Friščiću da se pripreme za još jedan mandat u oporbi, ostala je gotovo nezapažena najava predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera da će 2007. godine započeti fiskalna decentralizacija.
čitanja | Više >>>

24.09.2006. Aktualnosti
Osamdeset građana izmjerilo krvni tlak Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, danas su ispred kavane «Nova» educirani djelatnici Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo «Sveti Rok» i Općom bolnicom Virovitica proveli akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka pod geslom «Koliko je mlado Vaše srce?». Krvni tlak izmjerilo je oko osamdeset građana.
čitanja | Više >>>

24.09.2006. Županija
Županijska blagajna oštećena za 2,4 milijuna kuna Lokalna samouprava ne može biti dobar poslovni partner, pokazuje to primjer županije koja je u šest godina, zbog izdanih kreditnih garancija poduzetnicima, ostala bez 2.409.098,63 kuna – doznaje Večernji list.
čitanja | Više >>>

24.09.2006. Aktualnosti
Vijećnik (ni)je klevetao? Nepravomoćnom presudom Općinskog suda žpanijski vijećnik Josip Novogradec (HSS) oslobođen je krivnje za klevetu, za koju ga je tužio saborski zastupnik Josip Đakić – doznaje Večernji list.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net