jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

8. mjesec 2006. godine


31.08.2006. Aktualnosti
Otvorena nova ambulanta u Voćinu Pomoćnik ministra zdravstva dr Renato Mittermayer otvorio je danas u Voćinu novu ambulantu koja djeluje u okviru Doma zdravlja Virovitičko – podravske županije. U sklopu ambulante, nalazi se stomatološka ordinacija, dvije obiteljske ambulante, prostor za patronažne sestre te savjetovalište.
čitanja | Više >>>

31.08.2006. Zabava
Crno perje u Paradisu Konačno jedan pravi pravcati rokerski koncert u Virovitici. U caffe baru «Padadiso» u petak nastupa popularni rock band Crno perje iz Križevaca. Riječ je o kultnoj grupi, osnovanoj 1995. godine, koja je svirala u mnogim klubovima širom Hrvatske, susjednih zemala i Eurpope. No, da mi ovdje ne duljimo i ne pišemo o onome o čemu više možete pročitati na njihovim internets stranicama http://www.crnoperje.com
čitanja | Više >>>


30.08.2006. Gospodarstvo
Ministar Čobanković otvorio nove pogone u Viro tvornici šećera Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković danas je svečano otvorio nova postrojenja za pakiranje i proizvodnju tekućeg šećera. Ulaganja vrijedna oko 45 milijuna kuna obuhvaćaju postavljanje opreme za proizvodnju pasterizirane otopine šećera, nove pakirnice šećera i paletizatora te prilagođavanje objekta pakirnice i skladišta za izdavanje HACCP-certifikata.Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je naglasio kako veličina investicije od 45 milijuna kuna govori i značaju i važnosti ne samo za prostor Virovitičko-podravske županije već i za prostor cijele Hrvatske.
čitanja | Više >>>

30.08.2006. Gospodarstvo
Održana Glavna skupština dioničara Vira U Virovitici je danas održana Glavna skupština dioničara Viro tvornice šećera.Na Glavnoj skupštini prihvaćeno je izvješće Uprave o poslovanju u 2005. godini i izvješće o radu Nadzornog odbora u istom razdoblju. Usvojeno je i financijsko izvješće za proteklu godinu kojim je potvrđena dobit nakon oporezivanja u iznosu od 73.567.607,85 kuna te odluka o raspodjeli dobiti. Također je potvrđeno da će dividenda iznositi 10 kuna po dionici te da će se za isplatu koristiti 13.866.670,00 kuna iz ostvarene dobiti.
čitanja | Više >>>

29.08.2006. Aktualnosti
Virovitičanin sudi Petraču, Ademiju i Norcu Sudac Ivan Turudić sudit će, doznajemo od izvora bliskih sudu, u slučaju Rahim Ademi-Mirko Norac, prvom predmetu koji je Haaški sud prepustio Hrvatskoj - piše Večernji list Ivan Turudić rođen je 1962. godine u Virovitici, nakon srednje škole odrađuje vojni rok i 1987. godine diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1990. godine javlja se u Zbor narodne garde i idućih je 500 dana na ratištu, na području zapadne Slavonije...
čitanja | Više >>>

29.08.2006. Aktualnosti
Beštek posudio novac da Ministarstvu vrati 93 tisuće kuna Hrvatski barnitelj i 90-postotni invalid Darko Beštek podmirio je svoj dug od 93.500 kuna prema Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je primio za njegovatelja na kojeg nije imao pravo - piše Jutarnji list Općinski državni odvjetnik u Slatini, Romeo Valer, tvrdi je da je iz Ministarstva Jadranke Kosor zaprimio potvrdu o Beštekovoj uplati te da neće pokrenuti postupak ovrhe.
čitanja | Više >>>

29.08.2006. Slatina
Prolom oblaka poplavio tvornicu namještaja U posljednja 24 sata na području grada Slatine palo je nešto više od 32 litre vodenog taloga po četvornom metru, a danas ujutro grad je pogodio i prolom oblaka koji je, za samo nekoliko desetaka minuta preplavio ulice - piše Večernji list. Najteže je prošla tvrtka "Inpo" (bivši "Gaj".) u kojoj su već ujutro oko 2 sata primijetili nadiranje oborinskih voda.
čitanja | Više >>>


29.08.2006. Županija
Stigle nove table Virovitičko-podravske županije Danas je započelo je postavljanje tabli dobrodošlice Virovitičko – podravske županije. Postavljene su u okviru projekta turističke, takozvane smeđe signalizacije. Na ulazima u Virovitičko – podravsku županiju postavljeno su četiri table dobrodošlice, a do petka, 1. rujna, biti će postavljeno svih deset planiranih.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Crna kronika
Gospođa koja je ukrala torbicu ne može si oprostiti trenutak nepažnje Žena koja je ukrala torbicu fotoreporterki Jutarnjeg lista, nevjenčana je supruga policajca P. G., a zaposlena je kao spremačica u Osnovnoj glazbenoj školi u Slatini - piše Jutarnji list."Torbicu sam u žurbi slučajno uzela s kupljenim knjigama i uopće nisam bila svjesna da sam uzela tuđu stvar",rekla gospođa A. M. novinaru Jutarnjeg lista.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Aktualnosti
Dožupan Koić kum malom Pavlu iz Voćina Predsjednik HSLS-a Virovitičko podravske županije Zvonimir Koić u nedjelju je u Crkvi Blažene Djevice Marije u Voćinu, bio krsni kum Pavlu, sedmom djetetu Zvonka i Olge Perić. Sakrament krštenja podijelio je velečasni Željko Strnak. Koić je tom prilikom kazao da je kumstvo čast te se obvezao da će obitelji Perić, svome kumčetu Pavlu kao i ostaloj djeci obitelji Perić pomoći u rješavanju svakodnevnih problema u odgoju, obrazovanju i podizanju djece.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. HGK-Županijska komora Virovitica
Grupacija pčelarstva podržava poticaje po kilogramu meda Na današnjoj sjednici Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica podržana je odluka Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva o izmjenama i dopunama Zakona o državnim potporama u poljoprivredi, u dijelu koji se odnosi na poticaje. Članovi te grupacije smatraju da su poticaji od 4,5 kuna po kilogramu prodanog meda i 15 kuna po proizvedenoj matici pravedni, ali predlažu da se da podzakonskim aktima uredi isplata poticaja, isključivo pčelarima, jer ovakav sustav poticaja stimulira proizvodnju, a osobito plasman meda na domaćem i inozemnom tržištu.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Prosvjeta
Županija prodaje napuštene područne škole Poglavarstvo Virovitičko-podravske županije dalo je suglasnost na Odluku Školskog odbora Osnovne škole Suhopolje o prodaji napuštenih školskih zgrada u selima Kapan i Gaćište. Riječ je derutnim objektima u kojima se nastava ne odvija već više desetljeća, a prodaja područnih škola u suhopoljskoj općini bit će pilot projekt prodaje i svih ostalih područnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji u kojima se nema nastave.
čitanja | Više >>>

28.08.2006. Blog urednika
Plagijat Boro mi je podvalio, razočaran sam, ali, svatko ima pravo na izražavanje, pa i plagijatom. Time je autor rekao sve o sebi, svojim pogledima na svijet i svojim svjetonazorima.
čitanja | Više >>>

26.08.2006. Aktualnosti
Kastracija pasa i mačaka spašava živote Udruga "Prijatelji životinja" jutros je na Gradskoj tržnici provela edukativnu akciju kojom su građane upoznali o važnosti kastracije kod pasa i mačaka. Informativni štand Udruge posjetili su i skrbnici sa svojim udomljenim kastriranim psima kako bi građane vlastitim primjerom pozvali na udomljavanje napuštenih životinja, a ujedno ukazali i na svrsishodnost i neophodnost kastracije. Detaljne informacije o kastraciji zaineteresiranim građanima pružao je veterinar Nenad Kravaršćan.
čitanja | Više >>>

26.08.2006. Aktualnosti
Prilikom zapošljavanja u Zavodu za mirovinsko osiguranje prekršen zakon Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije poslalo je Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dopis u kojem upozorava na nepoštivanje ustavnog Zakon o pravima nacionalnih manjina ( čl. 22. ) prilikom zapošljavanja radnika u virovitički Područni ured.
čitanja | Više >>>

25.08.2006. Blog urednika
Špancirfest Kad malo bolje razmislim dobro je Kiro rekao. Rokovo je za njih (ali samo za njih, jer i tako ne žive u stvranosti) - Špancirfest. A za nas, to su dvije neusporedive manifestacije.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Kultura
Završena arheološka istraživanja u Suhopolju Danas su na arheološkom nalazištu Kliškovac kod Suhopolja završila arheološka istraživanja provedena u okviru znanstvenog projekta «Srednjovjekovno arheološko nasljeđe Hrvatske ( 5. – 16. st.)». Istraživanje, koje je počelo 7. kolovoza, vodio je prof. dr. sc. Željko Tomičić iz Institut za arheologiju. U arheološkoj ekipi su još bili: mr Kristina Jelinčić, stručni suradnik dokumentarist, mr Mario Novak, arheolog-antropolog, Kristina Turkalj i Gordana Maholić, diplomirane arheologinje i student Denis Blažević. Tim povodom danas je na nalazištu upriličena konferencija za novinare na kojoj je o spoznajama govorio voditelj prof. Tomičić.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Crna kronika
Virovitički policajac sudjelovao u krađi torbice  u zagrebačkoj knjižari !? Muškarac koji je bio u društvu ženske osobe dok je fotoreporterki Jutarnjeg lista u knjižari Alfa u Importane centru prije dva dana ukrala torbicu policajac je iz Virovitice i već je godinu i pol izvan službe - piše Jutarnji list. Neslužbeno doznajemo da virovitički policajac boluje od PTSP-a te da je ratni veteran, ali bi se uskoro trebao vratiti na posao u virovitičku policijsku postaju.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Prosvjeta
Svaka srednja škola treba profesora njemačkog i engleskog Tek nešto više od tjedan dana prije početka nove školske godine, virovitičke srednje škole zahvaća panika zbog nedostatka profesora njemačkog i engleskog jezika, kojeg osim Inudustrijsko-obrtničke škole, jer ondje čekaju treći upisni krug i popunjavanje razreda, trebaju sve druge. Strukovna škola hitno traži dva profesora engleskog i dva njemačkog jezika - piše Večernji list.
čitanja | Više >>>

24.08.2006. Aktualnosti
Pluton izgubio status planeta Pluton više nije planet, a Sunčev sustav će ih od danas imati osam tih svemirskih tijela, odlučili su svjetski astronomi na konferenciji koja se održava u Pragu. Tako su okončana višetjedna nagađanja o broju planeta koje će imati naš Sunčev sustav.Vijest su objavile sve agencije, a među prvima u Hrvatskoj o tome je pisao naš Danijel na stranici Zvjezdarnica.com
čitanja | Više >>>