jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 »

7. mjesec 2006. godine


16.07.2006. Novo na Virovitica.netu
Redakcija na godišnjem Poštovani posjetitelji i čitatelji Virovitica.neta-a, obavještavamo vas, da smo zbog učestalih visokih temperatura u našem gradu kao i pojačanog sjaja žute kugle na nebu, odlučili spas potražiti negdje u debeloj hladovini borova i smreka, uz lagani šum valova našega plavog Jadrana. Prema tome, ne uzbuđujete se što na našim stranicama nema promjena , ali i dalje možete biti aktivni na forumu i chatu. Pripremili smo Vam reportaže o tri zanimljive destinacije koje možete posjetiti ovih vrelih dana, digli novu anketu, a tehnika će redovno mijenjati Foto i Lice dana.
čitanja | Više >>>

16.07.2006. Aktualnosti
U prvom mjesecu rada prodano 13.000 ulaznica Unatoč tome što se nalazi na neprirodnom mjestu, u samom gradskom središtu, gotovo na glavnom trgu, virovitički Gradski bazen nezaobilazna je destinacija građana željnih ljetnog osvježenja, rekreativaca, plivača, izletnika i gostiju Virovitice. Vjerojatno nema grada u Hrvatskoj u kojemu se bazen nalazi u srcu grada – u lijepom i zaštićenom perivoju. Bazen je smješten podno Dvorca Pejačević, nasuprot Trga dr Franje Tuđmana s jedne i Gimnazije Petara Preradovića s druge strane. Jedni to drže posebnošću i prednošću, drugi smatraju da bazen nagradio park i ozbiljno devastirao prostor.
čitanja | Više >>>


16.07.2006. Aktualnosti
Grofova staza – dva i pol sata hoda čarobnim svijetom flore, faune, legendi i povijesti Poučna staza u najljepšem dijelu Park šume Jankovac bit će najprepoznatljiviji turistički proizvod Slavonije i Baranje – samouvjereno i argumentirano nam govori ravnatelj Parka Prirode Papuk dr.sc Ivica Samarđić dok se uz novootkrivene stube koje su čitavo stoljeće bile prekrivene humusom i za koje nismo znali da postoje, penjemo uz slap Skakavac, uživajući u ugodnoj lipanjskoj svježini, sretni što smo bar na trenutak, pa makar i poslovno, zbrisali s asfalta u papučka njedra. Pa, dolje je u gradovima vruće i sparno, živa u termometru stigla je i do 38 podijeljka - da nije zabranjeno dođe ti da se prepustiš toj vodi što se obrušava niz trideset metara visoku liticu.
čitanja | Više >>>

16.07.2006. Aktualnosti
Na bazenu u Barcsu dnevno i do 2000 kupača U potrazi za dnevnim ili vikend osvježenjem Virovitičani i ovoga ljeta rado putuju u Mađarsku - u tamošnje toplice, gradske bazene ili na Balaton. Destinaciju određuje slobodno vrijeme i količina novca koju je netko spreman potrošiti jer što se dublje ulazi u Europsku uniju turističke usluge naših sjevernih susjeda sve su skuplje. Najveći broj hrvatskih kupača zadržava se na bazenskom kompleksu u Barcsu čiji su standard devedesetih godina prošlog stoljeća podizali građani Hrvatske ostavljajući u trgovinama stotine milijuna tadašnjih njemačkih maraka.
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Županija
SDP: Šimić nije bio zgranut kada je na teret drugih sebi priskrbio desetine tisuća kuna Nakon prekinute 9. sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije 12.srpnja, te ponovno održane dan kasnije, u pisanim i elektronskim medijima moglo se pročitati i čuti niz neistina i, može se to i tako reći, gluposti, koje je izrekao župan Zvonimir Šimić, ( što od njega više i ne čudi ), a na temu odlaska oporbenih vijećnika sa sjednice – piše SDP u današnjem priopćenju
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Virovitičanka u Zagrebu
Odlikaši dolaze! Jedva čekam da vidimo koje će biti norme produktivnosti i kakva će se efikasnost tražiti, ne samo u tvrtkama, nego i u državnim službama, kad današnji odlikaši postanu porezni obveznici. Sigurno će imati drukčije zahtjeve, nego mi, današnji mlakonje, socijalistički odgajani da moramo reći hvala i kad nam lijepe pljuske
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Rekli su
Čačinović: HDZ zloupotrebljava aktualni sat Činjenica je da jedan broj vijećnika vladajuće koalicije, nakon što prođe unaprijed dogovoreni scenarij aktualnog sata, jednostavno napusti skupštinu. Jedan od većih razloga za nezadovoljstvo oporbenih vijećnika je česta zlouporaba aktualnog sata na način da određeni vijećnici koalicije na vlasti postavljaju unaprijed dogovorena pitanja sa ciljem da županu i drugim dužnosnicima otvaraju ... prostor da govore o temama koje mogu koristiti za osobnu promidžbu i to na način da potroše minutažu aktualno sata pričajući o svojim silnim i uspješnim zaslugama i nedogled.
čitanja | Više >>>


15.07.2006. Rekli su
Novotni: Đakić nagradom želi začepiti rupe koje vuče svojim imenom >«Tom nagradom Josip Đakić misli da će začepiti sve rupe i sve repove koje vuče svojim imenom. Nas kao građansku stranku iznenađuje da se to događa 2006. godine kada bi se trebalo uvažavati mišljenja građana i javnosti. Kada vlast ne sluša svoje građane onda je na najboljem putu da se postane totalitarna, odnosna vlast koja je sama sebi svrhom»
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Rekli su
Dr Stjepan Feketić: Ponosan sam na odluku da nagradimo Đakića «Postoji još niz drugih zasluga koje je gospodin Đakić učinio za ovu županiju, a koje nisu stale u iscrpnom i dugačkom izlaganju gospodina Đure Matovine. To je bilo poznato i članovima Odbora za dodjelu javnih priznanja Virovitičko-podravske županije tako da mogu reći da sam ponosan na tu odluku koje je donijelo tijelo kojemu predsjedavam", istakao je dr Stjepan Feketić, predsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Grad
Slamić objedinio pet najvećih slavonskih drvoprerađivača Ivan Slamić, generalni direktor TVIN-a od prošlog je tjedna i direktor CRO Slavonija drva, tvrtke koju je osnovalo pet slavonskih izvozno orijentiranih drvoprerađivača – TVIN Virovitica, Spačva iz inkovaca, DI Slavonija iz Slavonskog Broda, Spin Valis iz Požege i Dinas iz Đurđenovca. Osnivači zapošljavaju ukupno 4000 radnika, od kojih samo TVIN zapošljava 1300, i ostvaruju oko milijardu ukupnog prihoda godišnje.
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Grad
GONG PROTESTIRA PROTIV OMALOVAŽAVANJA DRŽAVNOG IZBORNOG POVJERENSTVA Iznenađeni smo i protestiramo protiv omalovažavanja institucije Državnog izbornog povjerenstva od strane pojedinih saborskih zastupnika, što se moglo čuti proteklih dana tijekom saborske rasprave. Ukoliko sami zastupnici nemaju svijest o važnosti funkcije stalnog Državnog izbornog povjerenstva te opsegu rada tijela koje će biti uspostavljeno sukladno nedavno usvojenom zakonu, tada je pitanje koliko će sami građani imati povjerenje u tu instituciju, članove i njihov rad.
čitanja | Više >>>

15.07.2006. Rekli su
Matovina: Oni koji ga napadaju zaboravljaju da je Đakić ratnik i dokazani borac Virovitičko-podravski dožupan Đuro Matovina, aktivan član HDZ-a i bivši načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske o Josipu Đakiću je na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorio je 12 minuta i 48 sekundi plus dodatnih pet minuta o nagradama koje je dodjeljivala bivša koalicijska vlast. No, to je izjava za drugu temu, a ovdje, uz neznatna kraćenja donosimo dio koji se odnosi na vrijednosti koje su nagnale Matovinu da saborskog zastupnika predloži za najvišu nagrdu.
čitanja | Više >>>

14.07.2006. Aktualnosti
Šimićeve izjave o kupnji Požeško-slavonske županije su odraz bahatosti Iznenađuje nas bahatost virovitičko-podravskog župana Zvonimira Šimića koji je već nekoliko puta izjavio kako želi kupiti Požeško-slavonsku županije i da bez problema može osigurati dovoljno novca za plaće namještenika te županije. Virovitičko-podravska županija, naime, s obzirom na veličinu proračuna spada u red siromašnijih županija u Hrvatskoj – rekao je Vladimir Novotni, glavni tajnik Demokratskog centra na konferenciji za novinare održane danas u podne ispred zgrade u kojoj stoluje uprava Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>

14.07.2006. Aktualnosti
Đakić podijelio potvrde Općinskog suda kako bi dokazao da nema kaznenih prijava «Želim da ova hajka na mene prestane, a prestat će tako da ću odmah nakon ove konferencije angažirati odvjetnika i podnijeti tužbe protiv svih onih koji su iznijeli laži i obmane na moj račun. Više nemam strpljenja šutjeti i čekati jer je moj obraz čist i neukaljan i nikakvih kaznenih dijela nemam na duši. Oni koji tako govore o meni su zanemarivi marginalni i trebaju pogledati sebe u ogledalo», rekao je na konferenciji za novinare Đakić sazivanoj u povodu, kako je naglasio, objeda i neistina koje oporbeni političari i pojedini mediji šire o njemu i HDZ-u.
čitanja | Više >>>

14.07.2006. Aktualnosti
HSLS-ov prijedlog izmjena Zakona o radu Obzirom da se pojedini poslodavci u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji potpuno neprihvatljivo ponašaju prema djelatnicima zaposlenim u njihovim firmama, Županijsko vijeće HSLS-a smatra nužnim podsjetiti javnost da je Vlada dala pozitivno mišljenje na HSLS-ov prijedlog izmjena Zakona o radu, te poslodavcima prijeti uvođenje rigoroznijih kazni za kršenje radničkih prava.
čitanja | Više >>>

14.07.2006. Županija
Nova TV: Nagrada zastupniku s kaznenim prijavama!? - Jučerašnji prilog na Novoj TV danas je glavna tema razgovora na radnim mjestima i kafićima Onaj tko ga nije imao prilike vidjeti izravno u televizijskom eteru to je učinio na internetskim stranicama te televizijske kuće. Novinarka Ksenija Kardum piše: Jedna ministru Draganu Primorcu, druga HDZ - ovu saborskom zastupniku Josipu Đakiću.Oporba je, međutim, zgrožena. Protiv Đakića, tvrde, postoji niz kaznenih prijava, a poznat je i navodni napad na stranačkog kolegu koji je kasnije tvrdio da je pao niz stepenice.Izbor dobitnika županijske nagrade ispada, srećom, najveći problem virovitičko - podravske županije. Na ostalim poljima ide joj, tvrde tamošnje vlasti, tako dobro da može preuzeti i dugove požeško - slavonske županije.
čitanja | Više >>>

14.07.2006. Aktualnosti
Policajci kažnjeni za kopanje po Kirinovu dosjeu Današnji Večernjak piše ono što je jučer načeo Index. Kako ima novih pojedinosti prenosimo i ovaj tekst: Policajci koji su lani, nakon što je Ivica Kirin imenovan ministrom unutarnjih poslova, u policijskom terminalu neovlašteno provjeravali njegove podatke, disciplinski su kažnjeni, potvrđeno je jučer iz MUP-a. Prema članku 111. Zakona o policiji, riječ je o lakoj povredi službene dužnosti, točnije nepropisnom postupanju s povjerenim sredstvima za rad.
čitanja | Više >>>

14.07.2006. Poljoprivreda
Đurđa Adlešić poljoprivrednicima: Ne očukujte pomoć političara jer su kratkotrajne Vlada Republike Hrvatske pokazala je volju da poljoprivrednim proizvođačima pomogne povećanjem poticaja, ali bi poljoprivredne udruge trebale insistirati na arbitraži kod pregovora s kupcima i to već ove godine jer je sljedeća godina izborna pa neće biti velikih projekata i programa – rekla je potpredsjednica Sabora RH Đurđa Adlešić na sastanku s predstavnicima poljoprivrednih udruga.
čitanja | Više >>>

13.07.2006. Kultura
Šuma okom šumara Gradski muzej Virovitica i Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Virovitica pozivaju na otvorenje izložbe fotografija „Šuma okom šumara“ u petak, 14. srpnja 2006. godine u 20 sati u velikoj izložbenoj dvorani Gradskoga muzeja Virovitica. Povodom Dana Hrvatskog šumarstva (20.lipnja), 160 godina Hrvatskog šumarskog društva, 130 godina izdavanja Šumarskog lista i 50 godina Hrvatskog šumarskog društva ogranak Virovitica organizirana je izložba Šuma okom šumara u sklopu 3. bjelovarskog salona fotografije s međunarodnim sudjelovanjem.
čitanja | Više >>>

13.07.2006. Županija
Desa Kolesarić najaktivniji borac za ljudska prava u županiji isključena iz Odbora za ljudska prava Skupština Virovitičko-podravske je na prijedlog župana Zvonimira Šimića i Odora za izbor i imenovanja iz Županijske koordinacije za ljudska prava isključila Desu Kolesarić (HNS) i na njeno mjesto imenovala Borisa Hlavatija (HSP). U obrazloženju takve odluke navodi se da je to učinjeno zbog toga što je gospođa Kolesarić, zajedno s ostalim vijećnicama oporbenih stranaka jučer napustila sjednicu županijske Skupštine jer s dnevnog reda nijs skinuta odluka o dodijeli nagada i priznanja zaslužnicima. Protiv tog prijedloga bili su vijećnici HSS-a i HNS-a.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net