jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

4. mjesec 2006. godine


30.04.2006. Aktualnosti
Skupljaju novac za gradnju škole u Tanzaniji Kada bude izgrađen Obrazovni centar u selu Ndongi u Tanzaniji, zemlji u istočnoj Africi uz Indijski ocean, u slovu zahvale među donatorima koji su pomogli gradnji spomenut će se i Virovitica. Virovitički prvopričesnici, naime, prikupljaju novac za gradnju škole u kojoj će učiti pisati i čitati 1300 mališana. Sve je počelo još u vrijeme korizme kada su prvopričesnici odlučili odricanjem učiniti kakvo dobro djelo. Poticaj im je dao vjeroučitelj fra Siniša Paušić nakon što im je ispričao o svom prijatelju, bogoslovu Hilary Vincent Komba, koji se trenutno školuje u Splitu, a došao je iz sela Ndongi.
čitanja | Više >>>

30.04.2006. Crna kronika
Zbog moždanog udara sletio u jarak Na Državnoj cesti 34 u Novom Senkovcu oko 13 sati dogodila se teška prometna nesreća. Mijo Bobovčan (65) vozač Lade 110 slatinskih registracijskih oznaka i suvozač Miroslav Matasić, obojica iz Čađavice išli su iz Čađavice u Slatinu. Vozač je doživio moždani udar, opustio se na volan i dvjestotinjak metara vozio cestom dijelom vozeći po travi a dijelom po kolniku. Nakon toga, automobil je nenadano skrenuo lijevo, presjekao put vozilima iz suprotnog smjera, udario u most, prevrnuo se i krovom okrenutim prema dolje završio u kanalu. Vozač je od 17.30 preminuo u virovitičkoj Općoj bolnici.
čitanja | Više >>>


29.04.2006. Zabava
«Kotlić party» za hedoniste U organizaciji caffe bara Boom i internetskog portala www.virovitica.net danas je održana gastronomska manifestacija «Kotlić party». Bila je revijalnog karaktera, namijenjena kuharima amaterima i hedonistima. Sudjelovalo je sedam ekipa, a kuhao se srneći i riblji paprikaš, gljivarski gulaš, špek fileki te paprikaš od ovčetine, svinjetine i junetine. Ugođaj u vrtu caffe bara Boom nije pokvarila ni kiša koja je počela padati iza podneva.
čitanja | Više >>>

29.04.2006. Aktualnosti
Hrvatska na 85.mjestu po medijskim slobodama Hrvatska ima djelomično slobodne medije, a po medijskim slobodama je na 85. mjestu u svijetu, izvijestila je u američka organizacija za promicanje demokracije Freedom House – prenosi Internet stranica Hvarskog novinarskog društva. Sloboda tiska je zajamčena Ustavom, ali su mediji u Hrvatskoj još uvijek povremeno pod utjecajem različitih političkih i ekonomskih interesa, ocijenio je Freedom House.
čitanja | Više >>>

29.04.2006. Zabava
Danas Kotlić party Danas se u organizaciji caffe bara Boom i portala Virovitica.net održava gastronomska manifestacija «Kotlić party». Sve ono što se može kuhati u kotliću (srneći, riblji, pileći ili teleći paprikaš, čobanac, vegetarijanski gulaš, fileki…. ) pripravit će ekipe već provjerenih kuhara – hedonista. Manifestacija je revijalnog karaktera, a ekipe se mogu prijaviti do 10 sati. Gosti koji žele kušati delicije na terasu caffe bara Boom mogu doći između 12 i 13 sati. Svi ste pozvani!
čitanja | Više >>>

28.04.2006. Kultura
Otvorena izložba glinotiska Ljerke Nerš U velikoj izložbenoj dvorani virovitičkog Gradskog muzeja večeras je otvorena izložba zagrebačke slikarice i keramičarke Ljerke Njerš (završila Školu primijenjenih umjetnosti u klasi poznate keramičarke Blanke Dužanec, a slikarstvo diplomirala 1961. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Marina Tartagli).
čitanja | Više >>>

28.04.2006. Kultura
Predstavljena knjiga Geodetske priče U velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja sinoć je predstavljena knjiga «Geodetske priče» Branke Seissel, rođene u Starom Gracu u učiteljskoj obitelji Romaj. Riječ je o kronološkom prikazu života i rada bračnog para Seussel koje je autorica po sjećanju napisala nakon što je umirovljena. Gospođa Seissel u prvom licu piše i o školovanju u Suhopolju i Virovitici, radnim akcijama, prvim ljubavima, studiranju, obitelji, braku, iskustvima i doživljajima u geodetskoj profesiji, o ugodama i nezgodama s terenskih geodetskih mjerenja, komasacijama…
čitanja | Više >>>


28.04.2006. Gospodarstvo
Virkom želi postati regionalno komunalno poduzeće Gradsko komunalno poduzeće Virkom tijekom 2005. godine ostvarilo je planirane prihode od 39 milijuna kuna, od čega je na kapitalna ulaganja lani utrošeno oko 20 milijuna kuna...
čitanja | Više >>>

28.04.2006. Rekli su
Pecek: Županijski vjesnik – samoreklama vladajuće koalicije (...)Promijenili su direktora Informativnog centra Virovitica, direktoricu Radio stanice u Slatini, pa bi očito trebalo promijeniti i Večernji, Jutarnji i televiziju, jer sve drugo imaju pod nadzorom. Siguran sam da će birači prepoznati i nagraditi rad, a ne broj fotografija virovitičkog gradonačelnika u Virovitičkom listu, izjavio je Željko Pecek u Večernjem listu.
čitanja | Više >>>

28.04.2006. Aktualnosti
Prvi maj na ribnjacima Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, Županijska organizacija SDP-a Virovitičko-podravske županije organizira proslavu radničkog praznika na prostoru 1. ribnjaka. Uz tradicionalno dobar ugođaj te grah s kobasicom osiguran je i sportsko-zabavni program za sve generacije.
SDP poziva sve građanke i građane Virovitice i Virovitičko-podravske županije da ponedjeljak, 1.svibnja provedu u zelenom okruženju 1. ribnjaka, u društvu obitelji i prijatelja. Početak programa je u 10 sati.
čitanja | Više >>>

28.04.2006. Ekologija
Šumari na vrhu Bilogore spašavaju jezerce Vilinsko oko Virovitički šumari odlučili su spasiti od isušivanja jezerce «Vilinsko oko» koje se nalazi na vrhu virovitičkog dijela Bilogore na 245 metara nadmorske visine, u blizini Ribnjaka i magistralne ceste Terezino Polje – Kutina, desetak kilometara od Virovitice. Jezerce veličine 55x20 metara oduvijek je bilo stjecište šumskih radnika i lugara koji su se pokraj njega odmarali od napornog rada, ali je široj javnosti malo poznato. Legenda kaže da je ime dobilo jer su oko njega plesale vile, a po njemu je i čitav šumski predio nazvan Vilinska kosa.
čitanja | Više >>>

27.04.2006. Grad
Za utrku 1 2 3 4 - Doživjeti stotu prijavljeno oko 250 trkača Oko 250 trkača prijavljeno je do sada za 2. međunarodnu uličnu trku "Virovitica 1 2 3 4... Doživjeti stotu". Trku ulicama organiziraju Grad Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Zajednica sportskih udruga grada Virovitice i Informativni centar Virovitica.
čitanja | Više >>>

27.04.2006. Gospodarstvo
Prezentirana vinska cesta Virovitički vidici U organizaciji Udruga vinogradara i voćara «Sv. Vinko» u Mjesnom domu u Milanovac, održana je prezentacija prijedloga Vinske ceste «Virovitički vidici». Pročelnik službe za Europske integracije i regionalni razvoj Antun Mihoković, upoznao članove udruge s rutom vinske ceste...
čitanja | Više >>>

27.04.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Štediše: što je Ministarstvo financija radilo prije 2003. godine U Prekršajnom sudu danas su nam potvrdili da su zaprimili tri prijave Ministarstva financija Republike Hrvatske zbog nepravilnosti u Zanatsko-štedno kreditne zadruge i Štedno kreditne zadruge i odgovornih osoba koje se odnose na kreditno i depozitno poslovanje te obračun i izdvajanje pričuva. Dvije prijave su okončane, ali kako je riječ o nepravomoćnim presudama nismo mogli dobiti podrobnije podatke.
čitanja | Više >>>

27.04.2006. Crna kronika
Radnik Domogradnje pao sa skele, liječnici se bore za život Radnik virovitičke «Domogradnje» L.V. (49) teško je stradao nakon što je pao sa skele u krugu tvornice «Viro». Nesreća se dogodila jučer oko 12 sati – izvijestila je danas Policijska uprava Virovitičko-podravska.
čitanja | Više >>>

26.04.2006. Kultura
Otvorena izložba glinotiska Ljerke Nerš U velikoj izložbenoj dvorani virovitičkog Gradskog muzeja večeras je otvorena izložba zagrebačke slikarice i keramičarke Ljerke Njerš (završila Školu primijenjenih umjetnosti u klasi poznate keramičarke Blanke Dužanec, a slikarstvo diplomirala 1961. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Marina Tartagli).
čitanja | Više >>>

26.04.2006. Županija
Virovitički Berlusconi pokrenuo novine O pokretanju mjesečnika kojega bi izdavala Virovitičko-podravska županija piše današnji Večernji list. Glasilo bi se zvalo Županijski vjesnik. U uredništvo su predloženi župan Zvonimir Šimić, za predsjednika, dr. Stjepan Feketić, predsjednik Županijske skupštine, dožupani Đuro Matovina i Zvonimir Koić te tajnik županije Ivan Horvat za članove.
čitanja | Više >>>

26.04.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Ministarstvo financija: Za poslovanje zadruga najodgovorniji su - zadrugari Protiv ŠKZ Virovitica i odgovornih osoba Ministarstvo financija je, sukladno ovlastima, podnijelo prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Virovitici i o nalazima nadzora obavijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici radi utvrđivanja elemenata za pokretanje istražnog i kaznenog postupka. Također, Ministarstvo financija je sukladno aktivnostima i događanjima vezanim za ŠKZ Virovitica te postupanju drugih nadležnih institucija u 2005. godini obavilo nadzor navedene zadruge. Nad ŠKZ Virovitica je zbog financijskih problema otvoren 2006. stečajni postupak prema rješenju nadležnog Trgovačkog suda u Bjelovaru.
čitanja | Više >>>

25.04.2006. Grad
Vodni doprinos u Virovitici četiri puta veći nego u Dubrovniku Strukovna grupa graditeljstva i projektiranja HGK-Županijske komore Virovitica uputila je saborskim zastupnicima s područja Virovitičko-podravske županije, Hrvatskim vodama, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Sektoru za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Hrvatske gospodarske komore prijedlog konačne izmjene Uredbe o visini vodnog doprinosa jer je on za stambeni prostor u Virovitici i do četiri puta veći nego u Dubrovniku ili tri puta veći nego u Zagrebu.
čitanja | Više >>>

25.04.2006. Aktualnosti
Sve klaonice posluju po propisima Sve klaonice na području Virovitičko-podravske županije - Kalinić K+J u Svetom Đurđu, Šuvak u Gradini, Grgačić u Pitomači i Interprodukt u Starom Gracu te klaonica PP Orahovica
i Mesprodukt iz Slatine zadovoljavaju sve kriterije propisane zakonom i do sada nije bilo nikakvih propusta u radu.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net