jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

2. mjesec 2006. godine


28.02.2006. Aktualnosti
Dva mjeseca prije izborne Skupštine Jesenković razriješen dužnosti direktora Skupština Informativnog centra Virovitica razriješila je direktora te medijske kuće Zvonka Jesenkovića, a za vršitelja dužnosti imenovala Trpimira Markotića, dosadašnjeg šefa marketinga. Skupština, koju čine predstavnici vlasnika, grada Virovitice i općina Gradina, Suhopolje, Lukač i Špišić Bukovica odbila je, naime, Jesenkovćevo izvješće o radu. Upravi se zamjera gubitak od 239.000 kuna za 2005. godinu i nejavljanje na natječaj za raspodjelu sredstava iz RTV pretplate.
čitanja | Više >>>

27.02.2006. Grad
Potpisan ugovor o zbrinjavanju otpada za Lukač i Suhopolje Gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, načelnici općina Lukač i Suhopolje dr Davor Hock i Đuro Bukvić te direktor komunalnog poduzeća «Flora» Željko Iharoš potpisali su danas ugovor povjeravanju poslova odvoza i zbrinjavanja otpada. Na području Općine Suhopolje registrirano je 17 divljih deponija, a na području Lukača 5 od kojih je najveće u Velikom Polju, neposredno uz tok rijeke Drave.
čitanja | Više >>>


27.02.2006. Gospodarstvo
Počela ovogodišnja primarna proizvodnja duhana Na sirovinskom sektoru «Hrvatskih duhana» u Podravine te u Slavoniji i Baranji počela je ovogodišnja primarna proizvodnja duhana. Riječ je o sjetvi 700.000 stiropornih plitica za hidroponski uzgoj presadinica na tri lokacije – u Pitomači, Suhopolju i Kutjevu. Prema riječima Željka Aragovića, predsjednika udruga proizvođača duhana «Krupan list» taj bi posao trebao završiti do sredine ožujka.
čitanja | Više >>>

27.02.2006. Zabava
Dječji maskenbal u Domu oružanih snaga Klaunovi, vještice, medicinsko osoblje, vile, princeze, Snjeguljica i Pocahontas, gejše, anđeli i vragovi, zabavljači iz kabarea, Supermani i Spidermani, Batman, svi su jučer imali svoje mjesto bilo na pozornici, bilo na podiju u Domu oružanih snaga, gdje je održan tradicionalni Dječji maskenbal. Šarenilo boja, cika, ples i mašta nakratko su, u organizaciji Društva Naša djeca, male i velike sudionike maskenbala prenijeli u svijet u kojem je sve moguće, pa su piškote u natjecanju zajedno jeli i bubamara i baba roga, indijanac i kauboj.
čitanja | Više >>>

27.02.2006. Županija
Županija plaća analizu tla za voćarske i vinogradarske nasade Župan Zvonimir Šimić i ravnateljica osječkog Zavoda za tlo dr. sc. Miranda Šeput potpisali su danas ugovor o provođenju projekta „Analiza tla kao temelj gnojidbe i povećanja poljoprivredne proizvodnje kod podizanja višegodišnjih nasada“ na području Virovitičko-podravske županije kojeg će sa oko 64.000 kuna Županija financirati za voćarske i vinogradarske nasade.
čitanja | Više >>>

27.02.2006. HSS
Novo vodstvo HSS-a u Sladojevcima Temeljem postupka o ponovnom ustroju gradske organizacije HSS-a Slatina, u subotu je održana izborna skupština ogranka HSS-a u Sladojevcima. U raspravama je osuđen postupak pojedinaca iz slatinskog HSS-a. Podržane su odluke Županijskog odbora o sankcijama koje su provedene. Naglašeno je da HSS ne smije biti stranka za postizanje osobnih interesa već mora biti, kao i do sada, stranka političke dosljednosti i mora zastupati interese birača i građana Slatine.
čitanja | Više >>>

27.02.2006. Zabava
Dječji maskenbal u Suhopolju U organizaciji Općine i Mjesnog odbora Suhopolje i tvrtke «Diba» u suhopoljskom restoranu «Park» jučer je održan je 3. Dječji maskenbal. Ove godine okupilo se stotinjak maskiranih mališana, a program je vodila popularna glumica Kazališta Virovitica Snježana Slavić. Bilo je vještica, vilenjaka, lovaca, kauboja, vragova, princeza i jedno pile. Najduhovitijom maskom proglašena je jedna mala vještica, a najbolje maske nagrađena čokoladama.
čitanja | Više >>>


27.02.2006. Aktualnosti
Boris Kozjak u FOTOmagu Najnoviji broj (29) časopisa za fotografiju (vaš praktični vodič kroz svijet fotografije) «FOTOmag» objavio je foto-reportažu uglednog odvjetnika, jednog od najboljih virovitičkih i suradnika Virovitica.neta Borisa Kozjaka. Reportaža «San Francisco» razvučena je na šest stranica visokokvalitetnog tiska s ukupno osam vrhunskih fotografija i dvije kartice teksta.
čitanja | Više >>>

27.02.2006. Zabava
U finalu Dražen Marković i Marina Đurđević Dražen Marković i Marina Đurđević pobjednici su prve večeri natjecanja pjevačkih nada «Carlsberg Music Talent Show» koje je proteklog vikenda održana u caffe baru «Paradiso». Pjevače je pratila grupa «Stranica dnevnika», a program je vodio pobjednik prvog Big Brothera Saša Tkalčević.
čitanja | Više >>>

26.02.2006. Aktualnosti
OŠ Virovitica stižu donacije Osnovna škola «Virovitica» u kojoj se školuju djeca s posebnim potrebama dobila na dar od komunalnog poduzeća «Flora» računalo. Direktor «Flore» Željko Iharoš naglasio je kako računalom uprava tvrtke nagrađuje učenike škole zbog angažmana na prikupljanju starog papira i odvajanju otpada zbog čega je dobila i status eko-škole.
čitanja | Više >>>

26.02.2006. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Zadruge nisu u vlasništvu obitelji Jerešić Na svojim sportskim stranicama «Večernji list» je objavio plaćeni oglas Ivanke Jerešić dugačkog naslova: «Zbog lažnog prikazivanja vlasništva Zanatske i Štedno-kreditne zadruge Virovitica – obitelji Jerešić svakodnevne prijetnje likvidacijom. Istinu o zadrugama javnost treba znati». Isti tekst nešto drugačije opreme objavi je na 19 stranici i «Virovitički list», također na mjestu gdje su uobičajene vijesti iz sporta.
čitanja | Više >>>

26.02.2006. Županija
Županija prodaje udjele u «Brani» Virovitičko-podravska županija donijela je odluku o prodaji vlasničkog udjela u trgovačkom društvu «Brana» d.o.o. U tom društvu za projektiranje izgradnju i održavanje objekata i građevinarstvo Županija ima 15.596 udjela, odnosno 1,5 milijuna kuna što čini 20 posto temeljnog kapitala.
čitanja | Više >>>

26.02.2006. Aktualnosti
Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenta pristigle tek dvije primjedbe. Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata protekle je godine stiglo tek dva prigovora nezadovoljnih pacijenata . U prvom prigovoru pacijent K.V. moli povjerenstvo za pomoć jer mu liječnici u Virovitici i Zagrebu već pet godina ne mogu reći od čega boluje pa su članovi povjerenstva zatražili pismeno očitovanje Opće bolnice Virovitica, a obišli su i izabranog liječnika.
čitanja | Više >>>

26.02.2006. Aktualnosti
Pokretna izložba o Nikoli tesli i u Virovitici Ako se lokalne vlasti ne uključe u obilježavanje 150 –te godišnjice rođenja Nikole Tesle i 65-te godišnjice stradanja srpske zajednice onda to vijeća moraju sama organizirati, rečeno je na Koordinaciji Vijeća srpske nacionalne manjine sjeverozapadne Hrvatske kojoj je predsjedavao Virovitičanin Staniša Žarković.
čitanja | Više >>>

25.02.2006. Crna kronika
Poginula pješakinja Na cesti Gradina-Suhopolje u mjestu Lipovac večeras iza 18 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginula sedamdesetogodišnja Mara Hrvojević iz Lipovca. Na nju je, dok se kretala cestom lijevom stranom iz pravca Gradine, naletio osobni automobil marke Golf (VT 555 AE) kojim je upravlja vozačica iz Bačevca.
čitanja | Više >>>

25.02.2006. Zabava
Ponovno «Oko» Sinoć je u Špišić Bukovici nakon višemjesečne stanke počeo s radom nekad iznimno popularan i posječen noćni bar «Oko». U novom ruhu «Oko» će gostima nuditi dobru zabavu uz živu glazbu vikendom. Na otvaranju su posjetitelje zabavljali popularni Maja i «Gašo band». «Želimo od Oko opet stvoriti mjesto za ludi provod», rekao nam je Mario Brlas, voditelj bara.
čitanja | Više >>>

25.02.2006. Aktualnosti
Grlica na radionici o Stepskom sokolu u Bugarskoj Ivan Darko Grlica, član Prirodoslovnog društva «Drava» predstavnik je naše zemlje na «Saker Falcon Workshop», radionici posvećenoj istraživanjima i zaštiti stepskog sokola. Stepski sokol je rijetka i u Hrvatskoj kritično ugrožena vrsta ptice. Skup se održava u Sofiji, 27. i 28. veljače 2006. godine u organizaciji Bugarske akademije znanosti te okuplja europske i azijske ornitologe.
čitanja | Više >>>

25.02.2006. Aktualnosti
Koncert pod maskama Dva zanimljiva koncerta u dvorani Kazališta Virovitica upriličili su učenici Osnovne glazbene škole Jan Vlašimsky. Mladi glazbenici, polaznici svih razreda i njihovi mentori bili su odjeveni u maske tako da su ih mogli prepoznati samo roditelji.
čitanja | Više >>>

25.02.2006. Grad
Ključevi grada u dječjim rukama Maskirani učenici Osnovne škole Vladimir Nazor posjetili su gradsku upravu gdje im je ključeve grada predao zamjenik gradonačelnika Dinko Filipović. Djeca i njihove učiteljice, inače aktivistice društva Naša djeca, predsjednica Željka Moslavac i članica Mirjana Bunjevac pozvali su vlast da dođe na tradicionalni Dječji maskenbal koje to društvo organizira u nedjelju u Domu Oružanih snaga od 15 do 17 sati.
čitanja | Više >>>

25.02.2006. Zabava
Album prvijenac Cote G4 Nakon pomnih priprema i dotjerivanja albuma prvijenca mlade daruvarske skupine Cota G4 u kojoj svira Virovitičanin Danko Krznarić od ponedjeljka 27. veljače   istoimeni furiozni debi možete pronaći  u svim boljim prodavaonicama nosača zvuka, a u Dallas Music Shopovima po super promotivnoj cijeni od samo 79 kn.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net