jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

11. mjesec 2005. godine


30.11.2005. Slatina
Oporba četvrti put pokušava srušiti slatinsku gradonačelnicu Nakon što su u utorak navečer članovi slatinskog HSS-a donijeli odluku o napuštanju koalicije s SDP-om i HNS-om, te u suradnji s HDZ-om smijeniti dosadašnje gradsko poglavarstvo, Ksenija Plantak, gradonačelnica Slatine, jučer je sazvala konferenciju za novinare. U dopisu kojim se predlaže razrješenje s dužnosti gradonačelnice i gradskog poglavarstva u cijelosti, uz potpise trinaest vijećnika Gradskog vijeća, optužena je za nepoštivanje odluka gradskog vijeća o prioritetima razvoja komunalne infrastrukture, neuspjeh i bezidejnost u rješavanju problema proizvodne zone Turbina, za problem nedovršenja gradske tržnice.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Aktualnosti
Jerešić: Neka novac potražnju na sudu, a ne od nas Neslužbeno doznajemo da je napadač na Ivana i Dražena Jerešića Mujo Ajdinović iz Slatine. Prema riječima glasnogovornika Slavka Kopjara zadržan je u pritvoru u PU Virovitičko-podravskoj na kriminalističkoj obradi, a na ispitivanju će biti onoliko koliko to zakon nalaže. Nakon završene kriminalističke obrade znat će se i njegova sudbina. Napadnuti Dražen Jerešić u telefonskom razgovoru izjavio nam je kako je ranije bilo prijetnji i da je ovo prvi put da ga je netko napao. «Došao mi je s leđa, tik ispred vrata ureda mog oca. Udario me, vidio sam dršku pištolja i cijev uperenu u moju glavu i pomislio, gotovo je.
čitanja | Više >>>


29.11.2005. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Šakama se dugovi ne utjeruju Bilo je samo pitanje dana kada će u slučaju virovitičkog financijskog inženjeringa stvar, umjesto pravosuđa, preuzeti ulica.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Aktualnosti
Forumaši donijeli svijetlo Mariji Penzer Nakon što je Virovitica.net putem svog foruma odaslao apel za pomoć gospođi Mariji Penzer u akciju se svojim dobrotvornim prilogom uključio i Forum mladih SDP-a. Predstavnici Foruma mladih posjetili su gospođu Mariju te između ostalog darovali joj životne namirnice te fenjer. Predsjednik Foruma mladih županije Darko Gojmerac istaknuo je da taj fenjer osim što će obasjati gospođi Mariji duge zimske noći označava i svjetlo koje će i u budućnosti mladi SDP-ovci donositi u dom bake Marije ali i drugih socijalno ugroženih građana naše županije.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Kultura
Karta više za Mikeški kabare 123:: Proteklog vikenda odigrane su tri predstave novog u "Mikeškog kabarea", ovoga puta nazvanog "Mikeški kabare 123::". Autori Mijo Pavelko i Draško Zidar pozabavili su se virovitičkom, mikeškom poviješću i pitanjem je li ona uistinu bila onakva kakvu je poznajemo i kako su nas učili ili ima i svoju smiješnu stranu te bi li možda bila drugačija da su je pisali neki gubitnici, neki drugi nardoi ili neki drugi Mikeši.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Aktualnosti
Završena akcija prikupljanja igračaka za OŠ Virovitica Završena je akcija prikupljanja igračaka za potrebe mališana Osnovne škole Virovitica, koju pohađa osamdesetak učenika sa poteškoćama u razvoju. Podsjetimo, akciju su pokrenuli mladi iz Zajednice franjevačke mladeži, a tijekom tri tjedna odazvali su joj je brojni dobročinitelji, među kojima virovitički školarci, roditelji i župljani sv. Roka. Svoj znatan prilog, sa tri velike vreće igračaka, dali su i članovi Mladeži HDZ-a. Framaši će igračke, uz slatkiše pokloniti mališanima povodom blagdana sv. Nikole.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Aktualnosti
Alert na novoj adresi Nezavisni medij za okoliš Alert nalazi na novoj adresi www.alertonline.org. Alert informira javnosti o okolišu, održivom razvoju, politici zaštite okoliša u Hrvatskoj, regiji i svijetu, te nastoji osigurati medijsko mjesto za promociju rada institucija, udruga i stručnjaka aktivnih u zaštiti okoliša.
čitanja | Više >>>


29.11.2005. Aktualnosti
Žrtve napuštaju dom, nasilnici ostaju Za počinjena djela nasilja u obitelji PU virovitičko-podravska podnijela je u prvih deset mjeseci ove godine 485 prekršajnih prijava, u kojima je oštećeno ukupno 605 osoba. Od toga broja nasilje je u 311 slučajeva počinjeno na štetu odraslih ženskih osoba, u 227 slučajeva na štetu odraslih muškaraca, a u 57 slučajeva na štetu malodobne djece. U odnosu na isto razbolje prošle godine broj ovakvih prekršaja veći je za 140 slučajeva, pa je krajnje vrijeme da se ovim problemom pozabave i druge institucije društva osim policije, socijalnih službi i pravosuđa.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Aktualnosti
HNS-liberalni demokrati nude rješenje školski prostornih problema Odbor HNS-a – liberalnih demokrata za prosvjetu i obrazovanje osvrnuo se na početak rada stručnog studija drvnog inženjerstva što ocjenjuju iznimno važnim događajem. No ukazuju na problem prostora za odvijanje nastave jer su zgradu Gimnazije ocijenili neadekvatnom, a osvrću se i prostorni problem Industrijsko-obrtničke škole. HNS-liberalni demokrati pišu: "Ove godine je konačno s radom počeo visoko stručni studij drvnog inženjerstva."
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Aktualnosti
Izradimo Božićne čestitke Sinoć je održana prva u nizu likovna radionica «Izradimo sami Božićne čestitke» koje, povodom Božićnih blagdana za djecu osnovnoškolskog uzrasta, organizira Gradska knjižnica i čitaonica u Virovitici. Svaki ponedjeljak, sa početkom u 16:30 sati u prostorijama HSP-a u Gradskom dvorcu radionice će voditi Ivana Molnar. Sinoćnja radionica iznimno je organizirana i za djecu predškolske dobi u pratnji roditelja i to sa početkom u 16:30, dok je početak za školarce u 18:00 sati.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Zabava
The Rolling Stones - ponovno u Hrvatskoj Najveći rock bend na svijetu odlučio je ponovo uvrstiti Zagreb u listu gradova koje će obići velika svjetska "A Bigger Bang" turneja. Na press konferenciji upravo održanoj u Americi Mick Jagger, Charlie Watts, Keith Richard i Ron Wood najavili su europski dio svoje turneje koja će započeti 27. svibnja u Barceloni, a završiti 29. kolovoza u Cardiffu (Wales). Turneja na najveći europskim stadionima i arenama obuhvaća više od dvadeset zemalja i ukupno preko 30 koncerata.
čitanja | Više >>>

29.11.2005. Grad
Traže ostavku gradonačelnice Trinaest vijećnika Gradskog vijeća Slatine iz HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, HSP-a i HNS-a, jučer je uputilo prijedlog Gradskom vijeću da se na slijedećoj sjednici najviše gradske vlasti u dnevni red stavi točka izglasavanja nepovjerenja aktualnom Gradskom poglavarstvu i gradonačelnici Kseniji Plantak. Kao razlog za promjenu vlasti, koalicijski partneri HSS i HNS, ali i oporbeni HDZ, HSLS i HSP, ističu da izvršna gradska vlast nije provodila odluke Gradskog vijeća, nije skrbila o gradskoj imovini, nije završila započete projekte.
čitanja | Više >>>

28.11.2005. Dossier: Štedno kreditna zadruga
Očajnička borba za ušteđevinu: Napadnuti otac i sin Jerešić Bilo je kao u akcijskim filmovima, opisuju očevici nesvakidašnje drame koja se dogodila danas u 13.30 sati Masarykovoj ulici u središtu Virovitice. Očajni građanin (40), jedan od 1617 štediša Štedno-kreditne zadruge Virovitica u stečaju, koji je ostao bez novca, prišao je službeniku zadruge Draženu Jerešiću (43) i zapucao iz pištolja plašljivca. Službenik je počeo bježati, ali ga je napadač sustigao, oborio na zemlju i udarao nogama i drškom pištolja po glavi. Kada je vidio što se događa iz odvjetničkog ureda izašao je Draženov otac Ivan Jerešić (65), odvjetnik Štedno-kreditne zadruge, ali je napadač i njega svladao te ga nekoliko puta udario po tijelu i glavi.Zbog teških ozljeda oka Ivan Jerešić zadržan je na bolničkom liječenju. Dražen je nakon ukazane pomoći pušten kući.
čitanja | Više >>>

28.11.2005. Gospodarstvo
Najavljena racionalizacija i u Vrovitičkom pogonu "Hrvatskih duhana" Članovima Radničkog vijeća «Hrvatskih duhana» i virovitičkoj podružnici saveza samostalnih sindikata Hrvatske potvrđeno je da je Tvornica duhana Rovinj zatvorila pogon «Hrvatskih duhana» u Kutjevu zbog negativnog poslovanja, ali i to da je prilikom provođenja odluke učinjena proceduralna pogreška je poslodavac nije konzultirao radničko vijeće čime je prekršio zakonom utvrđenu proceduru.
čitanja | Više >>>

28.11.2005. Virovitičanka u Zagrebu
Navalimo na tog slona Kapitalizam i socijalizam istodobno jedan pored drugoga, a ne valjaju ni jedan ni drugi. Živimo kao Amerikanci, samo što nam standard još nije ni blizu kao njihov.
čitanja | Više >>>

27.11.2005. Aktualnosti
Otvorena podružnica Osiguranja Zagreb U ulici Stjepana Radića (U Fehirovoj zgradi, kraj Booma) jučer je u suradnji s Agencijom Paun otvorena podružnica Osiguranja Zagreb. Na prigodnoj svečanosti okupili su se uzvanici iz svijeta politike i gospodarstva među kojima i gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak i predsjednik HGK-Županijske komore Virovitica Ivan Slamić. Goste su pozdravili članica uprave Kristina Mićin i Goran Gereč, direktor Slavonsko-baranjske osigurateljne podružnice te vlasnik Agencije Paun Zdenko Paunović s kojim Osiguranje Zagreb surađuje od 2000. godine.
čitanja | Više >>>

27.11.2005. Aktualnosti
Mariji Penzer u Stari Gradac svakodnevno stiže pomoć «Djeco moja, kako da vam zahvalim? Baka nema čime da vam se oduži, samo može reći hvala iz sveg srca! Vjerujte, iskreno je!» - ganuto je izjavila baka Marija Penzer, danas, na svoj 70. rođendan, kada su joj na vrata trošne kućice pokucali Tomislav Tolušić, Anđelko Ribić i Sandra Moslavac, članovi Mladeži HDZ-a sa rukama punim poklona. Tri kutije namirnica, tjestenine, soli, šećera, ulja, sapuna, keksa, čokolade i sanduk jabuka u trenu su našle mjesto na krevetu tik uz prozor iz kojeg je sa ulice jučer dopirao studen zrak i nakratko svojim šarenilom ispunile tmuran životni prostor u kojem baka Penzer godinama živi sama.
čitanja | Više >>>

27.11.2005. Aktualnosti
Nikola Tesla – ikona koju i Hrvatska treba njegovati Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije, u povodu 150. godine rođenja Nikole Tesle koja će se obilježiti sljedeće godine, pridružilo se akcijama za očuvanje i sustavno sjećanje na lik i djelo tog velikog znanstvenika Vijeće podsjeća da je hrvatski pronalazač, elektrotehničar i fizičar Nikola Tesla (rođen 10. srpnja 1856. godine u mjestu Smiljan kod Gospića) porijeklom iz srpske obitelji.
čitanja | Više >>>

27.11.2005. Aktualnosti
Radionica zagovaranja Jučer je nevladina udruga GONG organizirala «Radionicu zagovaranja» namijenjenu članovima različitih udruga, stranaka i institucija. Na zanimljiv i komunikativan način prikazane su mogućnosti najučinkovitijeg ostvarivanja interesa udruga. Radionica je bila podijeljena u dva dijela: prvi dio se bavio pojmom zagovaranja te načinom na koji je najbolje analizirati problem koji udruge namjeravaju riješiti, a drugi dio je bio posvećen izradi akcijskog plana za rješavanje problema. Radionica je bila interaktivna s naglaskom na međusobni razgovor te aktivno sudjelovanje, kreiranje i praktičan rad. Voditelji radionice bili su Katarina Ivče i Mihael Rukavina.
čitanja | Više >>>

27.11.2005. Gospodarstvo
Strukovna grupa agrara HGK pohvalila Ministarstvo poljoprivrede U prostorijama «Vira» Tvornice šećera d.d. Virovitica, pod predsjedanjem Dušana Alebić, direktora PP «Orahovica» održana je 39. sjednica Strukovne grupe agrara, HGK – Županijske komore Virovitica. Raspravljalo se o aktualnom stanju u agraru na području Virovitičko-podravske županije, s osvrtom na žetvu ranih usjeva roda 2005., tijek berbe kasnih usjeva, te pripreme i tijek jesenske sjetve. HKG-Županijska gospodarska komora pohvalila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, za isplatu 50 posto potpore za trženje pšenicom, što stabilizira poziciju likvidnosti gospodarskih subjekata.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net