jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

6. mjesec 2005. godine


30.06.2005. Aktualnosti
Završavaju radovi u Virovitici, počeli u Čačincima U središtu Virovitice se odvijaju završni radovi na sanaciji Podravske magistrale. Bjelovarsko poduzeće "Ceste" trenutačno asfaltira nogostupe, pristupne ceste i rubnjake uz magistralu.
čitanja | Više >>>

30.06.2005. Gospodarstvo
Silosi VTC počeli preuzimati ječam i soju Virovitička tvrtka Silosi VTC jučer je počela preuzimati ječam i soju. Kako bi se osiguralo brže i kvalitetnije preuzimanje uroda radit će se u dvije smjene.
čitanja | Više >>>


30.06.2005. Grad
Gradsko vijeće: Kanalizacija ide, socijalni programi upitni Sa 12 glasova za gradski su vijećnici na današnjoj sjednici Vijeća podržali rebalans proračuna za 2005. godinu, koji je u odnosu na planirani, manji za 5,4 milijuna kuna. Kao što je i najavljivao, gradski HSS, a danas su ga podržali i SDP te LIBRA, glasovao je protiv, napominjući kako je i ove godine rebalans najviše oštetio socijalu, kulturu i obrazovanje, što bi, smatraju oporbeni vijećnici, trebala biti glavna stavka proračuna jer se direktno tiče građana.
čitanja | Više >>>

30.06.2005. Grad
Rokovo neradni dan? Kako bi se svim građanima omogućilo da na prikladan način proslave Dan grada i blagdan svetog Roka Gradsko poglavarstvo Virovitice preporučilo je poslodavcima da ga proglase neradnim danom.
čitanja | Više >>>

30.06.2005. Aktualnosti
Kiro ministar policije, Paja novi gradonačelnik !? Ono što se već danima pričalo po kafićima i političkim kružocima danas je objavio Večernji list. Gradonačelnik Ivica Kirin ozbiljni je kandidat za ministra policije. Početkom tjedna Kiro je u izjavi za Virovitica.net demantirao tu vijest kazavši kako se često sastaje s premijerom Sanaderom, ali da mu za tu mogućnost još nije rekao. «No, kod njega se nikada ne zna.», bio je tajanstven Kiro.
čitanja | Više >>>

30.06.2005. Aktualnosti
Što Radio Marija nudi Virovitičanima Mnoge je u Virovitici iznenadila vijest da je koncesiju za slobodnu radijsku frekvenciju odlukom Vijeća za elektroničke medije dobila Udruga Radio Marija. Virovitica je bila jedan od rijetkih gradova za čiju gradsku frekvenciju godinama nije bilo zainteresiranih koncesionara pa je natječaj bio stalno otvoren. Lokalni poduzetnici su, doduše, najavljivali mogućnost osnivanja nove radijske postaje, neki su prikupili i potrebnu dokumentaciju te izradili elaborate, ali su na kraju odustajali jer su smatrali da im se uloženo ne može vratiti onom brzinom kojom bi oni htjeli.
čitanja | Više >>>

29.06.2005. Zabava
Madredeus nagrađeni europskom pjesničkom nagradom. Portugalska skupina Madredeus nagrađena je sa Europskom pjesničkom nagradom (European Poetry Special Prize) na prvom internacionalnom izdanju Europe Festivala, koji će se održati 9. srpnja u talijanskom gradu Fermo.
čitanja | Više >>>


29.06.2005. Lokalni izbori 2005
Novi župan – Zvonimir Šimić, predsjednik Skupštine dr Feketić Danas je, nakon utemeljiteljske sjednice Skupštine za čelnog čovjeka Virovitičko-podravske županije izabran Zvonimir Šimić, predsjednik Županijske organizacije HSP-a i donedavni zamjenik virovitičkog gradonačelnika. Osim pet vijećnika njegove stranke i dva vijećnika HSU-a koji su činili treći blok njega je podržalo i 17 vijećnika koalicije HDZ/HSLS i predstavnik srpske nacionalne manjine. Virovitičko-podravska županija jedina je županija u Hrvatskoj koju će u naredne četiri godine voditi haespeovac i posljednja u kojoj je utemeljena nova vlast.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Aktualnosti
Orahovačko jezero presahnulo – turistička sezona propala Nakon što je u ponedjeljak u Parku prirode "Papuk" na orahovačkom jezeru popustio nasip, jezero je ostalo bez vode. Izgrađeno je 1964. godine kao odmaralište radnika OLT-a, Mio standarda i Saponije iz Osijeka. Prema izjavi očevidaca u ponedjeljak se oko 11.30 sati čula snažna detonacija iz obližnjeg kamenoloma "Radlovac". Pola sata nakon toga razina je vode brzo počela opadati.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Lokalni izbori 2005
U županiji vlast vjerojatno dijele HDZ i HSP Dvanaest sati prije održavanja ponovljene utemeljiteljske sjednice Skupštine Virovitičko-podravske županije još nije jasno tko će s kim koalirati, tko će koga podržati i tko će jesti u fotelju župana i tko će na kraju vladati Virovitičko- podravskom županijom. Kuloarske priče da su se HDZ i HSP dogovorili nije nam nitko mogao (ili želio) potvrditi.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Aktualnosti
Izgorjela garaža, dva auta i vrijedan alat U garaži vlasnika stanovnika mjesta Dolci kraj Orahovice veličine 12x10 četvornih metara prilikom varenja na automobilu Opel Corsa našičkih tablica buknuo je požar.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Grad
HSS neće podržati rebalans proračuna O prijedlogu rebalansa proračuna na današnjoj konferenciji za novinare govorili su Josip Novogardec i Branko Svoboda , predsjednik i tajnik Gradske organizacije HSS-a naglasivši da ga na sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za četvrtak neće podržati.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Aktualnosti
Dražen Kurečić novi predsjednik virovitičkog SDP-a Dražen Kurečić, diplomirani inženjer agronomije novi je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Virovitice. Njegov zamjenik je Tomislav Bokunić.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Gospodarstvo
Cijena pšenice mora biti 1,10 kuna po kilogramu Članovi Županijskog povjerenstva za praćenje provedbe otkupa tržnih viškova izrazili su nezadovoljstvo što do danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva nije prezentiralo model otkupa tržnih viškova pšenice roda 2005. godine. Ocjenjuje se da je nedopustivo da se oko otkupa pšenice ovogodišnjeg roda isključuju županije kao jedinice područne (regionalne) samouprave.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Lokalni izbori 2005
Mr Kseniji Plantak još jedan mandat Mr Ksenija Plantak , nije bilo dvojbe, ostat će na funkciji gradonačelnice Slatine još četiri godine. Volja je to birača Slatine – koalicija SDP/HSS/HNS kojoj je bila nositeljica osvojila je 51,01 posto glasova, ali i vijećnika Gradskog vijeća - od njih 15, 13 je glasovalo za.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Aktualnosti
Prijavite najuređeniji vrt Još samo dva dana ostalo vam je vremena da za projekt Hrvatske turističke zajednice «Volim Hrvatsku 2005» u izboru za najuređeniji okoliš prijavite svoj vrt ili vrtove vaših prijatelja i susjeda.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Zabava
Lako je ostati mlad – novi album grupe An Face Nakon zaokružene jedne faze glazbene karijere best of albumom izdanim 2002. godine, riječka skupina En Face objavljuje novi album. Početkom srpnja u prodaji će se naći kolekcija od 10 novih pjesama simbolično naslovljena «Lako je ostati mlad» - izvijestio nas je Dallas Records.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Slatina
Logopedski tretmani u Slatini Slatinski Crveni križ tijekom ljeta organizira logopedske tretmane za djecu koja imaju probleme u glasovno - govornoj komunikaciji i poziva sve roditelje s područja Slatine da u petak, 1. srpnja u 9 sati dođu u Crveni križ Slatina (zgrada u dvorištu preko puta policije) na prvi sastanak. Prednost imaju djeca predškolske dobi i lošijeg imovinsko-socijalnog statusa.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Gospodarstvo
U Niskogradnji obustavljen štrajk Štrajkaški odbor tvrtke Niskogradnja ( Marko Petrović , Boris Han , Zvonko Andrašić i Vlado Stubičar ) i direktor poduzeća Stjepan Jugović potpisali su sporazum prema kojemu je poslodavac preuzeo obvezu da svakom radniku isplati akontaciju plaće za srpanj u iznosu od 3.000 kuna – doznaje Večernji list.
čitanja | Više >>>

28.06.2005. Lokalni izbori 2005
Tko poziva vijećnike na utemeljiteljsku Skupštinu Virovitičko-podravske županije Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za upravu opstruirali su sazivanje konstituirajuće sjednicu Skupštine Virovitičko-podravske županije pa ćemo o svemu izvijestiti nadležne međunarodne institucije kako bi upozorili na funkcioniranje pravne države u Hrvatskoj – izjavio je danas Virovitca.netu Željko Pecek, predsjednik Kluba vijećnika koalicije HSS/SDP/HNS. Odgovnim za to smatraju predstojnika državne uprave Branka Gibu pa je Pecek od Vlade zatražio ga razriješi te dužnosti jer na vrijeme vijećnicima poslao pozive. Giba smatra da nije kriv jer je taj dio tehničkog posla trebale obaviti županijske službe. Župan Begović smatra da je po Zakonu o izborima to bio posao Branka Gibe.
čitanja | Više >>>