jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 »

11. mjesec 2004. godine


30.11.2004. Komentar
Junaci i antijunaci Valja čestitati gospođi Marti, onoj zabrinutoj majci i hrabroj ženi iz Slatine što je smogla snage suprotstaviti se čovjeku koji probleme rješava šakama, ucjenama, intrigama, podmetanjima, prevarama, prijetnjama i trgovinom – nudeći novac za ljudsko dostojanstvo. Valja joj čvrsto stisnuti šaku što je lokalnom moćniku, bogu i batini podravske ravnice i papučkih brda, javno rekla da ju njegov novac ne zanima. Ako će Slatina birati osobu godine onda je ona naša nominacija, kandidat obespravljenih i nemoćnih, ali poštenih i uznositih ljudi.
čitanja | Više >>>

30.11.2004. Slatina
Osječki zeleni: Spasite ergelu arapskih konja OSIJEK, 30. studenoga - Osječki zeleni uputili su prosvjedno otvoreno pisamo ministru poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petru Čobankoviću, županu Virovitičko-podravske županije Ivanu Begoviću i gradonačelnici Slatine Kseniji Plantak. U pismu pod nazivom SPASITE ERGELU
ARAPSKIH KONJA OD KLANJA Osječki zeleni pišu: «Bivši upravljači tvrtke VIAGRO d.d, odnosno poljoprivrednog dobra Višnjica, u selu pored Slatine, osim što su upropastili tvrtku, donijeli su i smrtnu presudu ergeli plemenitih arapskih konja. U Višnjici trenutno gladuje i čeka put u klaonicu kompletna ergela u kojoj se nalazi i 20 kobila i 5 pastuha. Među njima nalaze se i konji koji su bili hrvatski ponos na međunarodnoj izložbi u Veroni, 1996. godine.
čitanja | Više >>>


30.11.2004. Slatina
Slatinski invalidi: HDZ nas je uvrijedio Nismo izmanipulirani. Na sjednicu nas nisu doveli ni gradonačelnica niti Poglavarstvo, jer nismo dobili ni službeni niti neslužbeni poziv. Na sjednicu smo se dovezli samoinicijativno, kombijem koji nam život znači i omogućava sveprisutnost kako u kulturnim, tako i društvenim zbivanjima. Sjednicu smo pratili civilizirano. Incidentna ponašanja nisu naš stil života, piše u pismu koje je jučer Društvo distrofičara, invalida cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Slatine poslalo medijima, reagirajući na HDZ-ovo priopćenje za javnost – prenio je Večernji list.
čitanja | Više >>>

30.11.2004. Zabava
Vatra u Slatini 4., a u Virovitici 24. prosinca Najavljivana promotivna turneja vezana uz novi album Vatre «Prekid programa» i dalje se odvija odlično - izvjestio je danas Dallas Records. Nakon prvih nekoliko koncerata koji su bili izuzetno posjećeni, a publika i band fantastično raspoloženi, Vatra ne miruje. Nastavljaju s odličnim koncertima diljem Hrvatske najavljujući nove koncertne datume. Izvanredno zanimanje za Vatru dokazuju prepuni klubovi na live svirkama u Slavonskom brodu, Osijeku, Kninu, Zadru, Karlovcu, Puli, Koprivnici i, dakako, u Zagrebu, ali i daljnja odlična prodaja albuma.
čitanja | Više >>>

30.11.2004. Županija
čitanja | Više >>>

29.11.2004. Županija
HSS, HNS, HSLS, SDP, LIBRA i LS: Pripreme za gradnju bolnice ćemo nastaviti Projekt gradnje nove bolničke zgrade, u koju bi preselili bolesnici i zdravstveno osoblje Opće bolnice Virovitica koji još žive i rade u neuvjetnim barakama, nije našao mjesto u državnom proračunu za 2005., 2006. i 2007. godinu, istaknuto je na susretu novinara sa čelnicima županijskih koalicijskih stranaka: Željkom Pecekom (HSS), Dragutinom Vukušićem (SDP), Franjom Kukuruzovićem (HNS) i Zvonimirom Koićem (HSLS) koji su potvrdili da će, uz potporu LS-a i LIBRA-e, ipak nastaviti pripreme za ostvarenje investicije vrijedne oko 120 milijuna kuna – piše Večernji list.
čitanja | Više >>>


29.11.2004. Gospodarstvo
Potpisan novi ugovor o kreditiranju malog poduzetništva Virovitičko-podravski župan Ivan Begović i predstavnici Croatia banke, Erste&Steiermarkische banke te Privredne, Zagrebačke i Slavonske banke potpisali su novi ugovor o provedbi projekta «Lokalni projekti razvoja – poduzetnik» za Virovitičko-podravsku županiju ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna. Ugovor predviđa subvencioniranje kamata za kreditni potencijal od 60, 5 milijuna kuna. Županija će za te namjene izdvojiti 905.000 godišnje koliko i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Istodobno, potpisan je i ugovor između Virovitičko-podravske županije i Slavonske banke o kreditiranju projekata u poljoprivrednoj proizvodnji. Vrijednost kreditne linije je 20 milijuna kuna s kamatama od 5,2 posto. Poljoprivrednici zainteresirani za ovu liniju plaćat će kamate u visini od 4 posto, a ostatak od 1,2 posto subvencirati će županija.
čitanja | Više >>>

29.11.2004. Slatina
Nema zainteresiranih za ergelu konja u Višnjici Na drugoj javnoj dražbi za prodaju imovine tvrtke Viagro d.d. u stečaju održane na Trgovačkom sudu u Bjelovaru izlicitirano je nekoliko hektara poljoprivrednog zemljišta i gospodarske zgrade u Bistrici u vrijednosti 530.000 kuna. «Imovinu je izlicitirala jedna privatna osoba iz Slatine. Još nije uplaćena kupovnina pa imovinu još ne smatramo prodanom, odnosno kupljenom», rekao nam je stečajni upravitelj tvrtke Viagro Branko Valentić.
čitanja | Više >>>

29.11.2004. Županija
Hrvatski sabor – Ured predsjednika 5:4, prikupljeno 34.000 kuna U Športskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici u subotu navečer odigrana je humanitarna malonogometna utakmica između reprezentacije Hrvatskog sabora 2000.-2003. i Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, čiji je prihod bio namijenjen liječenju teško stradalog četrnaestogodišnjaka Tihomira Kunetića iz zagrebačke Dubrave.
Dječak sa teškim oštećenjem mozga i kralježnice već četiri godine liječi u KBC Rebro u Zagrebu. Za kupnju respiratora koji bi mu omogućio liječenje kod kuće treba izdvojiti oko 400 tisuća kuna. Do sada je prikupljeno 130.000 kuna, a donatori s područja Virovitičko-podravske županije otkupili su 1.700 ulaznica i pridodali još 34 tisuće kuna.
čitanja | Više >>>

29.11.2004. Zabava
Hladno pivo za školovanje pasa tragača Sportska dvorana virovitičke Tehničke škole izgledala je poluprazno, ali je bilo približno 700 ljudi. Prodano je više od 600 ulaznica što je za virovitičke prilike odlično, a možemo se pohvaliti da ćemo značajno sudjelovali u školovanju pasa tragača mina i njihovih vodiča. Riječ je o akciji «Siguran korak» koju organizira udruga «Pas u humanitarnom djelovanju».
Hladno pivo bilo je odlično. Dečki su svirali dva sata, promovirali album Šamar, ali nisu zaboravili ni mnoge stvari iz svoje petnaestogodišnje karijere.
čitanja | Više >>>

29.11.2004. Zabava
Party za ekipu Popularni pjevač iz Opatije Dražen Turina Šajeta nakon humanitarne gaže na malonogometnoj utakmici Hrvatski sabor – Ured predsjednika poslije večere za donatore održane u hotelu Šulentić obišao je naš grad u potrazi za zabavom. Domaćini su ga odveli u Bolero i Time. Unatoč narodnjacima Šajo se dobro proveo, spontano je zapjevao u Timeu nakon što je DJ pustio nekoliko njegovih stvari, dijelio autograme, fotografirao s fanovima, nekim je dečkima platio čak i upad u disco…
Šajo nije bio razočaran virovitičkim noćnim životom. «Nemojte biti ni vi. Ništa bolje nije ni u Opatiji», poručio je Šajo Virovitičanima.
Postavili smo mu i dva pitanja.
čitanja | Više >>>

26.11.2004. Zabava
Večeras humanitarni koncert Hladnog piva Večeras će u Sportskoj dvorani Tehničke škole humanitarni koncert održati grupa Hladno pivo. Karte se i danas, do početka koncerta, mogu kupiti u Kavani Nova. Dečki iz Hladnog piva sviraju u okviru akcije «Siguran korak», a sav netto prihod ide kroz akciju "Za siguran korak" u humanitarne svrhe, za školovanje pasa vodiča i pasa za razminiravane Hrvatske i prekvalifikaciju razvojačenih branitelja.
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Županija
Konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine Napokon, iz trećeg pokušaja, večeras je u Virovitici konstituirano Vijeće srpske nacionalne manjine. Za predsjednika Vijeća izabran je Staniša Žarković iz Virovitice, za zamjenika Mile Šajnović, a za potpredsjednike Ana Radišić, Dragan Dimitrijević i Mladen Vulić. Predstavnici u koordinaciji vijeća srpskih nacionalnih manjina bit će Staniša Žarković, Dušan Poznić i Dragan Dimitrijević.
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Aktualnosti
Humanitarna nogometna utakmica Sabor – Ured predsjednika U športskoj dvorani Tehničke škole u subotu će u 18 sati biti odigrana humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije Hrvatskog sabora 2000. – 2003. i reprezentacije Ureda Predsjednika Republike. Cilj akcije je prikupljanje novca za nabavu respiratora za potrebe u dječaka Tihomira Kunetića iz Zagreba, teško stradalog u prometu. Dječak već četiri godine leži u KBC Rebro s teškim oštećenjem mozga i kralježnice, a svu potrebnu njegu mogao bi dobiti kod kuće kada bi se kupio respirator vrijedan 400.000 kuna. U dosadašnjim akcijama prikupljeno je 130.000 kuna. Tvrtke Virovitičko-podravske županije otkupile su sve ulaznice za utakmicu, a posjetitelji koji to budu željeli i mogli svoj prilog će moći ostaviti posebnim kutijicama.
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Grad
Počelo rušenja breza u Gajevoj ulici Nakon što je proteklih dana srušen drvored borova u Kumičićevoj ulici danas je započelo rušenje stabala breza u Gajevoj.
Stabla se ruše temeljem odluke Gradskog poglavarstva, a na inicijativu građana. Stanovnicima te ulice breze su zadavale goleme probleme jer im je u kuće vjetar unosio lišće i sjeme, a veliki je broj stanovnika alergičan na polen. Osim toga u breze su stanište našle vrste stjenica koje su oslobađale neugodan miris.
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Aktualnosti
Razbio izlog, ukrao agregat Slatinski policajci Zdravko S. i Vitomir D. u srijedu oko 5 sati ujutro primijetili su da je na trgovini HGM razbijeno staklo na izlogu. Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ili više njih u razdoblju od utorka od 20 sati do oko 5 sati ujutro razbio duplo staklo na izlogu te ukrao agregat generator marke Honda. Materijalna šteta je procijenjena na 7900 kuna.
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Aktualnosti
Policija u Škodi našla 0,6 grama heroina Zbog osnovane sumnje da Hrvoje H. (27) posjeduje opojnu drogu policijska ophodnja je u srijedu oko 14.15 sati ispred caffe bara Web, u ulici Nikole Šubića Zrinskog pregledala njegov automobil Škodu Feliciju. Policajci su pronašli dvije korištene inzulinske šprice, sa tragovima heroina i 0,6 grama heroina.
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Aktualnosti
čitanja | Više >>>

25.11.2004. Kultura
Jadranki Đokić Nagrada hrvatskog glumišta Jadranka Đokić dobila Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji dramskih ostvarenja mladih umjetnica do 28 godina, i to za ulogu Glumice u predstavi "Gretica, str. 89" Lutza Hübnera, u režiji Roberta Raponje i izvedbi Istarskog narodnog kazališta iz Pule i Kazališta Virovitica i za ulogu Mlade Antigone u predstavi "Antigona, kraljica u Tebi" Tončija Petrasov Marovića u režiji Matka Raguža i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla 50. Splitskog ljeta.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net