jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 5 6 »

7. mjesec 2004. godine


31.07.2004. Zabava
Novo nagradno pitanje za nagradu butika

Točno u 20 sati završilo je i treće kolo nagradne igre koju Virovitica.net organizira u suradnji s butikom "Amadeus", a imena nagrađenih u drugom i trećem kolu bit će izvučena večeras u Caffe Paparazzu, a objavljena najkasnije sutra ujutro na Virovitica.netu. Objavili smo već i novo nagradno pitanje koje glasi: Koliko kolekcija godišnje izbacuje Amadeus jeans na tržište? Ako niste posve sigurni u odgovor na ovo nagradno pitanje, koje vam kao nagradu donosi remen po izboru, pročitajte naš tekst prenijet iz dnevnika Vjesnik "Zanimljivosti o robnoj marci Amadeus". U njemu se krije i odgovor koji očekujemo najkasnije do subote, 7. kolovoza, u 20 sati.

čitanja | Više >>>

31.07.2004. Županija
Volonteri s Papuka boravili u Virovitici

Jutros su Viroviticu boravili sudionici Međunarodnog volonterskog kampa Papuk 2004. Tridesetak mladih iz Francuske, Belgije, Češke, Švicarske, Mađarske, Irske i Nizozemske posjetili je Gradski muzej te samostan i crkvu Svetog Roka. Dobrodošlicu im je, na mostu ispred Dvorca Pejačević poželio direktor Turističkog ureda Josip Mikolčić, a kroz prošlost Virovitice provela ih je djelatnica muzeja Zrinka Studen uz pomoć studentice (na praksi u Turističkom uredu) Željka Ćorak koja je pripomogla u prijevodu na engleski.

čitanja | Više >>>


30.07.2004. Aktualnosti
PU Virovitičko-podravska danas zabilježila dva samoubojstva

Trideset sedmogodišnji Željko R. iz Slatine ubio se danas oko 14.25 sati u spavaćoj sobi svoje obiteljskoj kuću pucajući si u usta iz automatske puške AK-47 koju je nepovlasno posjedovao – izvijestila je večeras Policijska uprava Virovitičko-podravska. Dva sata ranije, oko 12,15 služba operativnog dežurstva Policijske postaje Virovitica zaprimila je telefonsku dojavu da se u mjestu Brezik na kućnom broju 4 nalazi obješeno truplo čovjeka u raspadajućem stanju. Očevidna ekipa je utvrdila je da se u sobi obiteljske kuće vlasništvo Zlatka K. (29) u neutvrđeno vrijeme objesila nepoznata osoba najvjerojatnije muškarac. Policija pretpostavlja da se radi o vlasniku kuće jer Zlatka susjedi nisu vidjeli od travnja.

čitanja | Više >>>

30.07.2004. Sport
Upitno spajanje NK "Virovitice" i NK TVIN?

U najnovijem broju Virovitički list piše kako, iako prvenstvo III. HNL (sjever) počinje 21. kolovoza, još uvijek se ne zna koji će trećeligaš igrati tu ligu - "Virovitica" ili TVIN. Naime, na sastanku održanom 19. srpnja, na kojemu su bili i virovitičk-podravski župan Ivan Begović i gradonačelnik Ivica Kirin, te predstavnici oba kluba, bilo je dogovoreno da će NK TVIN igrati u III. HNL, ali je dva dana kasnije NK Virovitica prijavio igranje u Trećoj ligi.
Na pitanje novinara Virovitičkog lista kada će se dogoditi najavljena "fuzija" dvaju gradskih nogometnih klubova predsjednik NK TVIN Željko Grizelj je odgovorio: "Još ne znam. Trebalo bi uskoro." O ovoj temi možete raspravljati i na našem FORUMU.

čitanja | Više >>>

30.07.2004. Županija
Potpisan Ugovor bespovratnoj potpori Fonda za regionalni razvoj

Virovitičko-podravski župan Ivan Begović i načelnici općina Čađavica, Gradina, Mikleuš, Pitomača, Suhopolje, Voćin i Zdenci te gradonačelnik Orahovice potpisali su jutros Ugovora o bespovratnoj potpori Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske. Riječ je o novcu namijenjenom razvoju komunalne infrastrukture, odnosno u konkretnim slučajevima sedam projekata za gradnju vodovoda i jedan za gradnju ceste do zone malog poduzteništva.

čitanja | Više >>>

30.07.2004. Gospodarstvo
Zanimljivosti o robnoj marci "Amadeus"

Današnji Vjesnik u svome on-line izdanju donosi zanimljiv tekst pod nazivom Amadeus uskoro i na poljskom tržištu u kome piše o tvrtki Amadeus M.A.J, jednom od najvećih hrvatskih proizvođača jeans i casual odjeće, koja je lani je ostvarila prihod od gotovo 80 milijuna kuna, a ove godine očekuje 20-postotni rast. Budući da je tvrtka Amadeus, koja godišnje na tržište izbacuje dvije kolekcije, sponzor naše nagradne igre i mislimo da vam tekst može pomoći da odgovorite na naša slijedeća nagradna pitanja pa ga prenosimo u cijelosti.

čitanja | Više >>>

30.07.2004. Aktualnosti
U noćašnjoj prometnoj nezgodi ozlijeđena tri mladića

Boris K. (21) iz Slatine teško je ozlijeđen u prometnoj nezgodi koju je sam noćas oko 1,45 sati izazvao u Jugovom Polju, vozeći pod utjecajem alkohola (1,50 g/kg). Putnici u njegovom automobilu Krunoslav M. (24) i Igor J. (25) lakše su ozlijeđeni. Policija je danas izvijestila da je Boris K. zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola u zavoju ispred kućnog broja 2 izgubio nadzor nad mercedesom i sletio u putni jarak, a zatim nastavio nekontrolirano kretanje po zelenoj površini sve dok prednjim lijevim dijelom vozila nije udario u drveni nosač električne mreže HEP-a ispred kućnog broja 6. Zadnji desni dio vozila istodobno je udario u betonski most ispred obiteljske kuće na broju 6.

čitanja | Više >>>


29.07.2004. Gospodarstvo
Virovitičko-podravska županija lani na drugom mjestu po zaradi u robnoj razmjeni s inozemstvom

"Od 21 hrvatske županije suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom lani su ostvarile samo njih tri, i to slavonske županije: Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska. Vrijednosno najveći suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom, od 112,07 milijuna dolara, lani je ostvarila Osječko-baranjska županija. Izvoz te županije iznosio je, naime, 419,19 milijuna dolara (gotovo 30 posto više nego u 2002.), dok je uvoz povećan za 23,7 posto, na 307,12 milijuna dolara. Slijedi Virovitičko-podravska županija, s povećanjem izvoza za 61,2 posto, na 111,5 milijuna dolara, uz istovremeni rast uvoza po znatno manjoj stopi od 33,4 posto, na 49,9 milijuna dolara. Vanjskotrgovinski suficit te županije tako je lani iznosio 61,6 milijuna dolara ili gotovo dvostruko više nego godinu dana ranije", piše današnji Glas Slavonije.

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Zabava
Tomislavu Kolecu single grupe "Vatra"

Tomislav Kolec iz Virovitice dobitnik je prvog (od pet!) singla grupe "Vatra" pod nazivom "Anđeo s greškom", koji Virovitica.net poklanja svojim posjetiteljima zahvaljujući Dallas Recordsu. Danas objavljujemo i novo pitanje: Tko je snimio fotografiju na naslovnoj stranici ovoga singla? Naravno, snimio je to jedan Virovitičanin, a ako niste posve sigurni kako mu je ime provjerite taj podatak OVDJE. Vaše odgovore očekujemo do četvrtka, 5. kolovoza, kada ćemo objaviti ime drugog dobitnika i novo nagradno pitanje. Nagrađeni svoj single mogu podići od petka u IE-centru, u Gajevoj 2. Radno vrijeme IE-centra je od ponedjeljka do petka od 9 do14 i od 17 do 19 i subotom od 9 do 14 sati.

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Grad
Objavljen program ROKOVA 2004.

Ovogodišnji program obilježavanja Dana Grada nazvan ROKOVO 2004. počinje u četvrtak, 5. kolovoza, zajedničkim koncertom Rodoljuba, Gradske glazbe, zbora Sv. Cecilije i zbora umirovljenika u Crkvi svetog Roka. Danas je službeno objavljen cjelovit program, kojim Grad Virovitica obilježava 770. rođendan. Trajat će od 5. do 16. kolovoza. U tome vremenu organizirano će biti niz kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja. Od najavljenih koncerata bit će održan koncert Mate Nikolin, Stjepana Jeršeka Štefa i Tamburaškog banda Ravnica u nedjelju, 8. kolovoza; zatim Zlatka Pejakovića, u subotu, 14. kolovoza; grupe Širok šor i Ćire Gašparaca, u nedjelju, 15. kolovoza i Vesne Pisarović na Dan Grada, u ponedjeljak, 16. kolovoza.
Cjelovit program obilježavanja Dana Grada dostupan vam je i naVirovitica.netu (ROKOVO 2004.), a redovito ćemo objavljivati i moguće promjene.

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Grad
Mladenka Vuković-Simonović na mjesto pročelnice Porezne uprave ipak došla u doba SDP-a

Gradski odbor SDP-a danas je priopćenjem reagirao na istup svoje bivše članice Mladenke Vuković-Simonović na sjednici Gradskog vijeća u utorak i njenu izjavu (odnosno kako je ona prenesena u dnevnom tisku!) da je postavljena na mjesto pročelnika Porezne uprave, Područni ured Virovitica za vrijeme HDZ-ove vlasti, bez ičije preporuke. "Gospođa Vuković-Simonović je na mjesto Pročelnika Porezne uprave, Područnog ureda u Virovitici, postavljena Uredbom tadašnjeg ministra financija Mate Crkvenca u veljači 2002.godine, dakle, niti u vrijeme HDZ-ove vlasti, kako bi ona željela, a niti je Mato Crkvenac bio član HDZ-a. Da li je i na čiju preporuku na to radno mjesto postavljena, najbolje zna ona osobno", piše u priopćenju virovitičkog SDP-a poslanog, kako piše, "u svrhu informiranosti građana i spriječavanja iznošenja ovakovih neistina i obmana".

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Grad
HNS i LIBRA: Rebalansom smo podržali projekte, a ne politiku HDZ-a i HSP-a

Vijećnici Libre i HNS-a su na sjednici Gradskog vijeća podržali rebalans proračina ne zato što podržavaju politiku vladajuće koalicije nego zato što podržavaju programe koji će se proračunom financirati. To je rečeno na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj jutros. O tome su govorili gradski vijećnici Nada Bartolić, predsjednica virovitičkog ogranka Libre i Robert Korotaj (HNS)."Bez obzira što vladajuća koalicija HDZ-a i HSP-a nakon neuspjelog prolaza rebalansa Proračuna na predzadnjoj sjednici Gradskog vijeća nije iskoristila spremnost oporbenih vijećnika za dogovor oko nekih pozicija sporazuma i prioriteta grada što bi stvorilo klimu međusobnog uvažavanja i tolerancije i bez obzira na upitnost hitnosti postupka kao i na ispravnost procedure podržali smo rebalans proračuna", kazali su.

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Grad
Mihael Biondić se vratio kući nakon operacije srca

Trogodišnji Mihael Biondić sa majkom Željkom vratio se kući nakon dvadeset dana provedenih u Klinici LKH u austrijskom Grazu. Tim liječnika ondje je mališanu operirao srčane zaliske kako bi mu uklonili srčane mane, koje su mu liječnici, uz Downow sindrom, dijagnosticirali odmah po rođenju. Mihaelove treće velike operacije platio je HZZO, no ostatak – put, te majčin boravak sa Mihaelom omogućili su brojni dobrotvori, virovitičke ustanove, poznanici i prijatelji. "Sakupilo se oko dvije tisuće eura, taman koliko nam je trebalo. Bez pomoći dobrih ljudi ne bi uspjeli i zato im od sveg srca hvala", kaže mama Željka.

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Kultura
Osniva se mreža lokalnih kazališta?

Kako piše današnji Jutarnji list ideju ravnatelja karlovačkog gradskog kazališta Zorin doma Zvonimira Ilijića o umrežavanju kazališta, podržali su njegovi kolege iz Požege, Virovitice, Vinkovaca, Zagreba, Pule i Šibenika.
"Riječ je uglavnom o kazalištima koja su financirana iz sredstava lokalne samouprave i ne mogu samostalno imati mnogo kvalitetnih projekata. "Povezivanjem bismo mogli stvarati zajedničke produkcije kojima bi u startu bilo osigurano dvadesetak izvedbi u kazalištima mreže, ali i razmjenjivati iskustva u rješavanju problema", rekao je Zvonimi Ilijić, napominjući da je moguće da Zorin dom, kao inicijator i pokretač mreže, postane njezino sjedište, zbog povoljnog prometnog položaja Karlovca i tehničke opremljenosti kazališta koja je na mnogo boljem nivou od nekih gradova unutar ove skupine.

čitanja | Više >>>

29.07.2004. Aktualnosti
Školske knjige neće doći u Viroviticu 1. kolovoza, ali doći će na vrijeme!

Iako je Zakonom o udžbenicima određeno da školski udžbenici moraju biti u knjižarskoj mreži mjesec dana prije početka školske godine - što znači do 1. kolovoza jer škola počinje 1. rujna! – u virovitičkim knjižarama podjela naručenih školskih knjiga počet će nešto kasnije. Anketirali smo sve gradske knjižare u kojima se moglo naručiti knjige i svuda nas uvjeravaju da gužvi i problema ne bi trebalo biti. Neke knjige, prije svega manjih izdavača, već su stigle a uskoro očekuju i ostale. A što se tiče cijena – one su onakve kakve su bile u Katalozima udžbenika što su ih roditelji imali na uvid kada su naručivali knjige.

čitanja | Više >>>

28.07.2004. Zabava
Novosti iz Dallas Recordsa na Virovitica.netu

Virovitica.net će od danas u rubrici Zabava objavljivati sve novosti vezane uz diskografsku kuću Dallas Records. Objavljivali smo to i do sada, ali ne tako redovno i sustavno. Osim vijesti o novim izdanjima, promocijama, nastupima, i koncertima organizirat ćemo i nagradne igre u kojima ćete imati prilike osvojiti kao što su promotivni CD-i ili ulaznice za koncerte. Danas donosimo vijest o hrvatskom i slovenskom izdanju novog albuma Dine Merlina «Burek», najavu nastavka ljetne turneje hrvatsko-bosansko-američke skupine Emir & Frozen Camels i najavu novog singla, albuma i DVD-a skupine LAIBACH koji bi se u trgovinama trebali pojaviti 13. rujna.

čitanja | Više >>>

27.07.2004. Kultura
Virovitička Češka beseda na Dožinkama u Končanici Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i supokroviteljstvo Bjelovarsko-bilogorske županije u Končanici je ovoga vikenda, u organizaciji Saveza Čeha i češke besede Končanice, održan program Žetvenih svečanici, popularnih Dožinki, najveće kulturne manifestacije češke manjine u Hrvatskoj. Na ovoj priredbi koja je, prema riječima Leonore Janota, predsjednice Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, "simbol zajedništva, ponos nacionalne pripadnosti i dokaz očuvanja kulturne baštine češke nacionalne manjine" nastupila je i ove godine i Češka beseda iz Virovitice.
čitanja | Više >>>

27.07.2004. Županija
HSS na čelu županijskih, a SDP nositelj gradskih lista

Na čelu koalicijske liste HSS/SDP na sljedećim lokalnim izborima za Skupštinu Virovitičko-podravske županije bit će haeseovac. Uz Virovitičko-podravsku županiju haesesov čovjek vodit će liste u još šest ili sedam županija. To je današnjem Vjesniku izjavio Željko Pecek, član Predsjedništva HSS-a i glavni pregovarač te stranke. HSS se, piše Vjesnik unaprijed odrekao vrha zajedničkih lista u gardovima, ali za uzvrat očekuje da njegovi kandidati «pokriju» vodeća mjesta u velikom broju općina u kojima je HSS tradicionalni vrlo snažan. Vjesnik dalje piše kako Pecek nije siguran da će sve biti idealno. «U pojedinim se općinama i gardovima, kaže, vjerojatno neće moći izbjeći nesporazumi i nezadovoljstva nekih SDP-ovaca i HSS-ovaca, uvjerenih da su baš oni najzaslužniji da budu na vrhu ili pri vrhu zajednički listi. Cijeli članak možete pročitati na on line izdanju Vjesnika.

čitanja | Više >>>

27.07.2004. Grad
SDP: «Komedijaška sjednica na kojoj je HDZ imao deset vijećnika»

Gradski odbor SDP-a priopćenjem je, nedugo nakon završetka današnje sjednice Gradskog vijeća, prokomentirao njen tijek budući da ju je njihov jedini preostali vijećnik Mate Vukušić napustio odmah nakon aktualnog sata. Ocjenjujući da su ga «vladajući diktirali komedijaški», u SDP-u kažu da je to bio samo nastavak sjednice održane 29. lipnja, jedino što je, za razliku od tada, danas HDZ imao najmanje deset vijećnika i jednog iz HSP-a pa donošenje odluka niti u jednom trenutku nije bilo upitno. «Dvoje isključenih vijećnika SDP-a, Branko Car i Mladenka Vuković-Simonović, sada kao "nezavisni" vijećnici, glatko su podržali HDZ i HSP i time ogolili političku scenu u Virovitici. Dakle, očito je da SDP niti do sada nije podržavao vladajuću garnituru već su to činili navedeni vijećnici koji su, između ostalog, zato i isključeni iz SDP-a", piše u priopćenju iz SDP-a.

čitanja | Više >>>

27.07.2004. Grad
Lanšćak smijenjen, dr. Feketić novi predsjednik Gradskog vijeća

Zlatko Lanšćak (HSS) danas je smijenjen s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Virovitice, a na to mjesto imenovan je dr. Stjepan Feketić (HDZ), dosadašnji zamjenik predsjednika. Novi zamjenik je Boris Hlavati (HSP). Prihvaćen je danas i rebalans gradskog proračuna te odluka o zaduženju kod Fonda za regionalni razvoj za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni II. No, HSS i NGL, koji smatraju da je i odluka o razrješenjima i imenovanjima i odluka o rebalansu protivna Statutu i Poslovniku, vjerojatno će tražiti novo pravno tumačenje i pokušati dovesti u pitanje sve današnje odluke.

čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net