jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Auto sajam i buvljak od 18. ožujka ponovno na prostoru Visoke škole
Ministar Tolušić otvorio konferenciju Budućnost hrvatske drvne industrije
Uređuje se biciklističko odmorište u Špišić Bukovici
HALMED: Sumnja na krivotvorene serije lijeka Levitra
Organizacije civilnog društva pozvale EU da zaštiti novinare i građane koji traže informacije
Pusić: Nečuveno je da predsjednica govori protiv Ustava vlastite zemlje
Započeo pilot projekt besplatnog taksi prijevoza žena oboljelih od raka
  FlashNews:
« 1 2 3 4 5 6 »

4. mjesec 2004. godine


15.04.2004. Grad
«VIROEXPO» d.o.o bez članova gradskog Poglavarstva Gradski poglavari odbili su danas inicijativu Virovitičko-podravske županije da se uključe u osnivanje društva «Viroexpo d.o.o», koju im je uputila Virovitičko-podravska županija kako bi, piše u pismu namjere, profesionalnije pristupila organizaciji i djelovanju sajma.
čitanja | Više >>>

15.04.2004. Županija
U lipnju počinje izgradnja nove Strukovne škole Za tridesete dana u Virovitičko-podravskoj županiji očekuje se građevinska dozvola za izgradnju nove zgrade Strukovne škole pa se početak radova očekuje krajem školske godine, odnosno krajem lipnja ove godine. Vrijednost nove škole je oko 27,5 milijuna kuna.
čitanja | Više >>>

15.04.2004. Kultura
Virovitički suveniri na zagrebačkoj izložbi Pisanice pod šifrom «Virovitica» izložene su na izložbi suvenira u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Riječ je o suvenirima pristiglim na natječaj za izradu autorskog suvenira koji je raspisala Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Etnografskim muzejom. Naše pisanice nalaze se među trinaest suvenira koje je stručno Povjerenstvo izdvojilo kao uspješnije i nagradilo priznanjem.
čitanja | Više >>>

15.04.2004. Kultura
U Boomu nova izložba slika U caffe baru «Boom» večeras je otvorena izložba slika zagrebačke slikarice, dizajnerice i kostimografkinje Staše Šahhman Šmit. Izloženo je 25 radova mlade umjetnice za koju je akademska slikarica Nina Režek Wilson u katalogu napisala da je u slikarstvu vodi jaki subjektivni intuitivni , iskrenim emocijama nabijeni pristup. Ovo je, inače, Stašina prva samostalna izložba, a u «Boomu» će biti otvorena do 15.svibnja.
čitanja | Više >>>

14.04.2004. Aktualnosti
Izvanredna obrana od poplave na Breznici Izvanredne mjere obrane od poplava u Virovitičko-podravskoj županiji proglašene su na potoku Breznici kod sela Žubrica, u slivu Županijskog kanala. No, potok se nije izlio. Unatoč kiši što je neprestano padala cijeloga dana vodostaj u potoku se snižavao, i to prosječno centimetar do dva na sat. Već oko podneva vodostaj je pao na 280 centimetara ali izvanredne mjere nisu bile ukinute budući da je u brdskom dijelu Virovitičko-podravske županije padala kiša.
čitanja | Više >>>

14.04.2004. Gospodarstvo
Predstavljene Vinske ceste Novi turistički proizvod Virovitičko-podravske županije je mreža vinskih cesta koju je danas predstavnicima obrtničkih komora sjeverozapadne Hrvatske predstavio inicijator, dožupan Antun Mihoković. Ideja je da se u Orahovici, Slatini, Virovitici i Pitomači uredi i opremi po jedna vinska cesta sa pripadajućim turističkim sadržajima.
čitanja | Više >>>

14.04.2004. Kultura
Generalka u Kazalištu Virovitica Večeras je u Kazalištu Virovitica održana javna generalna proba predstave za mlade "Trg ratnika". Na javnoj generalki bili su maturanti virovitičke Gimnazije koji su nakon predstave o njoj razgovarali s dramaturgom Jasenom Bokom, redateljem Draženom Ferenčinom i glumcima Helenom Minić i Goranom Košijem.
čitanja | Više >>>

14.04.2004. Zabava
Otvoren LAN PARTY Državni tajnik Minstarstva prosvjete i sporta Republike Hrvatske Želimir Janjić otvorio je večeras u zgradi buduće Knjižnice i čitaonice (bivši TVIN-ov salon) 5. DIV LAN PARTY, tradicionalno okupljanje informatičara – gamera. U Virovitici se okupilo osamdesetak informatičara iz cijele Hrvatske koji će družiti u naredna četiri dana.
čitanja | Više >>>

14.04.2004. Gospodarstvo
Graditelji nude stručnu pomoć lokalnim vlastima Iz Županijske gospodarske komore Virovitica danas su virovitičko-podravskom županu Ivanu Begoviću upućeni zaključci sa 22. sjednice Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja, HGK – Županijske komore Virovitica, održane 07. travnja 2004. godine kako bi župan o njima izvijestio kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika.
čitanja | Više >>>

13.04.2004. Aktualnosti
Ab ovo Lanšćak je otvorio novu stranicu u svojoj političkoj karijeri. Otvorio je time i novu stranicu u političkom životu Grada. I formalno, sada smo dobili manjinsku vladu, koja će, tvrdi gradonačelnik, opstati do izbora – Lanšćaku i njegovim «mentorima» unatoč. No, nije mi namjera ovaj prvi komentar na novodizajniranoj stranici Virovitica.net-a potrošiti na gradske političke igre. Želim progovoriti o novom Virovitica.net-u.
čitanja | Više >>>

13.04.2004. Grad
Kakav je gradonačelnik, takav će biti i grad U subotnje jutro virovitičkog gradonačelnika Ivicu Kirina zatekli smo u njegovom uredu na Trgu kralja Tomislava bez kravate i odijela, ali zatrpanoga papirima. Prvi travnja bilo je točno godinu dana otkako je sjeo u gradonačelničku fotelju.
čitanja | Više >>>

13.04.2004. HSS
EKSKLUZIVNO! Lanšćak se vratio u HSS Ovaj puta nije u pitanju prvotravanjska šala: nakon što je, kao predsjednik HKDS-a, izveo stranku iz vladajuće virovitičke koalicije, Zlatko Lanšćak, još uvijek aktualni predsjednik Gradskog vijeća, sada je izašao i iz HKDS-a i vratio se u HSS «sa ciljem jačanja političkih opcija koje će u budućnosti konačno pokrenuti Viroviticu».
čitanja | Više >>>

13.04.2004. HSS
HSS će tužiti gradonačelnika Kirina Na današnjoj konferenciji za novinare HSS-a predsjednik Županijske organizacije Željko Pecek smjenu upraviteljice Gradske tržnice Vesne Daloš nazvao je političkim nasiljem te je okarakterizirao kao diskriminaciju prema osobi koja ima drugačije političko uvjerenje. HSS je angažirao odvjetnika i platit će sve troškove postupka koji bi Vesnu Daloš vrati na radno mjesto s kojega su je otjerali. Pecek je najavio i tužbu protiv gradonačelnika Ivice Kirina.
čitanja | Više >>>

13.04.2004. Kultura
Kazalište Virovitica otvorilo Kazalište Virovitica danas je u zagrebačkom Gradskom kazalištu «Žar ptica» mjuziklom za djecu «Mačke» otvorilo 4. «NAJ, NAJ, NAJ festival», jedan od najjačih hrvatskih festivala dječjih kazališta. Na «NAJ, NAJ, NAJ festivalu» Kazalište Virovitica prisutno je od samoga početka 2001. godine. Prve godine Kazalište Virovitica na «NAJ, NAJ, NAJ festivalu» nastupilo je predstavom «Tajni prijatelji», a prošle godine predstavili su se «Bijelim jelenom» Vladimira Nazora, u režiji Dubravka Torjanca.
čitanja | Više >>>

10.04.2004. Grad
Virovitički HSLS darivao obitelj Ferenčeš Uoči svakog Uskrsa virovitički HSLS obraduje jednu socijalno ugroženu obitelj u Virovitici. Ove godine, na preporuku Centra za socijalni rad, odabrana je obitelj Dragutina i Petre Ferenčeš u kojoj odrasta šestero djece. «Želimo im omogućiti bar radost blagdana, obiteljsko okupljanje za stolom, priuštiti im ono što sami vjerojatno ne bi mogli», ističe predsjednik ogranka Antun Mihoković.
čitanja | Više >>>

10.04.2004. Aktualnosti
"Ne u moje ime" Virovitičani su u subotu potpisivali peticiju «Ne u moje ime» kojom su se priključili akcijama protiv rata u Iraku. Peticijom se iskazuje protivljenje aktivnog sudjelovanja Hrvatske u ratu, davanje podrške vojnoj okupaciji Iraka i slanja hrvatskih vojnika u Irak. Vojno sudjelovanje u ovoj avanturi SAD-a značilo bi priključivanje maltretiranju civila i svih onih koje okupacijske snage proglase teroristima, a ni na koji način ne bi pomoglo u obnovi Iraka ili uspostavi normalnih uvjeta življenja", piše u letku koji je dijeljen potpisnicima peticije..
čitanja | Više >>>

08.04.2004. HSS
«Hrvatsko srce» dijeli uskršnje darove Članice «Hrvatskog srca», organizacije žena u okviru Hrvatske seljačke stranke, danas su ravnatelju virovitičkog Učeničkog doma Stjepanu Brlasu predale uskršnji dar – televizor! Sutra će darivati i Osnovnu školu «Virovitica», i to dvjema glazbenim linijama.
čitanja | Više >>>

08.04.2004. Grad
Radovi pred Robnom kućom pri završetku Na Trgu dr. Franje Tuđmana danas je započelo asfaltiranje rubova uz novo opločenje ispred Robne kuće. Virovitička «Niskogradnja» asfaltirat će oko tisuću četvornih metara na kojima nisu mogle biti postavljene nove pločice, budući da će na tome dijelu biti proširen kolnik.
čitanja | Više >>>

08.04.2004. Grad
«Uskrs za Vukovar» U utorak je završila humanitarna akcija «Uskrs za Vukovar» u kojoj su članovi Hrvatske mladeži, Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i Frame prikupljali odjeću, hranu i novac za pomoć Vukovarcima. Kamion sa prikupljenim sredstvima otpremljen je jučer u Vukovar.
čitanja | Više >>>

07.04.2004. Županija
Najbolji na LIDRANU osnovnih škola U Virovitici su održani županijski susreti učenika osnovnih škola LIDRANO 2004. Domaćin ovogodišnjih susreta bila je Osnovna škola Vladimira Nazora Virovitica. Samo na Virovitica.netu možete pročitati nagrađene radove.
čitanja | Više >>>