jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 4 »

8. mjesec 2003. godine


31.08.2003. Zabava
Kiša omela natjecanje konjskih zaprega Kiša koja se danas, nakon gotovo šestomjesečne suše, spustila nad Virovitičko-podravskom županijom omela je natjecanje konjskih zaprega na imanju Branka Tkalčeca u Otrovancu.
Na susret nazvan "U posjet starim vremenima" u Otrovanec stiglo je sedam konjskih zaprega iz različitih dijelova Hrvatske, no, uspjeli su tek, unatoč kiši, prodefilirati do Pitomače i nazad. Kada se trebalo održati natjecanje Otrovanec je zapljusnula kiša.
čitanja | Više >>>

31.08.2003. Grad
Ljubičić: "Duh zlouporabe postao stil političara" Predsjednik županijske organizacije Hrvatskog bloka - Pokreta za modernu Hrvatsku, Ivan Vlatko Ljubičić u današnjem je priopćenju za javnost komentirao vijest da je predsjednik Županijske Skupštine Josip Novogradec, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Željko Tomljanovića 28. kolovoza obišao radnike koji su asfaltirali 920 metara ceste do Prvog virovitičkog ribnjaka. "Ali gle čuda! Povodom završetka radova Josip Novogradec najavljuje subotnje druženje u organizaciji gradskog HSS-a. Zašto onda nije i došao ispred gradskog HSS-a, a ne s Ravnateljem Županijske uprave za ceste kao predstavnik Županije?", pita se Ljubičić u priopćenju i zaključuje da je ovo "primjer koliko je duh zlouporabe postao stil naših političara".
čitanja | Više >>>


31.08.2003. Grad
Osnovane dvije nove župe u Virovitici Svečanim misama u prigradskim naseljima Taborište i Milanovac, koje je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević osnovane su danas u Virovitici dvije nove župe.
"Župa Blaženog Alojzija Stepinca i svetog Leopolda Mandića u Taborištu odraz su potrebe za boljim pastoralom medu vjernicima, za intezivniju brigu o duhovnom životu na tim područjima", piše u dekretu o osnivanju župa kojeg potpisuje biskup Škvorčević, a koji je danas stupio na snagu.
čitanja | Više >>>

31.08.2003. Grad
Nova cesta u Čemernici Jutros su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Mjesnog odbora Čemernica Zdravko Blažević u tom virovitičkom prigradskom naselju otvorili 150 metara novoasfaltirane ceste u ulici koja će uskoro nositi ime kardinala Franje Kuharića. Cestu je izgradilo slatinsko poduzeće Z-GRAD, a 70.000 kuna za cestu i za izgradnju niskonaponske mreže plaćeno je iz gradskog proračuna.
čitanja | Više >>>

30.08.2003. Grad
Spomen na oslobađanje Jasenaša U spomen na 2. rujna 1991. godine kada su hrvatski branitelji ušli u selo Jasenaš, na mjesni dom u središtu toga sela Grad Virovitica i virovitički branitelji postavili su spomen-ploča. Danas su je na prigodnoj svečanosti na kojoj su se okupili predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradski dužnosnici i branitelji virovitičkog kraja, otkrili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Mjesnog odbora Jasenaš Tomo Ojdanić. Na posljednje kolovoške i prve rujanske dane prije dvanaest godina podsjetio je Zvonko Kožnjak. On je naglasio da je to bila prva organizirana akcija tadašnjeg Zbora narodne garde i policije u Republici Hrvatskoj, a vrlo je značajna jer je njome otklonjena opsanost od napada na Grad Viroviticu.
čitanja | Više >>>

30.08.2003. HSS
Druženje na Prvom ribnjaku Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke organizirala je danas druženje na Prvom virovitičkom ribnjaku. Povod za okupljanje bio je završetak radova na asfaltiranju 920 metara ceste do tog virovitičkog izletišta. Druženje je bilo i radno. Članovi HSS-a, uz pomoć prijatelja i kolega iz drugih stranaka koji su se odazvali njihovom pozivu, očistili su i dio šikare oko Prvog ribnjaka te postavili četiri nova stola i klupe. Izletnike, između ostaloga, žele u budućnosti privući na ovo mjesto i Poučnom stazom kroz Bilogoru. Njeno uređenje je počelo upravo danas jer će Prvi ribnjak biti polazna točka te eko-staze kojom se želi pokazati bogatstvo flore i faune virovitičke Bilogore.
čitanja | Više >>>

29.08.2003. HSS
Optimističke najave sa pressice HSS-a Projekt izgradnje hladnjače za voće i povrće u Virovitici, i to hladnjače regionalnog značaja, najvjerojatnije će biti prihvaćen u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva. Jučer su otvorene ponude u Ministarstvu i ponuda Virovitičko-podravske županije ima velkih izgleda da bude prihvaćena i da Ministarstvo sufinancira taj projekt. Osim toga, Virovitičko-podravska županija mogla bi iz tekuće rezerve državne blagajne dobiti 1,5 milijuna kuna kako bi isplatila bivše zaposlenike općine i gradova, očito nezakonito otpuštene početkom devedesetih godina. Sa županijskom vlašću Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo potpisat će dva milijuna kuna vrijedan ugovor o uključivanju Županije u program kreditiranja poduzetništva mladih žena i poduzetnika-početnika.
Te dobre vijesti priopćio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Željko Pecek.
čitanja | Više >>>


29.08.2003. Slatina
Slatina osniva novo radijsko poduzeće Gradsko vijeće danas se suglasilo s prijedlogom da Grad Slatina, kao jedan od najmanje tri suvlasnika, osnuje trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću za informativnu i radijsku djelatnost, koje će se javiti na javni natječaj za gradsku radijsku koncesiju.
Javni natječaj za davanje koncesije raspisao je Hrvatski zavod za telekomunikacije i Vijeće za radio i televiziju 27. srpnja, a rok za prijavu je zaključno sa 23. rujna. Kako se poduzeće «Marinianis», kojemu koncesija istječe 31. prosinca ove godine, neće javljati na natječaj, a slatinska gradska vlast procjenjuje da je nužno sačuvati gradsku koncesiju, vijećnici su se suglasili da Grad istupi iz suvlasništva u «Marinianisu» i s vlastitom tvrtkom zatraži koncesiju za radijsku djelatnost.
čitanja | Više >>>

29.08.2003. Aktualnosti
Teško ozlijeđen u Zastavi 128 Teške tjelesne ozljede zadobio je Tihomir B. (42) iz Virovitice u prometnoj nesreći koja se dogodila u 00,45 sati u Ulici Pavla Radića u Cabuni. On se nalazio kao putnik u osobnom automobilu Zastava 128 kojim je upravljao Ivan Š. (19) iz Budanice. Vozeći pod utjecajem alkohola neprilagođenom brzinom, Ivan Š. prešao je sa svojim vozilo na lijevu stranu ceste upravo kad je iz suprotnog pravca naišlo teretno vozilo kojim je upravljao Damjan Š. (26). U izravnom sudaru nastala je materijalna šteta od oko 15.000 kuna, a ozlijeđenom Tihomiru B. pomoć je ukazana u Opcoj bolnici Virovitica.
čitanja | Više >>>

29.08.2003. Aktualnosti
Požar u Cabuni Na imanju Zorana Holeca (25) u Cabuni oko 14,30 sati zapalila se šupa, štagalj za sijeno i štala. Holec i njegov budući tast Nikola Gluščić radili su na završnom dijelu povišice na novim gospodarskim zgradama u dvorištu, ravnajući i vareći željezo. Žar od aparata za varenje odletjela je pred štagalj, gdje je planulo malo sijena, a zatim se vatra proširila i izgorjeli su štagalj, štala i šupa, berač za kukuruz i utovarna prikolica, 200 bala slame i 50-60 metara sijena te tri sušare za duhan sa 16 kutija suhog duhana.
čitanja | Više >>>

28.08.2003. Grad
Završeno asfaltiranje ceste do Prvog ribnjaka Radnici poduzeća "Cesta" d.o.o. danas su završili asfaltiranje 920 metara duge ceste do Prvog virovitičkog ribnjaka.
Kako smo već pisali u tekstu Priprema za asfaltiranje ceste do Prvog ribnjaka, oko 400.000 kuna za ovu cestu izdvojila je iz kredita Županijska uprava za ceste, a preostalih 360.000 kuna osigurale su "Hrvatske šume".
Radnike su danas posjetili i predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec i ravnatelj Županijske uprave za ceste Željko Tomljanović. Dečkima su odnijeli pivo, a novinarima koji su ih na njihov poziv pratili, najavili su i subotnji događaj na Prvom ribnjaku koji priprema Hrvatska seljačka stranka, čiji su članovi ovi dužnosnici. HSS, naime, povodom završetka asfaltiranja ceste organizira druženje na Ribnjaku, a ujedno će time označiti i početak uređivanja poučne staze na Bilogori.
čitanja | Više >>>

28.08.2003. Grad
Uredništvo vijesti opet Kao što smo i obećali, točno nakon deset dana vraćamo se s "kolektivnog" godišnjeg odmora u svakodnevicu virovitičkog javnog života.
Nadamo se da vas ovaj kraći prekid nije udaljio od naših stranica i da ćete se brzo naviknuti da vam www.virovitica.net bude opet među "favoritima". Listajući arhive novina i čitajući druge virovitičke portale, primjećujemo da nismo mnogo toga propustili jer je "top tema" i dalje ona o kojoj smo mi među prvima (ako ne i prvi!) pisali - autobusni kolodvor! Kako vi koji događanja u Virovitici pratite isključivo putem virovitica.net-a ne biste ostali uskraćeni, opširnije ćemo vas izvjestiti što je o toj temi ovih dana bilo rečeno i zbog čega su se u Gradskom poglavarstvu nudile i ostavke.
čitanja | Više >>>

18.08.2003. Aktualnosti
Uredništvo Vijesti na kolektivnom godišnjem odmoru VIROVITICA, 18. kolovoza - Uredništvo Vijesti www.virovitica.neta od danas je na kolektivnom godišnjem odmoru! To znači da u narednih desetak dana nećemo ažurirati stranicu vijesti, no, i dalje vam je virovitica.net otvoren - možete pretraživati arhivu, pogledati kako smo proslavili Dan Grada, komentirati i raspravljati na Forumu, upisivati se u Knjigu gostiju... Istina je da nije baš uobičajeno da cijela redakcija istovremeno ode na godišnji odmor, ali budući da ovu stranicu svi radimo volonterski, nadamo se da nam nećete zamjeriti na toj "slobodi" i da nas nećete napustiti. Za deset dana nastavljamo. Hvala vam na razumjevanju.
čitanja | Više >>>

17.08.2003. Zabava
Giuliano posjetio bolnicu Poznati splitski pjevač Giuliano, koji je sinoć pred više tisuća ljudi održao sjajni koncert na središnjem virovitičkom trgu, danas poslije podne posjetio je Kiruški i Dječji odjel virovitičke Opće bolnice.
Razgovarao je s pacijentima i zaposlenicima u Bolnici, odnio im na poklon voće i slastice, a sve, kako je rekao, u cilju da se skrene pozornost javnosti na stanje u hrvatskom zdravstvu.
čitanja | Više >>>

17.08.2003. Grad
Pušten u rad novi odašiljač Radio Virovitice Na lokaciji Kota Kaza iznad Milanovca danas u podne gradonačelnik Ivica Kirin pustio je u rad novi odašiljač Radio Virovitice snage dva kilovata.
Novi odašiljač korak je ka ostvarivanju tehničkih pretpostavki za čujnost virovitičkog radija na području cijele Virovitičko-podravske županije. Nakon izgradnje temeljnog odašiljača, izgradit će se tijekom rujna sustav za pokrivanje slatinskog, a zatim u listopadu i za pokrivanje kvalitetnim signalom orahovačkog podrucja. Cijela investicija vrijedna je 400.000 kuna, a novac je osigurao Informativni centar Virovitica uz kredit Slavonske banke.
čitanja | Više >>>

16.08.2003. Grad
Veselo do jutra Nakon što je odrađen svečani dio programa proslave Dana Grada slavlje se preselilo na gradske ulice, u samo središte grada, gdje je preko puta Robne kuće bila postavljena velika pozornica.Veselo je bilo i u Opecovom šatoru pored buduće knjižnice i čitaonice, te na prostoru ispred buduće Knjižnice gdje se od ranih popodnevnih sati dijelio meso vola teškog 490 kilograma.Točno u ponoć zapalilo se nebo nad Viroviticom! Gorjelo je deset minuta i to zahvaljujući vatrometu koji je Gradu za rođendan poklonio "Trgocentar". Nakon vatrometa gradskim ulicama pojurilo je, uz zvuk sirene, vatrogasno vozilo. Vatru koju su na trgu "zapalili" Giuliano i vatromet, vatrogasnim vozilom stigla je gasiti - "Vatra", virovitička rock skupina, koja je zapravo samo "dolila ulje na vatru" pa je na trgu plamtjelo do dugo u noć.
čitanja | Više >>>

16.08.2003. Grad
Sveta misa i procesija Svečanom svetom misom koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević danas su blagdan svoga zaštitnika proslavili i vjernici virovitičke župe Svetog Roka.
U propovijedi požeški biskup je pozvao vjernike da "sve učine da ova zemlja ne bude bez duše".
"Ovo treba biti zemlja u kojoj će svatko pronaći svoju slobodu. Prava sloboda nastaje kada se prestraje živjeti za sebe a počinje živjeti za drugog", poručio je biskup Škvorčević.
Sveta misa završila je procesijom gradskim ulicama u kojoj su uz vjernike bili i predstavnici gradskih i županijskih vlasti, te gosti koji su došli na današnju virovitičku svečanost.
čitanja | Više >>>

16.08.2003. Grad
Svečana sjednica Gradskog vijeća U Kazalištu Virovitica danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na koju su, kao i svake godine, stigli brojni gosti čestitati Virovitici njezin Dan i blagdan svetog Roka.
Predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Lanšćak i gradonačelnik Ivica Kirin, pozdravljajući goste, naglašavali su slavnu i dugu prošlost Virovitice i isticali kako ona obvezuje da se gradi bolja budućnost.
"Dužni smo to onima kojih više nema a utkali su svoje živote u razvoj našega grada, ali i sadašnjim i budućim generacijama koje zaslužuju život primjeren najvišim standardima", naglasio je gradonačelnik Kirin. Na svečanosti su podijeljena i gradska priznanja.
čitanja | Više >>>

16.08.2003. Grad
Otkrivena bista dr.  Ante Starčevića Predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić, u povodu Dana grada otkrio je jutros na Starčevićevom trgu spomen bistu dr. Ante Starčevića, rad pitomačkog slikara i kipara Josipa Šimića. Bistu su povodom Dana Grada Virovitičanima poklonili pravaši, koji su najavili da će uskoro postaviti i bistu Eugena Kumičića, na trg koji nosi njegovo ime.
čitanja | Više >>>

16.08.2003. Grad
Položeni vijenci Na spomen obilježje poginulim braniteljima Domovinskog rata jutros su, u povodu dana Grada, izaslanstva Grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije, Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće. Skupu se obratio gradonačelnik Ivica Kirin kazavši kako žrtve za slobodnu Hrvatsku nisu bili uzaludne.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net