jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Vlada RH: Sav potreban novac za liječenje djece bit će osiguran iz proračuna
HND traži kažnjavanje osobe koja je vrijeđala i napala novinara Index.hr
Dan antifašističke borbe - sjećanje na osnutak Sisačkog partizanskog odreda
Predsjednika Sabora Jandroković čestitao Dana antifašističke borbe
Plenković čestitao Dan antifašističke borbe
Izaslanstvo Grada Virovitice položilo vijenac na Partizanskom groblju.
Udruga antifašista obilježila Dan antifašističke borbe.
  FlashNews:
1 2 3 »

2. mjesec 2003. godine


28.02.2003. Grad
Virovitica dobila novu vlast - Pčelice preuzele upravu Izbori još nisu održani, ali Virovitičani su dobili novu gradsku vlast - Pčelice, stariju grupu vrtića Cvrčak, koje su od vladine povjerenice Danice Radić dobile ključ Grada.
čitanja | Više >>>

28.02.2003. Grad
Žene protiv diskriminacije Jedan od temeljnih ciljeva žena u gradskoj politici bit će ukidanje svih oblika spolne diskriminacije u javnom i privatnom životu, spriječavanje nasilja u obitelji, olakšavanje kreditiranja malog ženskog poduzetništva, pitanje abortusa i zdravstvenog odgoja mladih protiv ovisnosti o alkoholu, droge i sprečavanje AIDS-a, dijelovi su programa koje je iznijela Ženska inicijativa HNS-a povodom izvanrednih gradskih izbora.
čitanja | Više >>>


28.02.2003. Kultura
Krčmarica Mirandolina" na virovitičkoj sceni - četvrti puta! Na sceni Kazališta Virovitica večeras je premijerno izvedena "Krčmarica Mirandolina", tekst Carla Goldonija napisan još prije 250 godina, 1753. godine.
čitanja | Više >>>

27.02.2003. Grad
Kratko i bez suvišnih pitanja Da je gradski SDP predizbornu kampanju umjesto na `Dokaz, a ne obećanja` trebao graditi na sloganu - `kratko i jednostavno, bez suvišnih pitanja`, potvrdila je pressica na kojoj su članovi SDP-a kao gosta pozvali ministricu pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović.
čitanja | Više >>>

27.02.2003. Kultura
Novo rukovodstvo virovitičkog Ogranka Matice hrvatske Na večerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske Virovitica za predsjednicu je ponovno izabrana mr. Jasna Razlog-Grlica. Dopredsjedničku funkciju u naredne četiri godine, koliko po novim pravilima traje mandat, obavljat će prof. Ivan Zelembrz, tajnica će biti Slavica Bakić-Gazdek, a u Predsjedništvo su izabrani i Lucijana Živković i Draga Vranješ-Vargović.
čitanja | Više >>>

24.02.2003. Županija
Crkvenac: "Hrvatska nije ni rasprodana, ni prezadužena" U orahovičkoj keramičkoj industriji KIO ministar financija Mato Crkvenac otvorio je radove na izgradnji novog pogona keramičkih pločica za vanjsko oblaganje.
čitanja | Više >>>

23.02.2003. Županija
Prvi Teens Fest u Suhopolju Prvi Teen fest u Suhopolju, na kojem je nastupilo pedesetak mladih pjevača i plesača, učenika suhopoljske Osnovne škole i šest njenih područnih škola, okupio je prošlog vikenda nekoliko stotina oduševljenih posjetitelja.
čitanja | Više >>>


22.02.2003. Grad
MUP privodi na obavijesne razgovore? "Drage naše Virovitičanke i Virovitičani želimo Vas izvjestiti da su u Virovitici ponovno započela privođenja od stane MUP-a na obavijesne razgovore. S obzirom da se radi o problematici iz 1991., 1992. i 1993. godine vezane uz Domovinski rat smatramo da je to još jedan pokušaj napada na sve nas koji smo sudjelovali u obrani i stvaranju Hrvatske", piše na početku priopćenja koje su novinari dobili u Gradskom odboru Hrvatske demokratske zajednice.
čitanja | Više >>>

21.02.2003. Aktualnosti
`Nedoumice` o dosegu odgovornosti za javno izrečene riječi Na sjednici Poglavarstva Virovitičko-podravske županije, održanoj 10. veljače, raspravljajući o prijedlogu odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija zdravstvenih ustanova, članica Poglavarstva Marija Radijevac (SDP) između ostaloga je rekla da Županija, kao vlasnik Opće bolnice, "treba izdvojiti sredstava i popraviti pokvarene aparate da nam se ne bi dogodilo, kao što mi Virovitičani znamo, da se skupi ultrazvučni ginekološki aparat rashoduje i da ga dobije privatni ginekolog, koji ga popravi i dalje koristi, a da ne vodimo računa o tome" (citirano iz dopisa kojim pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Pavao Čačić traži očitovanje Opće bolnice).<
čitanja | Više >>>

19.02.2003. Županija
Sjedište Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Virovitici! Najkasnije do 31. ožujka Dom zdravlja Virovitica, Dom zdravlja Slatina i Dom zdravlja Orahovica radit će kao jedinstvena zdravstvena ustanova pod nazivom Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, čije će sjedište biti u Virovitici, u Gajevoj 21, u prostoru gdje se sada nalazi uprava virovitičkog Doma zdravlja.
čitanja | Više >>>

17.02.2003. Grad
190 kandidata za devetnaest vijećničkih mjesta Na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Virovitice 9. ožujka ove godine sudjelovat će devet stranačkih i jedna nezavisna lista. Predstavljamo vam liste onim redom kako će biti napisane na glasačkim listićima.
čitanja | Više >>>

15.02.2003. Sport
Rukometne kadetkinje kod župana Ovoga vikenda u Virovitici turnir igraju ženske kadetske rukometne reprezentacije Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Njihove predstavnike pozdravio je i župan Ivan Begović.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Zabava
HSLS - LAN PARTY "Kruha i igara" Dvadesetak mladih zaljubljenika u kompjutore okupilo se u prostoru HSLS-a na LAN PARTYU nazvanom "Kruha i igara". PARTY će trajati tri dana, pa su neki sudionici, uz kompjutore, ponijeli i vreće za spavanje.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Županija
Slatina ne odustaje od sjedišta Novog doma zdravlja Slatina i dalje ustrajava da upravo u Slatini bude sjedište Novog doma zdravlja, jedinstvene ustanove koja će organizirati primarnu zdravstvenu zaštitu u Virovitičko-podravskoj županiji, zaključak je današnjeg izvanrednog zasjedanja slatinskog Gradskog vijeća.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Županija
Mirko Kovačević traži poništenje odluke o njegovoj smjeni Na ročištu kod Trgovačkog suda u Bjelovaru na kojem se trebalo raspravljati o legalnosti Skupštine virovitičkog komunalnog poduzeća "Virkom" odazvao se samo direktor "Virkoma" Mirko Kovačević, objavljeno je danas.
čitanja | Više >>>

14.02.2003. Županija
"Drava" i "SOS telefon" na Danima udruga Dvije virovitičke nevladine udruge Prirodoslovno društvo "Drava" i humanitarna udruga "SOS telefon - poziv u pomoć" sudjeluju na trodnevnoj manifestaciji Dani udruga 2003. koja se ovog vikenda održava u Zagrebu. One će predstaviti projekte koje je protekle godine financirao vladin Ured za udruge. Prirodoslovno društvo "Drava", jedina udruga u Virovitičko-podravskoj županiji aktivna članica saveza udruga "Dravska liga" u 2002. godini provala je projekt "Inventarizacija i kartiranje staništa rijeke Drave Virovitičko-podravske županije". Prikupljeni su podaci o biljnim vrstama i staništima rijeke Drave i stvorena je baza podataka i fotografija koje su već prezentirane javnosti u različitim prigodama.
čitanja | Više >>>

12.02.2003. Županija
Netolerancija u svakidašnjem životu Gotovo istovremeno kada se u Virovitici u tolerantnoj atmosferi razgovaralo o "Toleranciji u svakidašnjem životu", tridesetak kilometara istočnije, u Slatini moglo se čuti, vidjeti i doživjeti kako u praksi izgleda netolerancija u svakidašnjem životu.
čitanja | Više >>>

12.02.2003. Kultura
Tolerancija u svakidašnjem životu O toleranciji su večeras u Virovitici govorili sveučilišni profesori dr. Mirjana Krizmanić i Virovitičanin dr. Vladimir Kolesarić, autori knjige "Tolerancija u svakidašnjem životu" koju je početkom godine izdala "Naklada slap".
čitanja | Više >>>

11.02.2003. Grad
HSP i HRZ zajedno Hrvatska stranka prava i Hrvatska republikanska zajednica zajedno će na izvanredne izbore za virovitičko Gradsko vijeće - obznanjeno je na konferenciji za novinare dviju stranaka.
čitanja | Više >>>

11.02.2003. Grad
Robert Korotaj predvodi HNS Robert Korotaj, diplomirani pravnik, predsjednik virovitičkog ogranka, nositelj je liste HNS-a. Na listi su još, i to redom, Željko Slavić, Desa Kolesarić, Josip Tonković, Mario Vuković, Antun Ključec, Dubravka Dobrožanski, Marijan Keserica, Mirko Koletić, Ivica Hanzić, Jasna Paloš, Branko Počić, Ružica Buđak, Violeta Terfaloga, Sanja Hanzić...
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net