jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 3 »

10. mjesec 2002. godine


30.10.2002. Županija
Briga o zaštićenoj prirodi Upravno vijeće Javne ustanove za upravljanje zaštičenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije u kojemu su Željko Tomljanović, Tomo Kurečić, Željko Komadina, Slavko Kepec, Krešimir Jurlina i Miroslav Buneta, na konstituirajućoj sjednici za predsjednika je izabralo Željka Tomljanovića.
čitanja | Više >>>

30.10.2002. Grad
Virovitica i dalje bez gradonačelnika Na večerašnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice nije izabran novi gradonačelnik jer SDP nije predložio kandidata. Prema objašnjenju gradskog vijećnika i predsjednika Gradske organizacije SDP-a Mate Vukušića to nije učinjeno jer njihovog kandidata, kojeg nije imenovao, nisu podržali koalicijski partneri iz HSS-a i HNS-a.
čitanja | Više >>>


29.10.2002. Grad
Kanadidat za gardonačelnika Ivica Kovačević Vijećnik SDP-a Ivica Kovačević novi je kandidat za gradonačelnika. On je na stranačkom sastanku osvojio šest, a njegov protukandidat Mladen Kocjan četiri glasa. Kovačević je u viječničke klupe došao kao zamjenik Slavka Pavokovića koji je pak zamijenio Zdenka Deskara, ali je zbog bolesti morao odstupiti.
čitanja | Više >>>

29.10.2002. Grad
Na priopćenje SDP-a reagirao tajnik Boris Poljanac Na jučerašnje priopćenje SDP-a u kojem vijećnici te stranke potpomognuti navodno nezavisnim personama (Marijan Tomljanović i Tosmilav Turudić) iz Nezavisne gradske liste, čitaju bukvicu Ministarstvu pravosuđa, danas je reagirao tajnik Gradskog vijeća, diplomirani pravnik Boris Poljanac.
čitanja | Više >>>

28.10.2002. Sport
Sportski rezultati Rezultati košarkaša, nogometaša i rukometaša
čitanja | Više >>>

28.10.2002. Grad
Dva gradonačelnika u jednoj stolici Zdenko Deskar, bivši virovitički gradonačelnik kojemu je Gradsko vijeće 2. listopada izglasalo nepovjerenje i razrješilo ga dužnosti, danas je opet osvanuo u gradonačelničkom uredu, tvrdeći da je Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave potvrdilo da je on još uvijek, do 2. studenoga, prvi čovjek grada.
čitanja | Više >>>

27.10.2002. Kultura
Posjet Češke besede Rijeka Članovi Češke besede Rijeka gostovali su u Virovitici i u Domu Oružanih snaga izveli cjelovečernji program u kome su nastupili folkloraši, glumci i pjevački zbor. Domaćini Riječanima bili su članovi Češke besede Virovitica, nedavno osnovane udruge Čeha i prijatelja Češke u Virovitici.
čitanja | Više >>>


26.10.2002. Sport
Maraton Virovitica - Barcs Pod motom Trčanjem protiv ovisnosti održan je 11. međunarodni polumaraton Virovitica - Barcs. Stazu dugu 17,1 kilometar od Virovitice do mađarskog pograničnog grada Barcsa pretrčalo je stotinjak maratonaca iz Hrvatske i Mađarske, a isto toliko trčalo ih je i na stazi od Terezinog Polja do Barcsa, dugoj 5,4 kilometra.
čitanja | Više >>>

26.10.2002. Kultura
Gostovali tuzlanski glumci Glumci Gradskog pozorišta Živinice, Teatra soli Husino-Tuzla i Teatra kabare Tuzla gostovali su u virovitickom kazalištu predstavom Derviš i smrt, koja je u Tuzli premijerno izvedena u prošloj kazališnoj sezoni.
čitanja | Više >>>

25.10.2002. Kultura
Amlet 50. puta Kazalište Virovitica večeras je 50. puta odigralo Brešanovu Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja. Ulaz na večerašnju predstavu bio je slobodan a u prepunoj dvorani bio je i Kruno Šarić, koji je imao i poseban zadatak - ocijeniti predstavu koja je nominirana za nagradu hrvatskog glumišta.
čitanja | Više >>>

25.10.2002. Kultura
Godišnji običaji virovitičkog kraja U Gradskom muzeju večeras je otvorena izložba Godišnji običaji virovitičkog kraja. Priredile su je Zrinka Studen, nova mlada kustosica virovitičkog muzeja i Dragica Draganić, sada vec bivša, umirovljena kustosica koja je ovom izložbom na simboličan način mladoj kolegici i `predala` etnografsku muzejsku zbirku.
čitanja | Više >>>

25.10.2002. Županija
Anto Đapić u Virovitičko-podravskoj županiji Anto Đapić, predsjednik HSP-a danas je bio u cjelodnevnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Riječ je o redovitom posjetu izbornoj bazi, budući da se Virovitičko-podravska županija na izborima 3. siječnja 2000. godine nalazila u IV. izbornoj jedinici u kojoj je Đapić i izabran za saborskog zastupnika.
čitanja | Više >>>

24.10.2002. Gospodarstvo
Visoke carinske garancije uništavaju male špeditere Na sjednici Strukovne grupacije Međunarodnih otpremnika HGK-Županijske komore Virovitica između ostalog bilo je riječi o visokim iznosima carinskih garancija. Ocijenjeno je da je tri milijuna kuna koliko špediteri moraju platiti bezrazložno visoka stavka.
čitanja | Više >>>

24.10.2002. Grad
Predstavljena Visoka škola VERN Dekan Visoke škole za ekonomiju poduzetništva s pravom javnosti VERN doc. Dr. Mijo Vrhovski i zamjenik predsjednika Upravnog vijeća učilišta dr. Dražen Kalogjera predstavili su danas u Virovitici mogućnost upisa i studija na toj školi.
čitanja | Više >>>

24.10.2002. Grad
Gradsko poglavarstvo o proračunu Zasjedalo je danas, 28. puta u ovome mandatu, Poglavarstvo Grada Virovitice. Konce u rukama imao je zamjenik gradonačelnika Branko Svoboda kome, čini se, više nitko ne osporava pravo da vrši gradonačelničke dužnosti jer je iz Ministarstva pravosuđa i lokalne samouprave stigao odgovor (doduše još uvijek neslužben!) da je sjednica na kojoj je Zdenko Deskar smjenjen bila legalna i Svoboda ima legalno pravo sjediti u stolici za kojom čeznu mnogi gradski političari.
čitanja | Više >>>

23.10.2002. Kultura
Navucite djecu na strip U gradskoj knjižnici i čitaonici (Dvorac Pejačević) održana je večeras javna tribina "Strip kao način likovnog i književnog izražavanja". Gost tribine, organizirane u povodu Mjeseca knjige, bio je Virovitičanin Roko Idžotić, strip-crtač i karikaturist.
čitanja | Više >>>

22.10.2002. Kultura
U Domu Oružanih snaga izlaže kipar Miroslav Župančić - ŽUP Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskog rata organizirala je u Domu oružanih snaga izložbu kipara Miroslava Župančića - Župa. Kako piše u katalogu izložbe kipar Župančić se kiparstvom bavi od 1970. godine i član je Zajednice umjetnika Hrvatske. Izlagao je na pedesetak skupnih i samostalnih izložbi. Sudionik je brojnih hrvatskih i inozemnih kiparskih kolonija. Najčešće radi u kamenu i drvetu, rjede u bronci i staklu.
čitanja | Više >>>

22.10.2002. Županija
Ne spasi li se Drava nema spasa niti ljudima Prirodoslovno društvo Drava organiziralo je okrugli stol na temu Održivi razvoj Podravlja, na kojemu su predstavljeni rezultati projekta "Inventarizacija dravskih staništa Virovitičko-podravske županije". Upozoreno je da su preostala staništa rijeke Drave, koja prestavljaju jednu od najvećih vrijednosti biološke i krajobrazne raznolikosti, jako ugrožena ljudskim djelovanjem, osobito eksploatacijom šljunka i vodoprivrednim radovima.
čitanja | Više >>>

22.10.2002. Grad
Konferencija za novinare u HSLS-u Virovitički ogranak HSLS-a sazvao je danas novinare i obznanio da je uputio otvoreno pismo premijeru Ivici Račanu i ministrici obrane Željki Antunović u kojem ih mole da ubrzaju aktivnosti na donošenju odluke o prenošenju prava vlasništva nad Domom oružanih snaga u Virovitici u korist grada Virovitice. " Dom je sagrađen prije tridesetak godina, u samom je središtu grada i cjelo vrijeme je služio potrebama oružanih snaga. U njemu su se razvijali vojni, a u dijelu i civilni sadržaji.
čitanja | Više >>>

22.10.2002. Grad
Otvoren žiro račun za pomoć obitelji Meheš čiji su se članovi otrovali gljivama Na inicijativu Kavane Nova otvoren je žiro račun na koji građani mogu uplatiti novčane priloge za pomoć siromašne obitelji Meheš čijih se šest članova nedavno otrovalo gljivom zelena pupavka. "Želimo prikupiti novac kako bi se stvorili odgovarajući životni uvjeti za oporavak majke i petero djece kada se vrate iz bolnice jer obitelj živi u vrlo teškim uvjetima - bez kupaonice, zahoda i tekuće vode. Njih devet živi u samo dvije prostorije pa smatramo da im društvo mora pomoći", kaže vlasnik Kavane Nova Zdenko Hercigonja.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net