jump
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na:
Prometna nesreća u Koriji. Ženska osoba poginula, vozač 22-godišnji mladić teško ozlljeđen
Murganić svjesna problema kapaciteta i nedostatka broja odgajatelja u vrtićima
HRT ostvario prihod od 1,38 milijardi kuna
Kujundžić vjeruje u donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti prije ljeta
Novi portal mediadaily.biz namijenjen medijima u jugoistočnoj Europi
Hrvatska među zemljama s najvećim padom nezaposlenosti,
Zbog izloženosti onečišćenom zraku godišnje umre 7 milijuna ljudi
  FlashNews:
1 2 »

8. mjesec 2002. godine


30.08.2002. Grad
Dragovoljci prikupljali oružje za akciju "Zbogom oružje" Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i ogranak "Sokol" Milanovac organizirali su danas u Milanovcu prikupljanje oružja od svojih članova i ostalih građana čime su se uključili u akciju "Zbogom oružje".
čitanja | Više >>>

29.08.2002. Županija
Objavljen program obilježavanja Virovitičko - podravske županije Ured za odnose s javnošću Virovitičko-podravske županije objavio je danas program proslave 3. rujna - Dana Virovitičko-podravske županije.
čitanja | Više >>>


28.08.2002. Sport
Sportski rezultati Pretkolo nogometnog Kupa Hrvatske: Virovitica - Mladost (Ždralovi) 5:0

Prijateljska rukometna utakmica: TVIN TRGOCENTAR - Slavonijatrans 25:28
čitanja | Više >>>

28.08.2002. Kultura
Predstavljen "Zavičaj" u novoj Knjižnici Prostornom planu Virovitičko-podravske županije i idejnim rješenjima urbanističko-arhitektonskog uređenja Trga kralja Tomislava - bilo dvostruki kulturni događaj jer je po prvi puta prostor koji su Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija kupili za preseljenje Gradske knjižnice i čitaonice korišten za svrhu kojoj će služiti i u budućnosti.
čitanja | Više >>>

28.08.2002. Grad
Slab interes za VERN Visoka škola za ekonomiju poduzetništva s pravom javnosti "VERN" teško da će ove jeseni otvoriti dislocirani studijski odjel u Virovitici. Na današnji sastanak zainteresiranih za upis u I. godinu tog studija došla su samo četiri kandidata, a desetak ih je, kaže Pavao Čačić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, potpisalo do sada pristupnice.
čitanja | Više >>>

28.08.2002. Grad
11. rujna - dan "D" za VTC Sinoć su do kasno u noć zasjedali predstavnici četiriju političkih stranaka koje čine virovitičku vladajuću koaliciju (SDP, HSS, HNS i HSLS) i odlučili SDP-u dati rok do ponedjeljka da odluči hoće li sam smijeniti gradonačelnika Zdenka Deskara, pravomoćnom presudom okrivljenoga da je kao instruktor autoškole, zlorabeći položaj i ovlasti, od kandidatkinje iznudio 600 kuna ili će u utorak u gradsku arhivu biti predan zahtjev jedanaest gradskih vijećnika da se na sjednicu Gradskog vijeće uvrsti glasanje o (ne)povjerenju gradonačelniku Deskaru.
čitanja | Više >>>

27.08.2002. Sport
Počelo uređenje stadiona Nogometnog kluba "Virovitica" Ne, nisu ove rovove izrujale krtice! Danas je počelo uređenje igrališta NK "Virovitice", člana treće lige - sjever. Riječ je o igralištu na sportskom centru "VeGeŠka" ili, popularnije, na "Borcu". Radnici "Virkoma" danas su iskopali rovove u kojima će montirati suvremene cijevi za zalijevanje igrališta.
čitanja | Više >>>


27.08.2002. Grad
Gradska knjižnica i čitaonica spremna za preuređenje U Gradskoj knjižnici i čitaonici na Trgu bana Jelačića danas je bilo živo. Vrijedne djelatnice "Flore" oprale su prozore i očistili prostor bivšeg salona namještaja.
čitanja | Više >>>

26.08.2002. Kultura
Kazalište opet na okupu Kazališni su se djelatnici danas vratili s ljetnog odmora. U grad je stigao i redatelj Ivica Šimić iz Zagreba pa su već danas nastavljene i proljetos započete probe Shakespearove "Oluje".
čitanja | Više >>>

25.08.2002. Sport
Sportsko druženje u Rezovcu Na nogometnom igralištu u Rezovcu danas su se u nogometnom umijeću `ogledali` stanovnici toga virovitičkog prigradskog naselja. Svaka ulica imala je svoju ekipu - Markovac, Lanište, Novi Rezovac, Stari Rezovac, Rezovački put, a u goste su stigli i nogometaši iz susjednih Rezovačkih Krčevina. I pobijedili!
čitanja | Više >>>

23.08.2002. Grad
Ograda oko hotela Danas su radnici ogradili radilište u bivšem hotelu Slavonija od kojega novi vlasnik, poduzeće Gašpar, točnije Kristijan Štengl, namjerava stvoriti trgovačko-poslovni-zabavni centar, s tek nekoliko soba za goste grada koji traže smještaj za jednu ili više noći.
čitanja | Više >>>

23.08.2002. Grad
Novi oluci Zgrada koja se proteže duž korza na Trgu kralja Tomislava i dijelom Zvonimirovim trgom, danas je dobila nove oluke. Nedavno je ta zgrada dobila i novi crijep pa izgleda, reklo bi se, `kao nova`. Osobito kada se gleda iz zraka.
čitanja | Više >>>

23.08.2002. Županija
Zemljišna politika u rukama načelnika i gradonačelnika Politika gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem sada je u vašim rukama - podsjetio je na današnjem kolegiju općinske načelnike i gradonačelnike još jednom župan Ivan Begović. Dao im je i naputke kako postupati pri izdavanju potvrda o korištenju zemljišta u pripremi jesenske sjetve u kojoj će se zemljištem i dalje poljoprivrednici koristiti na nelegalan način jer za ostvarenje zakonskih odredbi nema dovoljno vremena, a želi se izbjeći da zemlja ostane prazna i zapuštena.
čitanja | Više >>>

23.08.2002. Grad
Dvanaest potpisa za smjenu gradonačelnika Kako neslužbeno doznajemo prikupljeno je dvanaest potpisa virovitičkih gradskih vijećnika za smjenu gradonačelnika Zdenka Deskara. Službeno u Gradskoj upravi taj dokumenat još uvijek nije zaprimljen.
čitanja | Više >>>

22.08.2002. Grad
Što možemo, učinimo sami Virovitička nevladina Udruga SOS telefon - poziv u pomoć u suradnji s osječkom organizacijom građanske inicijative OGI organizirala je večeras u Gradskoj knjižnici i čitaonici predavanje o ljudskim pravima i građanskom društvu.
čitanja | Više >>>

22.08.2002. Glazba
Podravski mužikaši u Americi Pitomački tamburaški sastav Podravski mužikaši otputovao je danas na trinaestodnevno gostovanje u Kanadu i Sjedinjene Američke Države.
čitanja | Više >>>

21.08.2002. Kultura
Nova arheološka iskopavanja u Zvonimirovu Stručnjaci zagrebačkog Instituta za arheologiju pod vodstvom prof. dr. Željka Tomičića nastavili su istraživanje na arheološkom lokalitetu Zvonimirovo kod Suhopolja. Na površini od oko 220 četvornih metara arheolozi namjeravaju, uz pomoć desetak mještana Zvonimirova, Lipovca i Gačišta, istražiti zapadni dio keltskog groblja, starog oko 2300 godina ali i ranog srednjovjekovnog groblja, koje datira s početka 11. stoljeća.
čitanja | Više >>>

20.08.2002. Grad
Gradonačelnikova fotografija gradonačelniku Zahvaljujući Gradu što im je za održavanje Sajma antikviteta ustupio prostor buduće Gradske knjižnice i čitaonice na Trgu bana Jelačića (TVIN-ov salon - za one koji se još nisu navikli na novi naziv!) Udruga ljubitelja starina poklonila je danas predstavnicima gradske vlasti staru fotografiju Josipa Salajića, bivšeg virovitičkog gradonačelnika.
čitanja | Više >>>

20.08.2002. Grad
Opet radovi u prolazu Tko zna koji puta ove godine danas su opet radnici Niskogradnje vadili kamene ploče u prolazu između Trga kralja Tomislava i Trga fra Bonifacija Gerbera. Nesretne ploče postavljene su prošle godine. Ove godine nekoliko su puta vađene dok se tragalo za izvorom vode koja je natapala podrum `osmice`. Kao što je i predviđeno, dio ploča je propao na dijelu gdje su tada bile iskopane najveće rupe.
čitanja | Više >>>

20.08.2002. Grad
Imamo fontanu! Primjetili smo, da u gradskoj fontani ispred Robne kuće opet ima vode. I to ne prljave i mutne od nedavnih kiša, već čiste i svježe iz gradskoga vodovoda. Obećanje je to bilo gradskih majki i otaca da će do Rokova gradsko `ružno pače` izrasti u labuda. Učinjeno je to vlastitim snagama i uz vrlo malo novca što samo pokazuje da je i svih ovih godina za to nedostajala tek dobra volja. Istina, rađeno je po sistemu "pusti vodu dok gosti ne odu" ili, drugim riječima, glavni razlog zbog kojega fontana nije funkcionirala - a to je visoka cijena vode koju troši jer nije ugrađen kružni sustav cirkuliranja vode - nije riješen.
čitanja | Više >>>


Vijesti

 

 

Virovitica.net